donderdag 2 april 2015

43/2015 Vallend kwartje?

Dit is de mand die bovenop de kast stond, die er nu niet meer is.


Officieel zitten er sjaals in deze mand, maar die worden bijna nooit gebruikt. Langzamerhand is het de vaste slaapplek van kater Daan geworden. Bovenop de kast, uitzicht door het raampje naast de voordeur naar buiten en lekker tegen de verwarming aan.
Alles er maar eens uit, buiten uitkloppen, want er zitten inmiddels veel kattenharen en zandkorrels in.
De meeste sjaals blijken van dochter te zijn.
Ik stuur haar de foto en zij bepaald welke er weg mogen en welke moeten blijven. Ik was ze en verdeel ze over 2 tassen: de kringlooptas en de tas met spullen die naar dochters kamer gaan. Ze mag er zelf voor zorgen. Als ze hier blijven liggen, kan ze ze ook niet dragen...

En nog 3 slaapzakjes, die gaan ook eerst in de was en als ik straks alle slaapzakjes bij elkaar heb, zal ik die ook uitzoeken en alleen houden wat nodig is.
Nog een sjaal en mijn favoriete handschoenen.Alles in de was.

Eén van mijn vele tassen. Al heel lang niet gebruikt. Deze mag naar de kringloop.


En de laatste "spullen" uit de mand. Ik bewaar niks, Verdeel het over kringloop, knutselproject in het dorp en vuilnisbak.


En dan is de mand leeg. Waar zal ik die nu neerzetten? En wat zal ik er in doen? De kast waar die op stond, is er niet meer. Op de grond is ook raar. Denk, denk,denk... Hé, opeens komt er een lumineuze gedachte bij me binnen... "ik kan de mand ook gewoon naar de kringloop brengen"... Huh... Waarom voelt dat als een raar idee, waarom lijkt het zonde...Ik merk dat er echt iets in mij aan het veranderen is! Toen ik begon met opruimen had ik niet bedacht dat er zoveel weg zou gaan, dat de kast zelf ook weg kon, en dat die mand nu dus ook overbodig is geworden. Als ik 'm laat staan, weet ik dat ie binnen de kortste keren weer vol met "spulletjes" zit. Dus WEG ERMEE!!!
Pffff... Dit kostte me meer moeite dan die hele kast... Gek mens ben ik...

9 opmerkingen:

 1. Yeahhhh, en weer wat weg dus!
  Je gaat goed zeg!!
  P.S. Had je door dat ik het was? Gisteren op fb? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TOPPIE! Jammer hoor die mand weg doen. Kan me voorstellen dat je dit moeilijk vond.
  Ik zal je voorbeeld volgen. ahum!
  De foto's die je maakt confronteren wel.
  Gaat het nu gemakkelijker, omdat je weet dat je gaat verhuizen?
  Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker wel een stok achter de deur! Vooal omdat ik daarna een spliksplinternieuw huisje krijg, daar wil ik geen troep naar binnen brengen! Dat heb ik me heilig voorgenomen! Maar gemakkelijk gaat het niet helaas, het kost me bes veel moeite, al heb ik soms een bui dat het lijkt of het vanzelf gaat...

   Verwijderen
 3. Begrijp je helemaal, ik ben gek op rieten mandjes! Pff ja het is een langdurig proces, maar je doet het goed en af en toe doe ik ook een plank, als ik nog puf heb na een dag werken, hond uitlaten koken en de keuken,woonkamer en hal glad maken! Ik blijf je volgen en hoop dat het bij ook nog eens wat netter en leger wordt!

  Gr.
  Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee joh mandjes die breng je niet naar de kringloop, een mandje heeft een grote waarde voor veel vrouwen en ik ben daar 1 van. dol op mandjes, kan je hem niet gebruiken voor in de tuin ? handwerkjes in te doen, of je favo leesboek en naast je stoel, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een mooie mand. Kun je hem niet houden voor de kat? Ik heb een beetje met de kat te doen omdat die zijn fijne slaapplekje kwijt is...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als je er geen bestemming voor hebt denk ik dat het slim is om de mand weg te doen, anders ligt hij inderdaad binnen de kortste keren weer vol met "zooi"

  BeantwoordenVerwijderen