woensdag 1 februari 2012

1 februari, dag 56, kelderkast, deel 2


Ik begin vanmorgen met de linkerkant van de bovenste plank. Leeghalen en schoonmaken.


In het echt glimt het minder dan op de foto, hoor...


Dit wordt schoongemaakt en mag in de kringloopdoos


2 dozen schoonmaakdoekjes met ingebouwd schoonmaakmiddel... hmmm....zaten ooit in een bijelkaargespaard boodschappenpakktet van de Super de Boer. Nooit gebruikt. Zal ik ze ook maar naar de kringloop doen?


Logisch dat dit in de kelder staat... oooit... Hup, weg ermee, afval!


Bakjes zonder deksel en deksel zonder bakje... dit mag in de vaatwasser en blijven tot de kelder helemaal klaar is. Ben ik dan de ontbrekende onderdelen niet tegengekomen, gaan ze alsnog weg!


Complete bakjes! Gaan ook in de vaatwasser en mogen daarna bij de andere bakjes in het keukenkastje, waar ooit een lege plank overbleef na het opruimen, maar die inmiddels alweer aardig gevuld staat.


aaaahhh, een schattig ijzeren, loeizwaar speelgoedstrijkijzertje uit mijn kinderjaren. Die mag blijven totdat ik een logisch plekje daarvoor gevonden heb. Waar ruim je zoiets nou op? Vast niet in de kelder...


In ieder geval toch nog 2 apparaten gevonden, die ik wél regelmatig gebruik en die wél in de kelder mogen blijven. De sinaasappelpers en de flessenwarmer.


Dit is een roostertje die bij het bestekbakje van de vaatwasser hoort. Nog nooit gebruikt en ook niet van plan om te gebruiken. Zouden jullie zoiets bewaren of weggooien...
Ik heb 'm teruggelegt, maar nu ik dit blogje typ, vraag ik me af of ik 'm toch niet gewoon zal weggooien. Ja, dat doe ik!


Klaar!


Nu ga ik verder met de rechterhelft van de tweede plank.
De mandjes met koek en snoepvoorraad.
Die propvol zaten de laatste weken ivm mijn verjaardag, maar waarvan inmiddels bijna alles al open is, of half op, of niet lekker meer.
Goed om te kijken wat er nog is, nu lijkt het veel, maar 't is niet veel soeps meer...


O wacht, ik bedenk me opeens iets anders, ik doe een proef met die wonderalleskunnerdoekjes die ik net vond.
Maken ze deze spaghettisausvlek van gisteravond schoon?


op de doos staat dat je er een paar druppels water op moet doen, zodat het schoonmaakmiddel vrijkomt.


Er staat ook dat je ze niet moet doorweken... oeps...


mwahhh, niet geweldig, het aangekoekte preisnippertje blijft vast zitten op het aanrecht...


nieuwe poging, nieuw doekje, keukentegeltje...


na heel hard boenen redelijk schoon, maar moet wel met een droge doek afgedroogd worden.

conclusie: niet mijn favoriete schoonmaakdoekjes... Deze aangebroken doos zal ik op het aanrecht laten staan en zo snel mogelijk opmaken, de andere doos gaat naar de kringloop. Of is dat zielig voor de koper?


Snel verder met het koek en snoepmandje, sorry voor de onderbreking, maar dat is nou precies de manier waarop ik altijd chaotisch mijn huishouden doe.
ik begin met het één, kom iets anders tegen, ga van 2 naar 3 naar 4 naar 5 en weet dan niet meer dat ik bij 1 begonnen was...Het broodmes, mag op de bijna lege bovenste plank bij de sinaasappelpers en de flessenwarmer...


alle bijna-lege chips- en koekverpakkingen mogen weg. Kan ik ook niet meer in de verleiding komen...mandje nummer 2, idemdito


Dit mag blijven.


2 eierdopjes met halve pilletjes voor de poes van de buren, waar wij 2 weken op passen. Dit staat er dus tijdelijk...


De plank is leeg en weer schoon!


Volgens mij is de kelder straks voor meer dan de helft leeg, als ik klaar ben met opruimen.
Ik moet me nu al bedwingen om niet naar de winkel te rennen en te gaan hamsteren...


Dit heb ik wel verdiend! Koffie in mijn twitterbeker en even lekker twitteren...
Tot morgen;-)

7 opmerkingen:

 1. Ik moet best een beetje lachen om je verhaal. Zo herkenbaar. Van de hak op de tak, daar heb ik ook last van, terwijl het bij het 365-dagenproject meestal wel meevalt, omdat het kleine klusjes zijn.
  Maar je bovenste plank ziet er alweer helemaal prima uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet al weer helemaal waarom ik me juist door jouw heb laten inspireren, ik spring ook steeds van de hak op de tak bij het huishouden en ik herken vooral ook heel erg die neiging tot hamsteren op het moment dat je de kastplanken weer in beeld krijgt i.p.v. volgestouwde planken en hoeken en gaten.
  Wat ik trouwens ook heel erg heb is dat ik, als ik eenmaal begin, moeite heb om na een kwartier of half uur of zo te stoppen. Net heb ik twee laatjes in de badkamer gedaan en dan moet ik me echt bedwingen om niet ook gelijk de kast die ernaast hangt leeg te trekken. Maar goed, met mijn nogal gehavende lijf is het nou ook weer niet zo slim om heel hard van stapel te lopen gelijk. Maar ik heb zomaar het gevoel dat die kast er morgen toch echt in zijn geheel aan moet geloven. Bijkomend voordeel is dan wel dat het er spic en span uitziet. Hoef ik me daar in elk geval geen zorgen meer om te maken voordat we vrijdag een logee krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo, maar zo werk ik ook hoor. Van de hak op de tak. Van de week was ik van plan de manden te gaan doen en zag de sloffen van mijn dochter ergens anders verstopt staan (had de dame stiekem gedumpt) en vervolgens ben ik daar mee bezig. Maar ik heb de manden wel gedaan... Kijk dat zou misschien vroeger er bij ingeschoten zijn, maar het fototoestel werkt ook magisch... Het controleert wat ik uitspook en ik wil leeg, leeg, leeg èn schoon kunnen laten zien.... Wat een goed plan hè, dat Een kastje per dag...

  Hahaha, ik kan me voorstellen dat je even wacht met die losse deksels en bakjes... je hebt gisteren je puddingvorm compleet gemaakt! Goed hè!!

  Als je je kelderkast inkijkt zie je allemaal kleurige nette bakjes, zó leuk om naar te kijken... dat moedigt aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je, en ik vind de bakken een goed idee in de kelder, als straks de temperatuur weer een stuk boven nul is ga ik ook de kelder eens reorganiseren, ik weet nu al dat ik een heleboel theeliefhebbers blij kan maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar, dat van de hak op de tak. Maar uiteindelijk ben je toch weer lekker opgeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super resultaat en een héél leuk verhaal. En voor dat strijkijzer heb ik een "emotiedoos" op zolder. Met je poezie-album, je zelfgemaakte bamboefluit en dit strijkijzwer bijvoorbeeld. Gewoon een grote Curver-doos. En ik heb met mezelf afgesproken dat ik maximaal 1 emotiedoos mag hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga nu zeker weten morgen mijn voorraadkast doen (bij gebrek aan kelder).

  BeantwoordenVerwijderen