maandag 12 januari 2015

weekmenu 11 t/m 17 januari 2015

Gisteren heb ik even goed gekeken wat ik allemaal nog in huis heb.
En ik heb een weekmenu gemaakt voor de warme maaltijd, waarbij ik alleen de laatste dag daar boodschappen voor nodig heb. Aardappelen heb ik afgelopen zaterdag gekocht: 10 kilo voor 2 euro.

zondag (gisteren) aten we aardappels, doperwten en wortels uit een glazen pot (voorraad) en een schnitzel (vriezer)
maandag (vandaag) groentesoep van restjes groente en half pakje gehakt uit de vriezer
dinsdag: spruitjesstamppot met gehaktbal (andere helft van pakje gehakt)
woensdag: macaroni uit de vriezer
donderdag: hutspot (aardappels, winterwortel, ui) met rookworst uit de voorraad
vrijdag: rijst met kipfilet en kerriesaus

Alleen de kipfilet en kerriesaus moet ik nog kopen.
Op zaterdag plan ik niks, dochter eet dan vaak met/bij vriendinnen. Ze koken dan zelf. En ik eet dan een restje, er blijft vast wel iets over op 1 van de dagen. Vaak eet ik op zaterdag ook bij de ex. Dus dat zie ik nog wel.

Afgelopen zaterdag aten we kaasfondue. We hielden van het "dippen" nog stukjes paprika, tomaat, bloemkoolroosjes en champignons over. Die gooi ik vandaag in de groentesoep.
Ik bedenk me net dat ik ook nog een halve bloemkool heb liggen. Ik weet nog niet hoe ik die ga verwerken en wanneer. (wat een luxeprobleem)

3 opmerkingen:

  1. Hoi Aafke,
    Wat een goed idee, zo'n weekmenu, dan kijk je echt even kritisch naar wat je hebt en wat je ermee kunt doen, in plaats van iets te bedenken waar je zin in hebt en waarvoor je weer nieuwe boodschappen moet doen. Ik vond het vroeger ook altijd een soort van rust brengen als ik niet elke dag hoefde te bedenken wat we moesten eten... Jouw menu klinkt heel erg goed hoor, eet smakelijk alvast deze hele week...
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb wel een idee voor je bloemkool:
    De roosjes kort koken en invriezen als je de soep pas later maakt of gelijk in bouillon koken en pureren, ik geloof dat er nog iets romerigs door moest (daardoor kan de soep niet worden ingevroren)..... Even googelen op bloemkool soep. Heerlijk met een grof brood en wat forelfilet.
    Succes!! Zo heb ik heel wat bloemkool resten verwerkt.
    Wij zijn hier overigens ook bezig met het leegeten van de vriezer en voorraadkast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de bloemkooltip! En dat brood met forelfilet klinkt heerlijk erbij!

      Verwijderen