woensdag 29 februari 2012

29 februari, dag 81, terugval

Hoe onverbeterlijk ben ik...
Een paar dagen ziek geweest en vanmorgen kijk ik met frisse ogen weer eens in het rond...
En opeens zie ik weer allemaal slechte gewoontes die heel stiekem weer tevoorschijn gekomen zijn toen ik even niet oplette...
Hehhh... hoe kan me dat nou al die dagen niet opgevallen zijn, hoe kan ik daar nou overheen gekeken hebben...
ZUCHT...
Schop onder de k..t en hup, een rondje door de kamer...
Voor de volgende beelden schaam ik me. (dat je het maar even weet;-)


Ik begin voorzichtig en pleasend... deze vensterbank; niks meer aan doen


Breimandje; ook helemaal top!


Au, dit is dus mijn (ooit) keurig opgeruimde schoorsteenmantel, die ik voor altijd netjes zou bijhouden...


gansje van ganzenbord deed ik in de keukenla en nu ik dit blogje maak, bedenk ik pas dat ik 'm ook gewoon meteen in de speldoos had kunnen doen, ik weet immers waar die ligt;-(
De kaarsenglaasjes zet ik in de kelder op de kerstplank.


De deurstop mag in de la van de commodekast in de gang bij de babyspullen.


De nieuwe inkt voor de printer... in de printer misschien???
Het nieuwe ANWBpasje gaat in de portemonnee.


Deze onhandige schemerlamp was een staaltje "goedkoop is duurkoop" en mag in de doos voor de kringloop.


Kijk, zo hoort het er uit te zien!

Volgende punt:


Sjucht...


Dit lieve vogelhuislichtje kreeg ik op mijn verjaardag van 1 van mijn gastkindjes. Maar ik heb er nu een beter plekje voor bedacht dan op de kast.Veel leuker, toch?


Zo weer veel beter, he?

Nu even diep ademhalen en snel weer weg kijken, dit is het resultaat van 3 dagen ziek zijn, niks doen en niet aan tafel eten...


Erg he? Hebben jullie dat nou ook wel eens of ben ik echt de allerergste...
(Je hoeft niet eerlijk te antwoorden, hoor;-)


Dit hoekje is het lastigst, allemaal papiertjes en dingetjes die ik "straks" wel even wegleg of uitzoek of iets anders mee doe...


Maar heeeeee, ik kan het wel, he?
Goed gekeurd door mr. kater himself!


hahaha, even een glassexdoekje over de spiegel...;-)


Tafeltje bij de bank voor...


...en tafeltje bij de bank na...

En nu mag iedereen weer zonder afspraak bij me op de thee komen.
Loop maar achterom!

8 opmerkingen:

 1. Héél herkenbaar... een week vakantie waarin ik veel het geklust en geverfd en overal laat iedereen (+ ippies) extra veel troep slingeren. Zo irri... het is dan al niet bij doordat mijn aandacht ergens anders op gericht is, komt er nog meer bij dan de dagelijks portie ook.

  Maar ja... ooit... sjucht...

  Jij bent nu ieder geval weer helemaal bij... heerlijk ook... ik ga ook maar eens aan de gang...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben blij dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft. Ik vraag me altijd af, hoe kom ik aan die bende?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee hoor Aafke, maak je vooral geen zorgen, je bent niet de enige met dit probleem! Ik heb de afgelopen drie weken manlief thuis gehad omdat hij longontsteking had. Doordat hij zo ongeveer niks kon kwam alles op mijn bordje terwijl ik onderhand ook wel een beetje op mijn tandvlees liep en ik merk dat het hier dan net als bij jou gaat, sommige plekken zijn in no time weer een rommeltje...


  maar..........

  Het verschil, ik mag wel zeggen het GROTE verschil is dat je je er nu van bewust bent en al die dingen die je voorheen dan zou laten wat het was ziet en besluit om ze gelijk even aan te pakken zodat het weer netjes is. Waar je voorheen, voor dit project het waarschijnlijk veel langer zo had gelaten totdat je echt het overzicht kwijt ging raken pak je het nu veel sneller op waardoor het veel sneller weer is gedaan ook. En dat is nou net de verandering waarvan ik toen ik er aan begon hoopte dat die plaats zou vinden. Eén keer alles opruimen kan iedereen maar we gaan natuurlijk lekker met z'n allen bewijzen dat dat eenmalige opruimen van dingen ook tot gevolg heeft dat we dingen anders doen tegenwoordig. En dat heb je vandaag toch maar mooi even bewezen!

  Ik zou zeggen, tijd voor haakwerk en een kop thee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je je weer beter voelt... ach ja, en gelukkig ben jij ook maar een mens. Maar wél een heel gezellige volgens mij. Dat kopje thee, dat wil ik wel hoor. Wanneer komt het uit ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, ook hier heb ik een paar "kommer"-hoekjes: mijn voorraadla, mijn bureau, en ook de bijkeuken is al voor de 2e keer aan de beurt geweest. Voor mij iedere keer een signaal, dat er of een ander systeem of een nieuwe routine moet komen. De laatste weken trek ik als ik het aanrecht op orde heb ook even de bijkeuken recht. Dat werkt. En het bureau heeft (wederom) een verbeterde indeling gekregen. En voor de voorraadlade heb ik hogere ladeverdelers (alles viel namelijk steeds om) en ik zie nu al dat het veel beter werkt.

  De eettafel is hier dan niet zo'n probleem. Of andersom: er gebeurt van alles aan die tafel, zodat wij hem per dag zeker zo'n 4-5 keer leeghalen. Ik heb me nu aangewend om hem iedere keer voor ik/wij het huis verlaten de tafel helemaal leeg en schoon te maken, en het bloemetje of de fruitmand er weer op te zetten. Ik vindt het gewoon heerlijk om weer thuis te komen in een opgeruimd huis.

  Of door het raam naar binnen te kijken, en niet (meer) een halsoverkop verlaten ontbijt-stilleven nog op tafel te zien.

  Je woonkamer ziet er nu in ieder geval weer heelmaal strak en netjes uit! Leuk, het paarse schuurtje! En mijn kinderen moesten heel erg lachen over de katten, die overal op gaan zitten en in gaan liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik verbaas mij over het gemak waarmee je eigenlijk heel snel een ruimte netjes krijgt, maar nog meer over hoe snel het weer een bende is. En nee, dat kan ik helaas niet alleen toeschrijven aan de pubermormels hier. Maar aan de andere kant: Het móet ook een beetje rommelig zijn, toch? Je moet ook gewoon léven, niet? En dan af en toe even een frisse blik en als een witte tornado in het rond, en dan kan ik altijd toch zéker wel tien minuten genieten van een opgeruimd huis..! :-)

  You're not alone, ghehehe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je je weer wat beter voelt! En ja, zo een paar dagen niet met het hoofd erbij levert inderdaad weer oude gewoontes op... geeft niks, want het is nu wel snel en gemakkelijk weer op te ruimen!
  Het gebeurt hier ook, elke donderdag komt de poets dus dan moet de boel weer opgeruimd. Vanavond en morgen in alle vroegte mag ik dus nog als razende roeland door het huis... laat ik maar eens beginnen dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hetzelfde probleem. Vooral in het weekend wil de eettafel wel eens dichtslibben. En mijn witte kastje die ik voor ons weekend weg netjes had, weer een rommeltje. En dan rijst inderdaad telkens weer de vraag: waar komt het spul vandaan?! Maar jouw hoekjes zien er weer super uit!

  BeantwoordenVerwijderen