woensdag 4 maart 2015

28/2015

Weten jullie... ik "zie" rommel niet!
Net als bij de lamp van gisteren, jarenlang is me echt niet opgevallen dat er vliegen op poepten en dat de pegels steeds "geler" werden. Pas sinds een paar weken is het me opgevallen. Maar dan is het ook allang heel erg...
En zo is het met de meeste rommel in mijn huis.

Zo zat ik vanmorgen te genieten van mijn schone lamp en keek ik telkens blij omhoog.
En opeens viel mijn oog op de kast die er vlak bij staat.
Zie je wat ik bedoel?


Het is een prachtige oude kast, maar opeens valt me op hoeveel troep er bovenop staat. En bedenk ik me dat het veel mooier en rustiger zal lijken als de bovenkant leeg is.
Dus meteen de klus voor vanmiddag gevonden!

Eerst alles eraf gehaald en op de stoel ernaast gelegd. *nies, proest, stof*


De lege bovenkant van de kast...

Schoonmaken!


En dan... waar laat ik alles?
Zoveel mogelijk van de spelletjes gaat in de la onderin de kast. Die zit nu propvol, maar komt binnenkort ook een keer aan de beurt om leeg gehaald en uitgezocht te worden. Voor nu gaat die met de nodige moeite weer dicht!


De la voor en na het "nogverdervolproppen".


En dan de rest:

De oranje ouderwetse EHBO-koffer vind ik prachtig en zit vol met mijn verzameling postcrossing kaarten. Die mag voorlopig een ereplaatsje op de vensterbank en gaat naar boven verhuizen als ik daar verder klaar ben met het ombouwen van dochters kamer.Een lege doos (???) mag bij het oud papier en de overgebleven 2 spelletjes gaan in de boekenkast bij de peuterspellen. (die moet ook nog opgeruimd en uitgezocht worden)
En dan het laatste:

leeggelopen ballon bij plastic afval, bodymilk naar boven, gel van zoon naar de halspiegel en vliegenmepper in de kast.

En dan is dit nu mijn uitzicht vanaf de bank:


Beter toch?

Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik het nu juist weer wat kaal vind. Ik moet me bedwingen om niet iets te zoeken wat ik bovenop de kast kan zetten... Maar ik bedwing me!!!

4 opmerkingen:

 1. Super! Ook knap dat je het gelaten hebt bij alleen het opruimen van de bovenkant van de kast en niet ook de la met spelletjes bent gaan opruimen, want dan kun je nog wel eens verzanden in het werk (is mijn ervaring :-/ )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar hoor, om dan ineens met andere ogen naar je eigen huis te kijken en rommel te zien die je eerder nooit zag.

  Het ziet er gelijk een stuk rustiger uit.
  Je zou overigens 1 (één - hahaha) mooie vaas oid bovenop die kast kunnen zetten. De kom je vast wel ergens met al dat opruimen.

  Maar misschien eerst die kast 'ns zo laten inderdaad, want misschien is het na even wennen wel prettig en dit is weer makkelijker schoonmaken / oogt rustiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zeker weten komt die prachtige kast nu veel beter tot zijn recht. Echt niets meer opzetten voorlopig hoor. Het went wel dat het een beetje leeg lijkt.. Na een paar dagen weet je niet beter en blijft het zo mooi...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen