woensdag 7 januari 2015

Delen, geven en krijgen.

Al een paar maanden ben ik me heel erg bewust van alle goede dingen die mijn kant soms "zomaar" opkomen. Ik heb zoveel lieve mensen om me heen die zo vaak aan me denken als ze iets over hebben. Bijv. een "rijke" vriendin die binnenkort gaat verhuizen. Van haar heb ik heel veel vazen krukjes, keukenspullen enz. enz. gekregen voor dochter, die waarschijnlijk komend jaar op kamers gaat. Of laatst nog boodschappen en kerstbrood.
Sinds een maand schrijf ik alles wat ik krijg, ruil, deel, geef op in een mooi schriftje. En vanaf dat moment kan ik bijna elke dag wel iets opschrijven. Elke dag is er wel iets waar ik dankbaar voor ben! Ook ben ik lid van een weggeefhoek en een ruilen/geven/delengroep op facebook. Daar probeer ik ook regelmatig op te kijken, te reageren of zelf iets op te zetten. Zo heb ik ook weer nieuwe mensen hier uit de buurt leren kennen.
Vandaag schreef/schrijf ik de volgende dingen op:
vanmorgen kwam een vriendin/collega/buurtvrouw bij me langs met een tas vol baby-peuterboekjes voor mijn oppaskindjes.

Ik kreeg met de post zomaar een lieve kaart van een twitter/swap-vriendin:

Gisteravond kreeg ik van mijn ex (die nu een goede vriend is, maar dat is een heel verhaal;-) een doos vaatwastabletten. Hij kocht de aanbieding waarbij hij de tweede doos gratis kreeg, en de gratis doos gaf hij aan mij;-)

Vanmiddag mocht ik mijn overbuurvrouw helpen met haar huiswerk voor Nederlandse les. (ze komt uit Afrika) En dat geeft zoveel voldoening dat ik het net zo leuk vind als zij!

Vanavond kook ik voor ex, in ruil daarvoor vult hij de remvloeistof in mijn auto bij.
En dit alles zomaar op een doordeweekse vrije woensdag!
Ervaren en beseffen jullie dit soort dingen ook bewust?
Ik weet wel dat ik een dankbaar mens ben! En voel me minstens zo rijk als mijn "rijke" vriendin!

2 opmerkingen:

 1. Count your blessings Aafke!
  Heerlijk...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zelf ook heerlijk om iemand blij te maken als mijn kinderen weer een fase uit zijn. Zo hebben we afgelopen zomer het kinderdagverblijf waar onze jongste nog net naar toe ging blij gemaakt met reserve ondergoed, boekjes en babyspeelgoed wat we niet meer wilde bewaren. Een collega kreeg een zak met kleertjes die onze jongste niet meer paste.
  En ook wij ontvangen zo nu en dan leuke spulletjes van lieve vrienden/collega's, kleding, speelgoed.
  Op die manier is de wereld toch supermooi!!

  BeantwoordenVerwijderen