donderdag 29 januari 2015

9/2015 29 januari

Ziezo, het is nu klaar met de smoesjes en excuses om maar geen extra klusje te doen.
Ik heb mezelf een schop onder de k... gegeven en een plan voor de keuken gemaakt. De komende week moet daar echt iedere dag iets aan gebeuren! En daarna de kelder!
Er is zoveel wat ik wil vertellen, maar ik begin gewoon met het klusje van de dag. En dat is de bovenkant van de vaatwasser en de vensterbankjes in de keuken.
Het eerste wat je ziet als je de achterdeur binnenkomt (en iedereen komt achterom binnen bij mij) en tevens de grootste kleefplek/magneetplek, waar iedereen zijn/haar zooi neerlegt/gooit (vooral ikzelf).
2 weken geleden was ik ook al begonnen met de vaatwasser:
Voor:

En na:


Zo hoort het dus te zijn! Maar dit was het vanmiddag weer:


En dit is het nu! (na slechts 2 minuten werk!)


Zoals je ziet hebben we momenteel heel veel bananen, maar ik heb een stapel tijdschriften geruild voor een tros bananen. En ik had ook net bananen gekocht.
Maar met alle gastkindjes zijn die bananen snel genoeg op en die tijdschriften zijn opgeruimd en mijn huis uit!!!


Dit was de vensterbank:


En dit is 'm nu:


Beter he?

Hoewel het al een tijdje in de lucht hing, ging het opeens heel snel! Dochter heeft een kamer in de stad! (Groningen) In het zelfde huis als waar broer 2 ook woont! Ze is helemaal gelukkig en vindt het tegelijk retespannend! Ze is bijna 20 en er ook wel aantoe, ik heb er alle vertrouwen in. Maar zo snel als het nu gaat! Gisteren tekende ze de huurovereenkomst en 15 februari krijgt ze al de sleutel! Even terzijde: ik vond het belachelijk dat het tekenen van de huurovereenkomst 100!!!! euro kost! Is dat normaal? 1 velletje papier, 3 minuten bij de huisbaas...

Maar goed, als zij het huis uit gaat, verdwijnen er ook in 1 keer heeeeel veel spullen! Dan gaat het opruimen lekker snel! ;-), maar dan moet ik ook doorpakken. Zij heeft nu de grootste en de kleinste kamer voor de helft in gebruik. Wat ga ik met die ruimte doen? Alles wat ruimer neerzetten en de spullen uit de schuur uitstallen? Of zelf de grootste kamer nemen? Of alles zo leeg mogelijk laten? Ja, ik weet dat ik voor het laatste moet gaan en dat is ook mijn streven. Ik ga er in elk geval een boekenkast bijzetten. En daar alle hobby- en knutselspullen in dozen en bakken gesorteerd bewaren. Want nu ligt overal wat. Maar verder wil ik zoveel mogelijk weg doen. Want over 2 jaar wordt mijn huis afgebroken. Dan moet ik verhuizen. En dan is het wel handig als ik minder spullen heb. Dat gaat nog een heel avontuur worden! Waar ik nog niet teveel over na wil denken, want hoe ga ik dat allemaal regelen? Hoe doe ik dat met mijn gastouderopvang? Hoe ga ik alles betalen? Ga ik 1 keer of 2 keer verhuizen? (1x is naar een andere woning in een andere buurt, 2 x is naar een tijdelijke woning en daarna terug naar deze plek in de nieuwbouw)...We krijgen voor 1 x een verhuiskostenvergoeding... Een nieuwe woning zal een stuk duurder worden... in hoeverre gaat de huurtoeslag omhoog dan? Ik heb momenteel 0,0 spaargeld...
Ik ben er in mijn hoofd nu al druk mee. Maar ik kan voorlopig niets anders doen dan opruimen en bezuinigen waar ik kan. Proberen in die 2 jaar een spaarpotje te maken. Dat dochter uit huis gaat, scheelt me natuurlijk ook in de portemonnee...

Echt! Dit wordt nog wat! Zelfs in gedachten spring ik van de hak op de tak. Maar we zullen zien... in lijstjes maken, ben ik in elk geval wel goed;-)

Van het weekmenu houden we tot nu toe over! Van de boerenkool aten we 2 dagen. En van de rijst met kip en kerriesaus, wat we gisteren aten, is nog genoeg over voor vandaag. Da afgelopen 4 dagen 12 euro uitgegeven...

7 opmerkingen:

 1. Hoi Akelien,Je bent goed bezig,dat gaat nu snel zeg je dochter uit huis dat zal zeker wennen zijn!
  Wel leuk voor haar dat ze in het zelfde huis als haar broer gaat wonen!Dan kan die haar vast wegwijs maken!
  Er staat een hoop te gebeuren in het nieuwe jaar zo te lezen.
  Je schrijft altijd erg leuk en de foto's zijn ook inspirerend!
  Groetjes Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Ben het met Joyce eens: Zien hoe een ander opruimt, inspireert.

  Spannend als je dochter uit huis gaat!

  Ik weet natuurlijk niet hoe jouw gezondheid en mogelijkheden zijn, maar zou jij op zoek kunnen naar ander werk als gastouder? Want het lijkt mij moeilijk om daar een volwaardig salaris uit te halen/spaarpotje aan te leggen.

  Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk er wel eens aan, Joyce, maar weet niet zo goed wat ik zou kunnen doen. Ik heb alleen mijn Havo-diploma en mbo2 voor gastouder. En volgendjaar word ik 50, dus ik denk dat ik niet makkelijk een goeie baan krijg.

   Verwijderen
 4. Hoi Aafke,
  Goed bezig bij vaatwasser en vensterbank. Je hebt zo van die plekken die altijd spullen aantrekken, het enige dat helpt om het netjes te houden is elke dag opruimen... Want je blijft er toch spullen neerleggen...
  Wat spannend voor je dochter dat ze een kamer gevonden heeft en wat spannend voor jou, want jij woont straks alleen... Okee, overdag je kindjes, maar als die weer naar huis gaan is het huis voor jou alleen!
  En wat een spannende tijd ga je tegemoet als jouw huis over twee jaar afgebroken wordt. Ik kan me goed voorstellen dat je hier toch al heel erg mee bezig bent... Hoe zal dat allemaal gaan. Komt tijd komt raad, zo is het meestal wel, maar ja, die twee jaren tot dan... Eerst dus maar lekker blijven ruimen Aafke...!
  Ik wens je een heerlijke dag en een heel fijne nieuwe week,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Akelien,alles goed? ik mis je blogjes ,
  Liefs Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, klopt,maar ik ben er weer. Ik vind het erg moeilijk om mezelf te motiveren. Nu dochter het huis uit gaat, lijkt het wel of er steeds meer troep tevoorschijn komt...

   Verwijderen