donderdag 15 januari 2015

15 januari

Tot nu toe hebben we ons precies aan het weekmenu gehouden! Het enige wat ik nog gekocht heb voor het eten, is een zakje gehaktkruiden van 99 cent.
Wel heb ik dinsdag boodschappen "moeten" doen, die ik niet begroot had.
3 keer per jaar hebben we nl een gezellige avond met de vrouwen van de "pufclub". De zwangerschapsgymnastiekclub van onze kinderen, die over 2 en/of 3 maanden allemaal 26 jaar worden. Bijzonder he? We hebben altijd contact gehouden! Verder zijn we allemaal heel verschillend en geen vriendinnen tussendoor, maar het blijft altijd heel gezellig! We hebben al heel veel samen beleefd. Ik was toen bijna 23 en verwachtte mijn eerste kindje, een ander was 40 en kreeg haar derde kind. 2vrouwen hebben borstkanker gehad en zijn er gelukkig allebei nog. De moeder van toen 40, kreeg voor haar 50e al Alzheimer en kan er inmiddels niet meer bij zijn. We hebben een band voor het leven!
Maar ik was dus even in mijn begroting vergeten dat ik deze keer de gastvrouw was en moest dus op het laatste moment nog boodschappen doen. Ik vind zelf dat ik het heel netjes en zuinig heb gedaan. Voor drinken gaf ik 4,59 uit en voor lekkers en hapjes 6,22 euro.
Verder kocht ik kattenvlees voor 0,57 en voor de Akeleinkindjes 1,60.

Gisteren hoefde ik geen geld uit te geven, al vonden we allebei de ingevroren en opgewarmde macaroni niet echt lekker...
Vandaag weer vers koken gelukkig en ik heb alles in huis.
En dan is het morgen alweer vrijdag. Dan moet ik maar vast een lijstje maken voor mijn verjaardagsboodschappen. Donderdag ben ik jarig,dan werk ik en vier ik het met de gastkindjes, de dag ervoor ben ik vrij en heb ik mijn vriendinnen uitgenodigd. En de zondag erna komt mijn familie. Dus heel wat boodschappen nodig. Iemand nog tips voor goedkope, lekkere hapjes?

6 opmerkingen:

  1. Hoi Aafke,
    Wat bijzonder, zo'n groep vrouwen die nu al 26 jaar contact houden. Heel erg leuk, en ja, dan maak je wel heel wat mee met elkaar... Super natuurlijk dat beide dames die ziek werden er nog zijn, maar o jee wat sneu dat de dame die al zo jong Alzheimer kreeg er niet meer bij kan zijn... Met zulke jonge kinderen nog, want haar jongste was dus toen nog geen 10 jaar... verdrietig hoor.
    Maak voor je verjaardag zelf lekker een cake voor bij de koffie, scheelt al weer wat...
    En ja, vers koken wint het altijd van diepvriesmaaltijden natuurlijk, maar hier verdwijnen heel wat delen van verse maaltijden naar de vriezer, voor als Ben er niet niet (steeds 2 weken weg voor werk) zodat ik ook gezonde maaltijden zo uit de vriezer kan pakken. Want koken voor alleen jezelf, dat doe ik wel maar niet altijd. Zo heb ik steeds wat anders op mijn bord en ik vind het heerlijk hoor...
    Ik wens je een fijne dag, hoop dat de storm en de regen nu eens snel gaan verdwijnen...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vriezen meestal alleen de saus in en dan verse pasta erbij. Ingevroren pasta wordt altijd een beetje raar van structuur.

    Lekkere hapjes: zelfgemaakte tonijnsalade (kost geen drol en je hebt voor een flink gezelschap): http://genietenvaneten.blogspot.nl/2012/03/gruwelijk-lekkere-tonijnsalade-voor-op.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Nannie! Die tonijnsalade lijkt me superlekker!

      Verwijderen
    2. Oh die tonijnsalade heb ik even gekopieerd hoor, lijkt me verrukkelijk...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  3. Ook lekker: gewoon pinda's (40 cent per zakje ongeveer), van dat pizzaplaatdeeg met de saus er al bij en dan beleggen met gegrilde groenten en de boel dan voor het serveren in kleine stukjes snijden. Turks brood (of stokbrood oid) met smeersels: houmous van de lidl of aldi (vergeet altijd welke van de twee dat heeft - 0,99 euro in ieder geval...), met nog wat tappenade en een kaasje (of tonijnsalade ;-)). Soep is ook altijd lekker als mensen rondom een maaltijd komen. En dan zelfgemaakt. Op m'n eetblog staat een erg lekkere linzensoep. Ik plak de link in de reactie hieronder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. http://genietenvaneten.blogspot.nl/2012/05/indiase-linzen-tomatensoep.html

    BeantwoordenVerwijderen