vrijdag 23 januari 2015

23 januari

Momenteel zie ik door de bomen het bos even niet meer. Gisteren mijn verjaardag, eergisteren vierde ik het met vriendinnen, heel gezellig en heel veel gekregen, gisteren werkte ik en werd door de gastkindjes erg verwend. Vandaag kreeg ik een grote zak babykleertjes, die ik weer mag doorgeven. Ik kon iemand blij maken met een paar laarzen en 2 broeken, die mij niet meer passen. Zondag komt mijn familie voor mijn verjaardag. Volgende week help ik vriendin verhuizen.
En gisteren kwam mijn dochter met het bericht dat ze hoogstwaarschijnlijk een kamer in Groningen heeft per 1 maart en dat ze dan dus op kamers gaat als alles goed gaat.
En nu ben ik dus het overzicht kwijt. Qua huishouden, qua boodschappen, qua maaltijden en helemaal qua opruimen!
Er is weer zoveel bijgekomen w.b. spullen in huis, die moeten allemaal een plaatsje krijgen.
Zojuist, toen de gastkindjes sliepen, heb ik alle babykleertjes op maat gesorteerd en in tasjes gedaan. Die probeer ik dit weekend weg te geven.
Ik moet even een lijstje maken:
Vanmiddag alle kadootjes een plekje geven.
Morgen boodschappen doen en het huis opruimen voor zondag, plus taarten maken.
Zondag dus de visite.
Volgende week woensdag en zaterdag ben ik bij vriendin, zaterdag gaat ze over, met hulp van een heleboel vrienden en vriendinnen en ik zorg dan in het nieuwe huis voor de ontvangst van de verhuizers en de catering.

Over de kamer van dochter vertel ik in een volgend blogje meer.
En ook een blogje zal gewijd worden aan mijn huisplannen, ik kreeg nl woensdag een brief van de woningbouwvereniging dat het rijtje huizen, waar mijn huis er 1 van is, op 1 juni 2017 zal worden afgebroken. Dus nog 2 jaar... Dat moet dus een flinke stok achter de deur worden om het huis te ontspullen en ontrommelen en om te gaan sparen!
Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:

 1. 'k Kan me voorstellen dat het je even boven het hoofd groeit. Misschien kun je voor elk ding wat er nieuw binnengekomen is , iets wegdoen? Zelf ben ik vandaag met een vriendin m'n huis doorgelopen, even iemand die met een frisse blik de dingen bekijkt, ha ar conclusie: véél spullen, maar wel goed geordend. Voor de vele spullen hebben we een oplossing bedacht... veel denkwerk heeft het gekost. Per dag probeer ik een plank in huis op te ruimen, uiteindelijk maakt dat op den duur wel een groot project wat af is. In de schuur heb ik inmiddels 8 planken van de 10 opgeruimd. Weer overzicht, en het besef dat ik echt niets meer bij moet kopen!
  Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Wendy, het is inderdaad best een goed idee om een ander eens te laten kijken, maar dan heb ik meteen weer de gedachte: "voordat die ander komt, moet ik echt eerst opruimen..." Ik ben echt erg!

   Verwijderen
 2. Oh Aafke, je hebt zo in een paar dagen tijd wel heel veel op je bordje gekregen.
  Zo'n week waarin je je verjaardag viert, en zeker als je dat op verschillende dagen doet, is altijd een heel chaotische week. Daarom kun je beter even elke dag nemen zoals die komt en intussen via zo'n lijstje weer een beetje bijkomen.. Vergeet intussen niet ook nog te genieten van je visite a.s. zondag.
  En dan een paar dagen later kom je vanzelf weer in je juiste ritme, dat is mijn ervaring tenminste...
  Je dochter naar Groningen, dat is ook niet niks... en dan voor jou de mededeling dat je zelf over 2 jaar je huis uit moet... ik neem aan dat de woningbouwvereniging voor een andere woning zal zorgen, maar toch, je zit straks dus wel tegen een verhuizing aan te hikken. Misschien juist de goede stok achter die deur om lekker door te zetten...
  Succes met alle boorbereidingen voor je feestje zondag, alles komt goed...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen