dinsdag 9 juni 2015

87/2015 keukenhoekjes

Verborgen en minder verborgen hoekjes worden op de een of andere manier bij mij altijd binnen de kortste keren vol gepakt. Heel raar en (vaak) heel erg. Vooral de hoek waar de oud papierdoos staat. Daar komen dan ook tassen bij, ik verzamel er kringloopspullen en als ik dan iets anders snel kwijt moet, dan gooi ik het er ook maar bij, "want het is daar toch al een troep"...
Maar toen vriendin I vorige week mijn aanrecht helemaal leeg maakte en schoonmaakte, "zag" ik opeens hoe erg de hoeken er uitzagen. Vreselijk! En na het weekend was ik er klaar voor!
Schrik niet van de voor-foto's, maar geniet vooral van de na-foto's! (schaam-schaam-schaam)


Hier mag alleen het pedaalemmertje, de grote tonnen met kattenvoer en kippenvoer en het etensbakje van de katten.


Het hoekje waar de vuilnisbak staat, en dus de tassen met lege flessen in de schuur en de rest weg!


Ahum... de oud papier hoek...
3 tassen met kringloopspullen en stortspullen in de auto gezet. 3 tassen met knutselspullen laten ophalen door iemand van de creaclub. Andere losse spullen uitgezocht en weggedaan, oud papier in pakketjes in de schuur, schoonmaken en klaar. Wát een verschil!

En weet je wat zo leuk is?
Mijn vriendin stuurde mij ook de voorfoto's van haar huishouden gistermorgen. 1000 keer beter georganiseerd dan het mijne hoor! Maar toch... Haar aanrecht, haar wasrek en het strijkgoed.

En later kreeg ik deze foto's:


Goed he? Zo stimuleren we elkaar! En dat helpt echt! Zij schreef onder haar foto:
"Goh, dit werkt wel, foto's sturen. Ik krijg daar op de een of andere manier energie van..."
En zo werkt het bij mij ook.
Later die dag was ik met mijn gastkindjes aan de wandel en kwam een andere vriendin tegen. Die weet ook van mijn opruimproject en zij beloofde ook foto's te sturen van haar aanrecht;-) (ik heb ze alleen nog niet gezien, C!!!) haha, op deze manier is opruimen leuk!

4 opmerkingen:

 1. Gerina (Wendy :) )9 juni 2015 om 02:30

  Zo doen m'n vriendin en ik het nu ook, werkt heel goed! Eigenlijk zijn de hoekjes ook best snel weer opgeruimd he? 't Is vaak een kwestie van even doen! Maar heel herkenbaar... Succes maar weer met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en misschien ook wel wat voor mij: foto's sturen.
  Zal er mijn gedachten eens over laten gaan.

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha. zal ik eens echt eerlijk zijn? Ik keek et een schuin oog naar mijn aanrecht terwijl ik dit aan het lezen was. Na de lunch dus eerst opruimen.
  Ik mag je wel heel hartelijk bedanken. En dat meen ik echt. Ik heb geen camera op dit moment anders kreeg je er van mij ook een foto.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verschil hè, als je je dan even goed kwaad maakt. Het zit 'm ook niet in het opruimen van zo'n hoek maar in het voorkomen dat het zo'n hoek wordt.. Ik weet er alles van. Heel moeilijk... maar als je maar vaak genoeg naar je 'voor' foto's kijkt, dan krijg je steeds vaker zo'n moment van opruimen... Hartstikke goed bezig.
  En hoe leuk dat je vriendin en jij elkaar zo kunnen stimuleren...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen