zaterdag 3 maart 2012

3 maart, dag 84, takketuinVanmiddag ben ik wel anderhalf uur in de tuin bezig geweest met takken snoeien, takken knippen en takken uit de grond rukken.
Wat een takkewerk...
En niet bepaald een groot resultaat. Volgens mij is, zodra de laatste tak geknipt is, de eerste tak weer aangegroeid...
Ik ben begonnen met het bijknippen van de takken in de container, zodat die dicht kan en maandagochtend aan de weg gezet kan worden.

Daarna begonnen met een hoek van de achtertuin die helemaal overwoekerd is met frambozentakken. Frambozen zijn nog erger als onkruid, het komt echt overal op. In deze hoek staat ook een composthoop en diep in mijn hard zou ik hier wel een paar kippetjes willen hebben rondlopen.
Maar in elk geval moet dit stuk tuin zoveel mogelijk leeggehaald worden, hewt liefst met wortel en al, maar dat lukt me niet overal.

Zo ziet het er van tevoren uit:De rode struik mag blijven staan.

Al die takken die je ziet zijn uitlopers van de 5 frambozentakken die ik 5 jaar geleden tegen de schutting heb geplant!

Ik begin vooraan en gooi alle takken op een hoop op het terras ernaast.


Het begin...


Is dit volledig dood hout of zal het nog uitlopers gaan krijgen... dit was een vlinderstruik die ik vorig najaar (te?) enthousiast heb teruggesnoeid...


Prachtig rood!!!


Zover ben ik gekomen


En dit moet nog.
De zakken met afval liggen daar uit het zicht tot we weer naar de vuilstort gaan.
5 opmerkingen:

 1. Een tuin is zo lastig, vooral als je geen groene vingers hebt. En vooral met onkruid en takken lijkt het alsof je niet verder komt, terwijl de kliko in no time vol zit! Maar het begin is er! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik zie een heel verschil, hoor. Maar als je bezig bent, dan lijkt het inderdaad alsof er niks is gebeurt. Dan is het toch mooi dat je aan een uitpuilende groene bak kunt zien, dat je wél een boel werk hebt verzet. Wij hebben trouwens ook frambozen in de tuin. Grote, lekkere. En ja, die moeten ook gesnoeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het verschil best al goed te zien, maar ik herken het gevoel wel hoor. En over die vlinderstruik, die van ons is minder drastisch gesnoeid maar loopt ook nog niet uit. Volgens onze schooltuinjuf kun je eigenlijk pas in mei oordelen of een plant echt dood is of dat hij aan lange winterslaap doet, zeker nu het zo koud is geweest in deze winter. Dus misschien nog maar even afwachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frambozen zijn inderdaad hardnekkig en vooral stekelig. Maar ik vind dat je al een heleboel hebt weggehaald, maar soms is het inderdaad wat lastiger om het verschil gelijk te zien, maar het is denk ik wel lekker om zo buiten bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar, Hier komen de frambozen ook overal en nergens op. Maar in de zomer/najaar is het zo heerlijk om van de planten te eten!!Maar je hebt al een super begin gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen