maandag 9 februari 2015

13/2015

Gisteren zei ik dus dat we soep en brood zouden eten. Maar toen ik om 6 uur thuiskwam uit de kerk, had dochter als verrassing gekookt: zelf kipfilet gekocht en rijst (gelukkig wel uit de voorraad) en kerriesaus met restjes groente.
En ze had zoveel gemaakt dat er nog voor 2 personen over is. Oudste zoon komt vanavond eten, dan mogen zij de restjes en neem ik alsnog soep!

Inmiddels zijn er hier 3 oppaskindjes, de vierde komt straks. De oudste 2 spelen lekker, baby ligt te slapen in de kinderwagen bij mij in de keuken en ik doe de onderste plank aan de rechterkant!

Eerst alles er weer uit! Weer een aanrecht vol;-)2 kilopakken suikerklontjes. Die staan al jaren in de kelder volgens mij. Maar die bederven niet toch? Ik zet ze nu in het keukenkastje bij de koffie en thee. En dan zal ik proberen ze eens te gebruiken. En is dat kastje aan de beurt en gebruik ik ze nog steeds niet, dan gaan ze maar weg...


Zie de t-h-t datum... brrrrr. weg ermee.


Azijn zet ik bij de schoonmaakmiddelen. En het prikwater in de koelkast.


In het kruidenmandje zitten nu alleen nog dingen die er horen, en kan terug op de plank.


Dit mag niet terug in het kruidenmandje;-) Gek he? Chocomelk in het kastje bij de koffie en thee.
De sauzen mogen wel op deze plank, de rest op andere plekken in de kelder.


En dan zit dit allemaal in het andere mandje:


Onvoorstelbaar dat dat er allemaal in past...

Vanillesaus en vijgen zijn over de datum en gaan de vuilnisbak in.


Alles verdelen over de plekken waar het echt hoort en dan gaat alleen dit nog terug in het mandje op de plank.


Yes; de plank:


Yes; de rechterkasthelft:


En de linkerkant is dus de komende week aan de beurt! Best erg dat je er 2 weken over doet om een kelderkast aan te pakken! Maar van de andere kant heb ik er al een half jaar niks aan gedaan en alleen maar spullen erbij gepropt...


5 opmerkingen:

 1. Weer hartstikke goed!
  Dat ziet er weer super netjes uit,zo zie je het komt goed !
  Succes ermee!
  Liefs Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Akelein,

  Je inspireert me ik heb ook zo'n kast en morgen(vrije dag) ga ik ook een plank aanpakken! Tja ik heb vorig jaar met DÚitdaging meegedaan en er zijn 500 items mijn huis uit gegaan, en tja met 2 kids slipt mijn huis weer dicht pffffffffffff! Maar ik ga met je meedoen!

  Groetjes,
  Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt nu gewoon al de helft van deze kast gedaan! En daar zag je zo tegenop!
  En moet je toch eens kijken hoe netjes dat is!
  En nu weer goed verder gaan, alleen kijken naar wat er op die bovenste plank ligt en niet eens denken aan de rest. Als er iets op een andere plek gelegd wordt, kom je dat later toch wel weer tegen en dan hebje inmiddels wel ergens een halflege plank waar je weer wat op kwijt kunt, maar dat zie je vanzelf wel...
  Zet 'm op verder Aafke... Ik blijf je volgen... En ik blijf zelf ook lekker bezig hihi...
  Fijne dag vandaag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maakt niet uit hoe lang je er over doet, alleen het resultaat telt toch? Goed idee dat je die mandjes gebruikt, zo houd je alles makkelijker bij elkaar. En helemaal super dat je je maaltijden plant met wat je in de voorraadkast hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nieuw hier...Leuk om te lezen, fijn dat niet alleen mijn kast zo lekker rommelig wordt...
  Wat mij opvalt is dat er veel ruimte tussen de planken zit. Kijk je man lief aan en laat 'm een keer (moed verzamelen) de planken opnieuw indelen, er kan makkelijk een extra plank bij! Je maakt nu hoge stapels van dozen, maar dat is ook niet echt handig, kukelt natuurlijk weer een keer om.

  BeantwoordenVerwijderen