zondag 11 januari 2015

6/2015

Een bijzondere opruimklus!
Een vriendin gaat scheiden en over een paar weken verhuizen.
Het oude huis is verkocht en moet leeg en verdeeld.
Wat een enorme klus is dat! Niet te overzien!
Ik ging haar helpen met de vliering.
Een eng vlisotrapje en een lage schuine zolder, die hélemaal propvol staat!
Gelukkig is het meeste van haar bijna-ex. Wij hebben vooral alles gesorteerd en uitgezocht. Eerst 1 hoek van de zolder leeggemaakt, zodat daar alle spullen van hem kunnen staan. Dan kan hij die zelf uitzoeken en meenemen of weggooien.
Daarna hebben we alle kinderspullen uitgezocht. Haar kinderen zijn inmiddels pubers.
We zijn ontzettend opgeschoten! Er staan nu zo'n 15 tassen vol klaar voor de kringloop. 3 vuilniszakken vol afval, 2 zakken voor de kledingcontainer en ik heb er zelf een tas vol kinderboekjes uitgehaald voor de Akeleinkindjes.
Woensdag gaan we verder.
Het geeft wel energie om zelf ook verder te gaan met opruimen.
Gek is dat, dat je bij een ander zoveel makkelijker dingen weg kunt doen. Kun je nagaan hoezeer je emoties meespelen met eigenlijk gewoon stomme spullen...

7 opmerkingen:

 1. Zeker bijzonder en ontzettend lief.
  Ook leuk dat er wat boekjes voor je uit kwamen die de kindjes weer kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook andersom meegemaakt toen ik zelf ging scheiden, bijna 8 jaar geleden. Toen kreeg ik ook veel hulp. En ik ben me dit jaar erg bewust van het principe van geven/delen en ruilen. Ook elkaar helpen en geholpen worden hoort daarbij. Hoe meer ik me er bewust van ben, hoe meer het op mijn pad kom en hoe "rijker" ik er van word.

   Verwijderen
 2. Hoi Aafke,
  Dat is niet niks, om op je vrije zondag zo te gaan opruimen bij een ander. Maar voor een lieve vriendin heb je dat natuurlijk graag over... En ze heeft het al moeilijk zat nietwaar... Heerlijk dat jullie zo zijn opgeschoten zeg, en dat er al zoveel klaar staat voor de kringloop of de stort... en ook een deel voor bijna-ex neem ik aan?
  Lekker dat je een tas vol boekjes hebt voor je kindjes...
  Ja, natuurlijk is het makkelijker om bij een ander dingen weg te doen, daar zit geen emo-waarde aan, voor jou dan, wel voor de ander natuurlijk. Daarom is het ook zo fijn dat jij hebt geholpen, want vreemde ogen dwingen, je weet wel... ook bij het opruimen en wegdoen...
  Jouw vriendin boft met jou als vriendin... En jij ook met haar neem ik aan...
  Geniet van je vrije avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mirjam, dankjewel weer voor je fijne reactie! Zo leuk om berichtjes te krijgen op blogs...
   Alle spullen van bijna-ex hebben we apart gezet. Die mag hij zelf uitzoeken en beslissen over houden of wegdoen. Maar best lastig, want wat doe je met foto-albums en vakantiespullen...
   En ik bof zeker met haar als vriendin. Altijd fijn om elkaar te kunnen helpen. Vooral in zo'n scheidingsperiode is het lastig, je staat toch aan de zijlijn en ze moeten er zelf doorheen. Dan is het prettig om in elk geval in praktisce zin te kunnen helpen!

   Verwijderen
  2. Ik weet er alles van Aafke, heb zelf ook in dat schuitje gezeten en ik weet niet wat ik toen zonder de hulp van heel lieve vrienden (en familie) zou hebben moeten doen...
   Liefs
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Fijn dat je je vriendin kon/kunt helpen! Deze week had ik contact met een vriendin en toen hadden we het ook over spullen enzo. We zijn beiden types waarbij er al snel spullen en aanbiedingen en 'krijgertjes' aan de handen blijven plakken. 'k Heb een dochter wat een heel ander type is: ze koopt heel bewust, best duur, en heeft een heel eigen stijl. 'k Ben heel erg aan het nadenken over waarom de een zo snel rommel heeft en een ander niet, maar volgens mij ligt het echt aan welk type je bent. Creatieve mensen zijn vaak van het type dat alles welkom is heb ik het idee. 'k Heb zelf het hele huis vol liggen met dingen waar ik nog wel wat mee kan. Maar eigenlijk is het veel te veel voor één mensenleven. 'k Heb soms ook echt last van het huis, dat sommige ruimtes zo vol zijn. Heb gezegd dat ik dit jaar het aan ga pakken, maar ja, ik ben ook dat ene type zeg maar, dus volgens mij is dat niet echt structureel te veranderen of zo. Begrijp je een beetje wat ik bedoel? Dat zie ik ook wel een beetje bij jou, je hebt bij alles wat je krijgt een reden, een doel, maar zonder die extra spulletjes die je krijgt had je het ook wel gered. Zo maak ik voor mezelf ook altijd een reden, een doel, maar daardoor heb ik wel een heel vol huis. 't Zijn zomaar wat gedachten, misschien heb ik het wel helemaal mis. 'k Ga zelf de komende weken ook proberen om m'n voorraad op te eten. Diepvries, kasten, enz. Alleen het hoognodige kopen en voor de rest niet. 'k Ben blij dat je weer blogt, zo leuk om te lezen, en zeker motiverend! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje Wendy, wat breng je het goed onder woorden! Precies zoals ik ook ben! Goeie uitspraak, dat "aan je handen blijven plakken"! En inderdaad, ik heb er ook steeds meer "last" van. Dankjewel! Dit stimuleert en inspireert mij enorm!

  BeantwoordenVerwijderen