donderdag 26 februari 2015

Doel:1000 euro sparen in 2015

Gisteren bedacht ik na mijn goedkope weekboodschappen, dat ik eindelijk wil proberen om serieus te gaan sparen en echt eens iets over te houden.
Mijn voorlopige doel is 1000 euro in 2015!
Geen idee of dat haalbaar is, maar goed, ik begin gewoon en zal proberen ook spullen op marktplaats te zetten of op de facebookgroep van ons dorp.

Het eerste geld zit in het spaarpotje:
10 euro verdiende ik als extraatje voor het passen op een grote kleuter.
En ik vond een potje met kleingeld waar 4,90 in zat.
Dus de start is 14,90.
Ik zie mensen duizenden euro's extra aflossen op hun hypotheek, maar zulke bedragen zitten er voor mij echt niet in! Bovendien heb ik een huurhuis, haha. Maar wel een huurhuis dat over 2 jaar wordt afgebroken. Dan moet ik dus verhuizen en krijg ik een nieuw huis, wat ik ook een beetje leuk wil inrichten. Dus een goed doel, lijkt mij. En elke euro is er één...

7 opmerkingen:

 1. Heel goed van je. Precies zoals je schrijft. Elke euro is er één en vele eentjes maken een berg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt bovendien recht op een zogenaamde "oprotpremie". Jij MOET verhuizen van de huurbaas. Dus moet hij jou een bedrag betalen waarvan jij je nieuwe huis kunt inrichten. Op dit moment praat je over een bedrag van zo'n € 5800. Nu kun je daarvan eigenlijk alleen de basis dingen doen. Maar het is wel een lekker startbedrag. De verhuurder mag het ook niet weigeren omdat dit bedrag is vastgesteld door het ministerie. Kijk maar eens op internet onder "verhuisvergoeding".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat supergoed van je!! Ik weet zeker dat het je gaat lukken!
  Ik heb, toen ik begon met opruimen alles op mp gezet, alles wat teveel was probeerde ik te verkopen. Niet alleen boeken, kleding en vaasjes enzo maar ook sieraden die ik niet meer droeg. Toen ik die aan het opruimen was kwam ik gouden dingen tegen, oorbellen waarvan er 1 kwijt was, een ring waar de steen uit was, kettinkje wat gebroken was etc. die heb ik allemaal verkocht bij de goudboer :) Ik heb toen echt veel weten te sparen door kritisch naar dingen te kijken en ze vervolgens te verkopen. Wie weet wat je nog hebt liggen?? SUCCES, zou echt keileuk voor je zijn als het je lukt!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik een hele tijd de retourbonnetjes niet met het afrekenen ingewisseld, maar pas na afloop bij de servicebalie, of bloemenbalie... en dan deed ik het statiegeld dat ik terugkreeg steeds in een apart klein portemonneetje... je wilt niet weten wat dat oploopt in een aantal maanden... en zonder dat je er erg in hebt...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je goed bezig! Het gaat je vast lukken! Zelf zet ik alles wat ik weg wil doen op marktplaats, 'k heb meer als 100 advertenties daar... soms zijn het dingen die voor 5 euro weggaan. Maar veel kleintjes maken toch echt een grote, 'k heb vanaf 1 januari dit jaar al voor 204 euro verkocht. 't Is soms best een gedoe, maar het voelt uiteindelijk toch heel fijn als je meer ruimte hebt én er ook nog wat voor hebt gekregen. Heel veel succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zult je nog verbazen over hoeveel je bij elkaar kunt sparen met een eurootje hier en een eurootje daar.

  Heel veel succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij leidde het opruimen in huis ook tot spaarzin van geld. Ik zie het bij meer mensen, heel bijzonder effect. Het zal je vast een heel voldaan gevoel geven om zo een buffer op te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen