woensdag 14 januari 2015

7/2015

Een zeer enerverende opruimdag!
En dat is nog zacht uitgedrukt... ik sta nog na te shaken...
Dezelfde vriendin, waar ik vorige week ook al een halve dag had geholpen met het opruimen van de zolder, diegene die aan het scheiden en verhuizen is...,
Die ging ik vandaag weer verder helpen. We zijn echt enorm opgeschoten! Eerst het achterste deel van de zolder leeggehaald, vervolgens dat deel van de zolder in tweeen gedeeld en links alle spullen van haar neergezet en rechts alles wat van hem is. Dat kan hij dan zelf uitzoeken en beslissen wat hij ermee wil doen. Maar heel veel is ook van de kinderen geweest, veel speelgoed, vakantiespullen, stapels en stapels boeken, spelletjes en alles wat je zoal op een zolder bewaard.
Aangezien ze allebei kleiner gaan wonen, moet er gewoon heel veel weg.
We hebben alles wat weg kan, een vlisotrap en een gewone trap afgedragen en in de hal neergezet. 15 tassen met boeken en wel 20 dozen met spullen, waar niemand al jaren iets mee doet.
We belden een meneer die in de organisatie van de rommelmarkt zit en die wilde het wel ophalen.
Alles stond klaar in de hal toen ex thuiskwam. En toen brak de hel los, hij flipte helemaal en wierp zich op de spullen. Niks mocht weg, schreeuwen en schelden,alles werd uit de dozen gerukt, de hal lag helemaal bezaaid met spullen. en toen kwam de rommelmarkt meneer er aan. En ging vervolgens met een lege kar en een lege auto weer terug. Ik voelde me dood-ongemakkelijk, dat snap je, en ik wilde me het liefst verstoppen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Het huis zal toch leeg opgeleverd moeten worden... ooit... binnen een maand...
Wordt vervolgd... (denk ik)

4 opmerkingen:

 1. Pff, heftig, dan zit je opeens in een situatie die je helemaal niet wilt... kan me voorstellen dat je daar van geschrokken bent. Misschien toch ook overleggen met de ex om zo'n soort situatie te vermijden... als iemand zo boos word kan er ook wel verdriet achter zitten. Maar ja, dat verwacht je niet he, van spullen die al zo lang ongebruikt op een zolder staan, dat die zo'n reactie veroorzaken. 't Was vast de trigger voor een dieperliggend probleem. Hopelijk kunnen jullie snel de draad weer oppakken. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Aafke, wat verschrikkelijk zeg! Vreselijk voor je vriendin maar ook vreselijk voor jou, om dit mee te moeten maken. En nu alles weer terug naar boven gesleept of hebben jullie dat aan de aanstaande ex overgelaten... Wat een toestand, ik heb wel vreselijk met je vriendin te doen hoor... arme meid... Ja, opgeruimd zal het toch moeten worden... Ik wens jullie allebei heel veel sterkte...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat sneu voor je vriendin...en wat zonde van al het werk dat jullie er in hebben gestoken, hij zou jullie juist dankbaar moeten zijn...Ik had denk alles in de kliko gemikt...maar dat is natuurlijk ook niet de juiste manier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He jakkes wat een toestand. Vervelend om dat mee te moeten maken, voor jou maar helemaal voor je vriendin. En balen dat de spullen nu niet met de rommelmarkt-meneer mee konden. Hopelijk is de boosheid ondertussen wat gezakt en was het meer de schok van de bevestiging dat in de komende tijd het huis toch leeg zal moeten.

  BeantwoordenVerwijderen