donderdag 16 april 2015

antwoord op reacties

Eerst even een antwoord op een paar reacties.
Tiny vroeg of ik zoveel spullen in de schuur had vanwege een eerdere verhuizing. Een beetje wel en een beetje niet... 9 jaar geleden ben ik gescheiden, en van een groot huis met 5 slaapkamers en een grote zolder en een garage, vertrokken naar een klein huisje met 3 kleine slaapkamertjes, zonder zolder of garage. Daar woon ik nog steeds. Maar toen met 3 pubers en nu alleen. Door alle emoties en ellende uit die tijd hield ik me heel erg vast aan alle spullen die ik had. Ook al deed ik er niks mee, ik "gunde" het "hem", ook niet!
Dus huurde ik een opslag voor ruim 20 euro per maand. En probeerde mijn leven weer op te bouwen. Er volgde een burn out, maar uiteindelijk krabbelde ik weer op. 2 (of alweer 3?) jaar geleden besloot ik weer eens in de opslag te kijken. Al die jaren had ik er bijna niets van gebruikt en dus ook niet gemist. In die tijd begon ik ook dit blog, dus lezers van het eerste uur hebben meegekregen en meebeleefd hoe ik zo'n 50 dozen vol spullen uitzocht en selecteerde en uiteindelijk de huur van de opslag kon opzeggen. Maar goed, toen waren ook veel dingen in mijn ogen nog onmisbaar en/of vol emotionele waarde. En dat verklaard dus waarom er nog zoveel dozen met spullen bij mij in de schuur staan. En daar kwamen natuurlijk in de loop van de tijd ook weer steeds meer dingen bij te staan. De kinderen vlogen uit en lieten spullen achter. Dingen waarvan ik dacht dat zij ze konden gebruiken, hoefden ze niet.
En toen kreeg ik bericht dat de huizen waar wij wonen over 2 jaar afgebroken gaan worden. En dat was voor mij de trigger om te beginnen met opnieuw alles bij langs te gaan en op te ruimen en weg te doen. En ik wil echt veel minimalistischer gaan leven. Andere zaken worden steeds belangrijker. Ik ben liever buiten dan binnen. Ik heb nu 3 katten, een konijn, een kip en een haan en een grote tuin, waar ook veel te doen is, plus dagelijks 5 baby's en peuters over de vloer. Het schoonmaken van de leefruimtes is dus belangrijk, maar ik wil er minder tijd aan kwijt zijn. En dus moeten er ook minder spullen heen en weer te verschuiven zijn.

En Marion: een minibieb vind ik een goed idee! Maar hier vlakbij is er al één. Wel ga ik vragen of diegene boeken van mij wil hebben om in het biebje te zetten. Bedankt voor de tip, daar had ik niet eens aan gedacht.

Tenslotte van mij een vraag: ik krijg regelmatig reacties met een vraag daarin, soms geef ik dan bij diezelfde reactie een antwoord. Maar ik vraag me af of dat antwoord diegene dan wel bereikt. Houden jullie daar rekening mee? En kijken jullie wel eens bij vorige blogjes terug om te kijken of er weer op gereageerd is?

7 opmerkingen:

 1. Aafke, wat een opsomming van "ellende" als ik het zo mag zeggen.
  Mijn vraag had meer te maken met dat er niet veel spullen in je schuur staan, wel wat voor spullen, zoals fotoalbums etc. Nu begrijp ik het.
  Je blog nog eens helemaal gaan lezen zou ik wel willen, al is mijn tijd daar te kostbaar voor.
  Afgelopen week dacht ik dat ik wel met je zou willen mailen, wil alleen niet mijn email hier neer zetten. En ik zie ook geen contactgegevens van je.
  Je slaat je er heel goed doorheen.

  En ja ik noteer de reacties die ik geef en bij welke datum en kijk dan ook terug of er een antwoord komt of andere reacties. Heb al wel geprobeerd om een "abonnement"op reacties te nemen zodat er in je mailbox een melding komt als er weer een reacties is toegevoegd. Op de een of andere manier werkt dit niet, of ik doe het niet goed.

  Gr.
  Tiny  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet veel verstand van de opmaak van mijn blog, daarom staan er ook nog steeds geen bloglijsten om naar door te verwijzen, of contactgegevens. Maar mijn email is amzuidema at live punt nl

   Verwijderen
 2. Gek he, hoe je spullen letterlijk emotionele bagage kunnen worden.
  Ik merk het zelf ook.
  Heel leerzaam! En opruimen is heilzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat weet ik nog wel, dat je de opslagruimte leegmaakte. Ik moet bekennen dat ik niet altijd terugkijk als ik ergens een vraag stel. Vaker weet ik niet meer waar ik de vraag stelde. Heb je al enig idee waar je naartoe kunt als je huis afgebroken wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De huizen in onze straat worden in 2 fasen afgebroken, eerst de overkant, als de nieuwbouw klaar is, beginnen ze pas aan onze kant. Ik heb er voor gekozen om dan naar de overkant te verhuizen, zodat ik zolang mogelijk in mijn oude huis kan blijven en zo maar 1 keer hoef te verhuizen. De andere optie is ergens anders heen (nog onbekend wat er vrijkomt bij de woningbouwvereniging) of voor een jaar ergens anders wonen en dan terugverhuizen naar de nieuwbouw op dezelfde plek.

   Verwijderen
  2. Dan is oversteken wel de allergemakkelijkste optie. En als het qua zon en hoe je nieuwe huis ligt bevalt, is dat immers perfect.

   Verwijderen
 4. Wat goed dat je al zoveel hebt losgelaten! Leuk idee om je boeken aan te bieden aan dat andere minibibliotheekje.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen