maandag 1 juni 2015

85/2015 spelletjeslade

Gisteren toen mijn dochter er was, wilden we "kolonisten van Catan" spelen. We moesten echter met z'n tweeën de la openwrikken omdat ie zo vol zat. En toen we klaar waren, pastte de doos er met geen mogelijkheid meer in.
Dus vanmorgen moest die la er aan geloven. Samen met een stel enthousiaste grijpgrage handjes is alles er uit gehaald...

Kijk, zo ziet een lege lade eruit;-)

Dit ligt al jaren ongebruikt in de la, dus weg ermee...

Een doos vol cd's, waarvan ik niet eens wist dat ik ze nog had, dus niet gemist, dus naar de kringloop.


Brrrr. een getrokken kies van oudste zoon toen hij een beugel kreeg, ik denk 14 jaar geleden.
Ik heb hem deze foto gestuurd met de vraag of hij zijn kies wilde bewaren, maar hij griezelde ervan en vroeg zich af hoe het mogelijk was dat zijn moeder die kies nog steeds bewaarde... Tsja... hij zou z'n moeder toch moeten kennen...

Ik stuurde de kids nog 3 foto's van spelletjes:
Dit waren mijn twijfelgevallen, maar schoondochter besloot binnenkort spelletjes te komen doen, dus ze mogen nog een ronde blijven. Verder bleven monopoly, kolonisten, stap op, en mastermind.

Heel veel plastic mapjes die niemand meer wilde, dus die gaan naar de kringloop.


Een doos met foto's en negatieven en alle losse foto's die ik inmiddels in mijn huis ben tegengekomen, zijn nu allemaal bij elkaar, maar hoeven niet in de spelletjeslade te blijven. Ze gaan in de inloopkast boven en als ik met mijn hele huis klaar ben, zal ik die nog wel eens gaan uitzoeken en selecteren.


En dan hebben we nu een spelletjeslade met alleen spelletjes, die ook nog eens open en dicht kan! Missie geslaagd!

9 opmerkingen:

 1. Geweldig, ik kan er zo van genieten als ik je bezig zie met die lades etc.
  Weet je.... stiekem vond ik dit veeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeel leuker dan die laatste loodjes, de puntjes op de i zetten :)
  Je gaat zo geweldig goed!!!!
  Kan nooit lang meer duren eer je zover bent??? :) :)
  SUCCES!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft inspirerend om te zien hoe je bezig bent met opruimen. We hebben allerlei leuke en mooie spellen. Ik ben zelf niet zo'n spelletjes mens, maar ik zie wel het nut van gezelschapsspellen. Ben er nog niet over uit welke spellen ik absoluut niet kwijt wil...alle klassieke? Maar ja, er zijn zoveel klassieke spellen...
  Er komen in ieder geval geen spellen meer bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, die kies!!! Je kunt er een gouden ketting met.........van laten maken.
  Ik zie spelletjes die ik echt nog nooit gezien heb. Heel bijzonder.
  Goed opgeruimd weer samen. Wat zeggen je kinderen er nu van?
  Deze week vond ik een doos met "onbekende" CD's, nu die moeten echt geluisterd worden en gaan echt niet zo een, twee weg.
  Als het echt helemaal niks is, leg ik ze wel apart. Binnenkort is er een boeken cd beurs. Dan kunnen ze daar naar toe.
  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer goed bezig! Halli Galli hebben wij ook. Een leuk spel dat je ook makkelijk meeneemt als je op reis of op pad bent.
  groeten, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet glimlachen om die kies. Als moeder bewaar je de gekste dingen. Fijn dat het opruimen zo goed ging!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Netjes weer.
  Halli Galli ken ik niet en die met de vis ook niet.
  SkipBo wel, die spelen we hier nog weleens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super van je. Ik hoef ook alleen nog maar de kast met foto's lijstjes en negatieven. Samen met manlief maar eens doen op een regenachtige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afgelopen weekend hebben manlief en ik de zolder aangepakt en ik kan nu zeggen dat ik klaar ben met opruimen. En ik wordt er niet blij van maar onrustig...
  Er kan meer weg volgens mij :) Manlief sputtert dat het wel gezellig moet blijven maar ik zie een tweede ronde aankomen... Volgens mij zijn er heel veel dingen die ik bij de eerste ronde bewaard heb, maar die toch best weg kunnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je blijft geweldig goed bezig Aafke, ik moet eerlijk bekennen dat bij mij de klad er goed is ingekomen. Ik was dit voorjaar heerlijk op dreef met mijn kastje per dag. Maar door de zieke vriendin is het tot halt gekomen. Pas geleden heb ik de draad nog weer opgenomen, maar het is bij die ene week gebleven... Nu zijn er niet zo heel veel kastjes meer die nog moeten worden gedaan, maar momenteel heb ik het gewoon te druk met allerlei andere dingen... het komt er dus niet meer van voorlopig.
  Ik geef het niet helemaal op hoor, ik hoop nog steeds dat ik een keer de inspiratie zal vinden om ook die laatste kastjes of laatjes aan te pakken...
  In de tussentijd blijf ik me bij jou verlekkeren aan al die opgeruimde kastjes, laatjes en hoekjes...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen