donderdag 2 februari 2017

nieuwbouw

Ik weet al jaren dat de rij huizen, waarvan ik er 1 bewoon, afgebroken gaat worden. De huur wordt al een aantal jaren niet verhoogd, omdat de staat van de huizen zo slecht is en er niet meer in onderhoud, laat staan verbetering geinvesteerd wordt.
Het is er dan ook koud, vochtig, verouderd en zelf ga je ook niet meer een nieuw verfje of behangetje investeren.
Helaas loopt de nieuwbouwplanning inmiddels jaren achter op schema, zodat het er allemaal niet beter op wordt.
Maar vorig jaar is er dan toch een start gemaakt met een groot project.
Voor de duidelijkheid, het zijn dus sociale huurwoningen.
Er zijn 3 fases ingepland. Fase 1 is klaar: er waren kleine bejaardenwoninkjes, die zijn afgebroken en daarvoor in de plaats is er een mooi complex gebouwd met seniorenappartementen. Een klein stukje verderop hier in de straat. Ik zal er binnenkort wel eens een foto van laten zien.
Toen die appartementjes klaar waren, zijn er al veel oudere mensen uit "mijn" buurtje daar naartoe verhuist. Dat betekende lege huizen, waar geen nieuwe huurders meer in toegelaten werden. Aan mijn kant van de straat staan 8 huizen; 2 rijen van 4, waarvan alleen de hoekhuizen nog bewoont zijn. En aan de overkant stonden ook 2 rijen van 4, die zijn eind vorig jaar afgebroken, nadat ze al wel een half jaar leeg stonden, met als gevolg, diefstal, vandalisme en dichtgetimmerde ramen en deuren. Het leek net een getto. We waren blij dat die huizen eindelijk werden afgebroken. Er stonden wel grote hekken om het terrein, maar het was beter qua uitzicht, dan dichtgetimmerde huizen. Vervolgens gebeurde er niks.

Tot gisteren. Opeens werd er begonnen met graven. En vanmiddag kreeg ik iemand van de woningbouwvereniging op bezoek voor een gesprekje.
Tot mijn grote verrassing met definitieve tekeningen van de nieuwe huizen. zelfs al met huisnummers. En het mooie is, dat ik straks kom te wonen op exact de plek, waarvan ik hoopte dat ik terecht zou komen! Een hoekwoning hier recht tegenover! Hoe leuk is dat! Ik kan dus vanuit mijn woonkamer iedere dag de vorderingen volgen van de bouw van mijn nieuwe huis.
En waar ik gisteren nog dacht zeeen van tijd te hebben, vertelde de woningbouwmeneer dat de nieuwe woningen voor de bouwvak opgeleverd worden. Vóór de bouwvak!!!
Dus in de zomervakantie ga ik al verhuizen!!!

2 opmerkingen:

 1. Oh wat spannend allemaal. Heel leuk vind ik het om dit op deze manier mee te beleven.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you gotta watch this video
  right away...

  (VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?

  BeantwoordenVerwijderen