zaterdag 4 februari 2012

4 februari, dag 59, overloop

Vandaag ben ik flink aan het opruimen geweest.
Sommige plaatsen waar ik al geweest was, konden wel weer wat extra aandacht gebruiken.
En ik was toch alleen, zoon is druk aan het leren voor zijn tentamens de komende week en dochter is aan het schaatsen.
Zoon 2 zit in Noorwegen, waar het minder koud is dan hier;-)
Ik begon met de hoekjes van het aanrecht weer leeg te maken.
Daarna de bovenkant van de vaatwasser opgeruimt, leeg en schoon.
De hal gedaan, vloer leeg, bovenkant kastje onder de kapstok leeg, het hoekje bij de stofzuiger weer netjes.
Alles wat zich op de trap verzameld had, naar boven gebracht. En geloof me, dat was niet weinig;-(
Was, boeken, papieren, tasjes, ik merk dat vooral dochter de grootste rommelverzamelaar is!

Bovenaan de trap gekomen zie je de overloop, een halletje van 1,5 bij 2,5 meter ongeveer en waar 4 deuren op uitkomen, 3 slaapkamers en de badkamer.
Er was nog net een smal paadje naar de deuren, verder stond alles vol. Ik schaam me echt heel erg.
Allemaal spullen waar we ooit nog iets mee willen, wat naar beneden moet, wat uit de slaapkamers verbannen wordt...
En als er éénmaal een doos of zak staat, worden dat er al snel meer en meer en meer.


Dit is de éne hoek, tussen de badkamer en de kamer van zoon. En zoon is alweer een paar maanden op kamers. Alles wat hij niet mee wilde nemen, heeft hij volgens mij gewoon buiten de deur gezet.En dit is het hoekje tussen de badkamer en de trap.
Dit kan eigenlijk allemaal zó weg. Verf in de schuur voor de milieustraat en de rest in de container.
Zo gemakkelijk is het, waarom dan niet eerder....


Kijk, oogt een stuk beter, he? en ruimer... jaja, ik weet het allemaal best, maar tussen denken en doen zit bij mij vaak een groot verschil...


Even een klein uitstapje: dit is de quilt die ik ooit gemaakt heb op een quilt-beginnerscursus. Helemaal met de hand gemaakt. Hij hangt in het trapgat.
Ik vind 'm nog steeds mooi, na zo'n 15 jaar, maar ik kom er niet aan toe om nog eens aan een quilt te beginnen. Geen tijd en teveel andere dingen.
Misschien ooit, als ik op mijn 75e ofzo een keertje met pensioen mag...


Gauw weer verder, alle zakken en dozen kijk ik globaal na. Veel was gaat naar de badkamer, snoeren naar kamer zoon, mag hij over beslissen, heel veel weg. Zak voor kringloop, doos voor oud papier en zakken voor de vuilniscontainer, die helaas al vol is en pas over een week wordt geleegd.
Maar wat heerlijk! Alles is weg! Alles leeg! Alleen dat trapje hoort bij het stapelbed van dochter, maar wordt nooit gebruikt. Maar mag ook niet weg.


Na nog 1 laatste inspectie geeft Pippi toestemming, dit gaat allemaal! verdwijnen uit ons huis!!!

Een beetje bewogen, maar wel heeeeeel leeg! Ik ben blij!


5 opmerkingen:

 1. Je was natuurlijk zo blij met het resultaat dat je van opwinding de camera niet meer stil kunt houden. Top gedaan dame!
  Ik heb vandaag nog niets gedaan, behalve dan een halve hartverzakking gekregen toen ik na drie dagen weer eens op zolder kwam. Ik liep er tegen een hele berg wasgoed op, duidelijk dat iedereen zijn was van zijn of haar kamer had verzameld en voor de wasmachine heeft neergegooid. Genoeg voor zeker 4 of 5 wassen en dan heb ik de beddenwas (ook minstens 1 trommel) nog niet meegerekend....dus ik hou me vandaag maar bij het wassen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zit gewoon een magneet in een tas, zak of doos die "ergens" even wordt neergezet. Mijn overloop was precies hetzelfde. Allemaal dingen die gewoon weg kunnen naar de Kringloop, of die door deze en genen (kinders) effe waren geparkeerd.

  Gelukkig is het bij jou nu ook lekker ruim, kan je tenminste je voeten Overal neerploffen, héérlijk. Weer een ergenis, waar je elke dag toch langsloopt weg. Waarom niet eerder.... ik vrees dat ik daar geen antwoord op weet, want ik doe het zelf ook. Maar ik merk langzamerhand dat ik nu denk in projectjes... als ik iets zie en ik denk grrr... dan weet ik Oooo dat is mooi voor Een kastje per dag... wie weet gaat het ooit vanzelf. Hahaha... dan hang ik de vlag uit!

  Fijn dat je ook even je ronde langs de al gedane plekken hebt gedaan. Zo houdt je het bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, netjes! Korte metten met de zakken. Leuke quilt ook. Maar duidelijk uit de fase voordat je aan die leuke, frissen kleuren begon die wij nu overal in je huis zien. Een quiltje zou ik ook graag een keer maken... Ik heb laatst een site gezien met ongelofelijk mooie maar niet al te ingewikkelde quilts. Als we een meetup georganiseerd krijgen moeten we het daar maar eens over gaan hebben. Of, flitsidee: 365 dagen project 2013, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, spullen trekken spullen aan. En dan denkt iedereen dat het een prima parkeerplaats is en kun jij weer van voren af aan beginnen. Maar wat weg is, kan er in ieder geval niet meer terechtkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft je nergens voor te schamen hoor! Hier ook her en der zulke hoekjes. Het zijn inderdaad magneten, als er maar 1 ding wordt neergelegd, dan ligt er binnen de kortste keren een hele verzameling aan spullen. En knap dat je er toch een foto van gemaakt hebt en zo blijft deze blog een stok achter de deur. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen