dinsdag 20 maart 2012

20 maart, dag 100, een uurtje in de tuin

Ik had graag een grootse aankondiging gedaan van een hele speciale klus op dag 100! Maar helaas,daarvoor ontbreekt de tijd en de inspiratie.
Er waren vandaag 5 kindjes bij Akelein, waaronder een tweeling van 5 maanden.
Maar terwijl de tweeling sliep en de rest om me heen buiten speelde, heb ik wel een uur kunnen scharrelen en rommelen in de tuin.
Beetje vegen, beetje harken, Wat rommeltjes weggooien, een lelijk conifeertje weggehaald (op de stam na, dat lukte me niet) en zelfs de 2 kleine raampjes van de schuur gewassen!

Voor...
...en na...


Met conifeer die ik helemaal niet mooi vind, maar die er al stond....


En zonder conifeer, waarbij ik vind dat de krulhazelaar veel mooier uitkomt!


En weer schone raampjes.

Ik vind het wel heel onvoorstelbaar hoeveel tijd er in zo'n tuin gaat zitten.
Normaal heb je dat niet in de gaten, maar nu ik kijk wat ik doe in een half uurtje en nu weer een uurtje en wat een klein stukje tuin je dan nog maar gedaan hebt...

Maar het schiet nu wel op. Dit deel van de tuin heb ik in 7 "klusjes" opgedeeld en daar zijn nu 5 van klaar.
In de achterste tuin zijn nu ook ongeveer 6 van de 12 klaar en in de voortuin 1 van de 6...
En op deze manier wordt het wel overzichtelijk ipv een enorme berg...

En dan nog het bijhouden...

Maar HOERA!!! Ik heb het gewoon al 100!!!!!!!! dagen volgehouden!!!


6 opmerkingen:

 1. Hieperdepiep Hoera!

  Ik kan je stelling over de tuin alleen maar beamen. Zeker als het zo'n enorm grote tuin is als de jouwe en je er ook nog gras in hebt (maaien en zo). Onze tuin is flink maar niet zo groot als de jouwe, wij hebben geen kleine kindjes dus gras vond ik niet zo nodig dus heb een groot terras en nog vind ik de tuin veel werk. En het is wat je zegt, je moet het echt heel, heel goed bijhouden wil je er niet in no time weer veel werk aan hebben. Onze tuin is nu op orde, behalve dat de straat nog met de hogedrukspuit moet eigenlijk en ik heb me heilig voorgenomen om het niet te laten versloffen. En als dat lukt heb ik in elk geval al iets bereikt t.o.v. vorig jaar want toen was het steeds een beetje het stiefkindje waardoor het dan weer extra werk opleverde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 100 dagen! *neemt hoed af*

  Tja, de tuin. Dat groeit maar door. Elke week wat doen houdt het wel binnen de perken is mijn ervaring. En ik vind het ook wel lekker, na het eten en de koffie nog even een half uurtje wat rommelen in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je 100ste dag! Goed hoor van je elke dag.
  De hazelaar komt inderdaad veel mooier uit zo en wat een vrolijke kleur is je schuurtje.
  Liefs
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je 100 klussen! Goed man! Je inspireert me nog steeds en door jouw berichtjes heb ik echt zin om mijn eigen tuin aan te pakken. :-) geniet hiervan! Je bent al zover!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes!! En je hebt ook vandaag weer goed werk verricht zeg! Ondanks de kids om je heen. Ik vind het knap hoor. Ik had me ook al bedacht hoeveel tijd er in zo'n tuin gaat zitten. Maar het is dit jaar wél anders. De onrust van dit moet nog en dat en oh wanneer kom ik er nu eens aan toe..... is gewoon wég! Het vertrouwen dat het vanzelf goed komt, als je de flow er een beetje in houdt natuurlijk... is er gewoon. Dankzij dit project. En op deze manier is het dan ook heel goed vol te houden. Elke dag geniet ik weer van de dingetjes die ik gedaan heb!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En hop, weg met die stomme conifeer. Goed hoor! ☺☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen