vrijdag 20 maart 2015

37/2015

Ik stond weer eens in de ex-slaapkamer van dochter. Wat had/heb ik mooie plannen, maar eigenlijk gebeurt er niks. De hele week zieke kindjes en een halfzieke zelf. We hebben met z'n allen het superbesmettelijke RSVirus. En ik kan je vertellen dat ik bekaf ben van alle gehuil, gejengel, getil en gesnot.
Maar om half 1 vanmiddag was ik vrij! Het weekend begint. Ik ben al wel 10 keer het kamertje ingelopen, heb rondgekeken, en ben zonder iets te doen weer vertrokken. Herkennen jullie dat ook wel eens?
Helaas wonen hier geen kabouters in Zuidlaren, alhoewel, hier vlakbij, maar 1 straat verderop, is kleuterpretpark Sprookjeshof. Daar wonen heel veel kabouters, ik zal ze eens uitnodigen...
Vooralsnog zal ik toch zelf maar een herstartje maken. De kast is inmiddels leeg op de onderste plank na. Alle handdoeken zijn van overal verzameld en liggen nu in de kast. Die moet ik nog een keer sorteren. Oude handdoeken mogen weg, want ik heb er nu voor mijzelf alleen zo'n 30 stuks...

Vandaag deed ik de 2 boekenplankjes aan de muur.
Dochter heeft alles eraf gehaald wat ze mee wilde nemen naar haar nieuwe kamer, maar de restjes heeft ze voor mij laten liggen. Dankjewel schatje...

Dit is alles wat er op de bovenste plank lag:
Bijzonder... cupcakevormpjes, die gaan naar de kelder in de bakspullenmand.
De rest doe ik in een handtas van dochter, die hier ook nog staat. Kan ze dat de volgende keer zo meenemen.
O, en deze stapel gaat in een krat waar al haars choolspullen die nog bewaard moeten blijven, inzitten.
Het leesboek naar dochter van vriendin die ook de andere boeken uit deze serie al kreeg.

De tweede plank in 2 foto's:


Wat een troep!
2 kledingstukken gaan in de was, schoolboek in schoolspullenkrat, rest weg.

Afwas en deze map naar beneden. In de map zitten allemaal proefmonstertjes parfum. Die heeft ze niet meegenomen naar Groningen, dus die eigen ik mezelf nu maar toe;-)

En dan zijn beide planken leeg, en ik maak ze schoon.
Op de andere slaapkamer (waar oudste zoon eerst sliep en die nu al jaren de rommelkamer is) stonden nog 2 grote boodschappentassen met peuterleer en oefenthema's met voorleesboekjes en spelletjes. Die heb ik overgenomen van een collega en gebruik ik regelmatig. Maar er was nog geen vaste plek voor. Nu wel!!!


Nu laat ik het eerst zo. Er komen overal nog genoeg spullen vandaan om die bovenste plank ook te vullen.

Ik ben zo lekker bezig dat ik ook de deur maar onder handen neem.Daar zit nog een kapotte muursticker op. Die ga ik er helemaal afhalen en de deur goed schoonmaken.


En nu ik toch de glassexin handen heb, doe ik ook (eindelijk) de grote spiegel, die vol zit met makeuptroep.


Zie je in de spiegel die plank op de achtergrond? Dat is het bovenste bed van een stapelbed. Daar ga ik morgen iets mee doen...

2 opmerkingen:

  1. Jouw huis moet wel een paleisje worden met al dat opruimen en poetsen.

    Ook zonder die kabouters ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch nog best wat aan kunnen pakken ondanks ziekte en vermoeidheid! En ja, dat 10 keer rond een probleemgebied sluipen en onverrichtter dingen weer weglopen... dat ken ik wel. Zelf weet ik momenteel vooral niet wáár ik moet beginnen. Dus ik denk dat ik jou maar na-doe, en wat spiegels schoon ga maken.
    Heel fijn weekend gewenst & beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen