zaterdag 7 maart 2015

31/2015

Ja, ik weet het en het valt jullie vast ook op;ik heb geen systeem, ik doe maar wat... dan boven, dan beneden, een laatje hier een plankje daar... Ben ik met het éne bezig, zie ik weer wat anders... En ik vrees dat dat voorlopig ook nog wel zo blijft. Ik heb inmiddels het boek van Marie Kondo, maar het is in het engels en dat lees ik toch net even minder snel dan in het Nederlands. Ik ben halverwege hoofdstuk 1... Maar het spreekt me zeer aan!
Ik vond het bij bol punt com
De engelse titel is (vind ik) veel aansprekender dan de nederlandse titel; "The Life-Changing Magic of Tidying up" t.o. "Opgeruimd!"...

Vanmiddag ben ik weer eens rond gaan kijken op dochters kamer. Ze heeft haar matrassen op haar nieuwe kamer, maar het bed zelf staat hier nog. Een "tegenop-zie-klus", want die moet uit elkaar geschroeft worden, naar beneden gedragen, in de auto, naar Groningen, 2 verdiepingen omhoog, en dan weer in elkaar zetten.

En aangezien niemand last heeft van dat bed, behalve ikzelf, zal ik er toch maar eens aan beginnen. Balkondeur wijd open, raam open, want o, wat ligt er veel stof onder en achter. Maar het is me gelukt! Eerst bracht ik de 3 grote laden naar exman, die heeft een grote garage en ik heb er geen ruimte voor, dus daar gestald!


Dit was vóór:


en dit was ná:


Alle planken zijn nu beneden, deels alin de auto.
Ik heb met ex-man afgesproken dat we morgen allebei met een auto vol planken naar dochter rijden, dan mag zij samen met haar broers alles naar boven brengen en dan zal ik morgenmiddag proberen met haar hulp het bed weer in elkaar te zetten.
Ik ben benieuwd!
Wordt vervolgd.....

En daarna bracht ik deze tas met meidenboeken naar dochter van vriendin, die tas stond al een paar week in de auto.
Ook weer weg uit mijn huis.

3 opmerkingen:

 1. Systeem of niet, het ruimt heerlijk op!
  En ach... als je elke dag wat doet, dan heb je uiteindelijk toch alles gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap van je, je hebt gewoon het hele bed uit elkaar gehaald... daar zag je zo tegenop... maar nu is het gedaan, en wat een ruimte krijg je dan hè?
  En lekker ook nog even dat tasje weggebracht....
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig!! Toch maar weer even gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen