donderdag 30 april 2015

59/2015 en eindafrekening O.xxio

Gisteren deed ik iets wat helemaal niet in mijn natuur zit. Ik ging thee zetten en pakte een mok uit de kast waar een stukje af was. Eigenlijk wilde ik 'm weer terug zetten en een andere mok pakken, omdat het kapotte stukje precies zat waar ik drink. Opeens dacht ik: "waar slaat dit op, waarom bewaar ik een kapotte mok, als ik er niet uit wil drinken, en als ik ook nog méér dan genoeg andere mokken en bekers heb." "Jamaar... hij is oranje en dat is mijn lievelingskleur... en misschien kan ik 'm nog voor iets anders gebruiken, zoals een pennenbakje of een bloempotje..." Maar ik ben juist aan het opruimen en wil juist minder bakjes en mandjes, omdat daar altijd weer zoveel spulletjes in blijven zitten. Dus HUP, in de VUILNISBAK! En dát is nou een actie, waarvan ik denk dat het heel misschien ooit nog eens goedkomt met mij. Een verandering in mijn denkwijze, een bewustwording. Ook al is het maar een simpele kapotte mok...

Vandaag had ik een enorme meevaller, eigenlijk had ik vorige week al post van o.xxio gehad, maar die had ik nog niet opengemaakt, ik dacht dat het een nota was en die maak ik maar 1 x per maand open. Maar toen ik vanmiddag op mijn bankrekening keek, zag ik dat er geld gestort was. Ik heb gewoon 365 euro teruggekregen!!! 365 euro! In december heb ik een nieuwe ketel gekregen. Dat vond ik toen nog zo belachelijk, omdat deze huizen afgebroken gaan worden. Maar het heeft me dus wel wat opgeleverd! Bovendien heb ik deze winter iedere dag de thermostaat 1 graad lager gehad. Dat dochter uit huis gegaan is, kan nog niet meetellen, want op het moment van meting was ze net een paar weken weg. Wel hebben we natuurlijk een hele zachte winter gehad. Mijn maandbedrag is nu 30 euro lager gesteld. Ik twijfel of ik m net toch nog iets omhoog zal zetten. Wat zouden jullie doen?

Helaas komt er niks van dit bedrag in de spaarpot, die groeit niet bepaald hard. (Vandaag voor 2,50 tijdschriften verkocht.)Ik had een dure maand ivm het 50-jarig huwelijk van mijn ouders. En daarvan stond nog een nota open van de krant, waarin we een advertentie hadden geplaatst. En de rest gaat naar onze grote vriend, de belastingdienst.
Maar hé! Dat is dan toch maar mooi weer betaald.

En ik ben deze week helemaal uitgekomen met de boodschappen die ik vorige week vrijdag bij de A.ldi heb gedaan voor 35 euro! Daarna ben ik helemaal niet meer in een supermarkt geweest!

Qua gezondheid blijft het enorm kwakkelen. Vanavond maakte ik een klein wandelingetje en ik stond te trillen op mijn benen. Ik ben blij dat ik kan werken, en dat ging ook goed, maar dan is de energie ook volledig op daarna. Dus ik ga nu ook snel naar mijn mandje. Welterusten.xxx

7 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat je gezondheid nog niet mee wil.....
  Wel goed bezig geweest met de beschadigde mok!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eigenlijk best wel een heftig blogje, loop jezelf niet voorbij he ? ik zou het bedrag gewoon naar 50 euro zetten, zit je altijd goed toch ? ik krijg ook elk jaar geld terug, hopelijk dit jaar ook weer, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nieuwe CVketel kan inderdaad heeel veel opleveren. Zo ook hier een paar jaar geleden, Geld terug krijgen is altijd een onverwachte meevaller. En een oranje mok weg gedaan, zou ik ook moeite mee hebben. Toch trots op jezelf wezen!
  Doe nog wel rustig aan en denk aan je zelf.

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede actie met die mok. Dat zijn merkbare stappen van wezenlijke veranderingen.
  En mbt dat sparen: elke 2,50 die erbij komt en er niet meer afgaat is er toch mooi weer bij.

  Hier helpt het om aan het begin van de maand gelijk het gewenste te sparen bedrag apart te zetten.mAls het niet meer op je rekening staat, dan kun je het ook niet zomaar meer uitgeven.

  Beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een logje met ups en downs....
  Ik herken het verhaal van de oranje mok. Dat je je opeens afvraagt waarom je iets bewaart, wat geen waarde meer heeft. Het is een proces.

  Wij kregen ook heel veel terug van de energieleverancier. Zij schreven het toe aan de zachte winter.
  Wel een beetje jammer voor je dat je niets aan de meevaller over houdt, hoewel je daardoor wel openstaande rekeningen kon betalen.

  Ik wens je beterschap, ik hoop dat je je rust kunt blijven nemen op momenten dat je het nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vond je blog net. Arme jij, maar verwaarloos het niet hoor die kaak!! ALs het niet beter wordt gewoon na laten kijken.
  Wij zijn vorig jaar verhuisd en heb gewoon weggedaan wat ik niet gezien had voor een aantal maanden tot Jaren. Heerlijk. Haha zoon hielp en we hadden een vuur buiten dus hup alles erop. Ja was niet in Holland hoor, anders had ik nu problemen denk ik. Het leuke was dat er een oude auto opgehaald wer door de brandweer die het als oud metal verkopen en dat geld weer gebruiken voor aanschaf van bepaalde spullen. En die vonden het goed dat we brandden. Het hoosde later van de regen, dus alles was okay.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kijk dat is nu bewustwording! Maar let je wel goed op jezelf! Je gezondheid gaat ten alle tijden voor en wat ik zo lees verg je best wel veel van jezelf. Rustig aan en op tijd je rust nemen.

  Mina

  BeantwoordenVerwijderen