maandag 19 januari 2015

19 januari 7/2015

Sorry, het lukte me niet om elke dag te bloggen. In mijn hoofd is het , net zoals in mijn huis, ook een behoorlijke chaos.
Met teveel dingen tegelijk bezig, hier een klusje, daar een dingetje, en door de rommel om me heen wordt het er niet beter op.
k ben meer bezig met het maken van lijstjes, dan met het daadwerkelijk afwerken van die lijstjes...
En komende week mijn verjaardag, dat wordt er ook niet beter op.
Volgens mij heb ik veel te veel gepland; donderdag ben ik jarig, dan werk ik gewoon en vier ik het met de gastkindjes. De dag ervoor, woensdag, ben ik vrij. Dan heb ik voor 's morgens op de koffie mijn vriendinnen en buurvrouwen uitgenodigd. Ik heb heel veel lieve vriendinnen en buren, maar nu kan ik me weer druk maken of het wel gaat passen in mijn kleine woonkamer van 5 bij 6 meter. Als iedereen komt, zijn we met 14 vrouwen... Ik heb 9 zitplaatsen en zal dus stoelen moeten bijlenen van buuf. Gelukkig zijn het niet voor niks vriendinnen en kennen ze me goed;-P.
Zondagmiddag komt mijn familie. En dan zal ik blij zijn waarschijnlijk als het volgende week maandag is. Maar tegelijk verheug ik me ook op de komende week. We zullen wel zien.

Wat ik heel verstandig van mezelf vond, is dat ik vrijdag de koelkast heb opgeruimd en schoongemaakt. Voordat ik een heleboel boodschappen zou doen. Nou heb ik zaterdag boodschappen gedaan, maar ik kon me niet goed bedenken, toen ik in de winkel stond, wat ik allemaal voor mijn feestjes mee zou nemen. Dus vanavond ga ik gewoon weer naar de supermarkt. En nu met briefje!


Dit was de koelkast voor die tijd. Er moesten echt dingen weg, die stonden er nog in van oud en nieuw.

En na de schoonmaak was dit de koelkast:


Op de markt kocht ik voor 3,50 2 zakken met groente:


En mijn eerste verjaardagskado heb ik aan mezelf besteed. Ook in het kader van "opruimen" ging ik naar de kapper. Verven, highlights en een flink stuk eraf. Ik moest 15 euro bijbetalen, de rest had ik als kappersbon gekregen. Het was meer dan een jaar geleden dat ik de vorige keer bij de kapper was, voor de kerst in 2013... We tussendoor zelf geverfd.

Voor:

en na:


3 opmerkingen:

 1. Alvast een fijne verjaardag gewenst. Ik heb 14 dagen geleden ook mijn haren af laten knippen, maar ik ben er niet gelukkig mee. Het valt nog steeds niet. Ik ga maar weer sparen en ze laten groeien. Over een maandje of 3 valt het hopelijk weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aafke,
  Goeie zet om eerst je koelkast te doen, zodat je ook weet wat er nog in ligt!
  Ach ja, die koelkast, die moet hier ook nog!
  Het gaat je vast allemaal lukken met het vieren van je verjaardag en het wordt beregezellig, let maar op!
  En dan die kapper. Ik ga elke 6 weken, een kort koppie moet je wel bijhouden. Bij een thuiskapster, voor een tientje... En het verven doe ik telkens na zo'n knipbeurt zelf... Dus dat komt me op twintig euro in de zes weken, maar ja, je moet wat.. Het groeit veel te hard weer uit...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Liefs, Mirja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Aafke, nou vergeet ik het toch nog, ik wilde dit gisteren doen...
  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een heel fijne dag had...
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen