zondag 12 april 2015

52/2015

Verder boven op de hobbykamer/logeerkamer.
Nu de tafel leeg is, begin ik met de 2 planken erboven. Er staan allemaal potjes met knoopjes, kraaltjes en dingetjes, die ik zo leuk vind, maar eigenlijk nooit gebruik. Een goeie voor de creaclub...


En dan neem ik eerst de grote oranje bloempot. Die zit vol met "spulletjes"...Behalve de pot zelf en een retro-boterhambordje gaat alles naar de kringloop!

De bloempot neem ik beneden meteen in gebruik met een mooie plant erin. (een "kindje-op-moeders-schoot)


Deze potjes zijn allemaal voor de creaclub.Weg ermee, niet meer naar kijken.


Dit is vast slecht voor mijn karma, maar gaat ook naar de kringloop....


Kijk, ruimt al lekker op he? De lampenkap hou ik, daar ben ik nog steeds dol op. De lamp zelf is kapot, maar ik hoop een "nieuwe" lamp te vinden, waar deze kap oppast en dan bewaar ik m voor mijn nieuwe huis.


Linksonder zie je wat steekmarkeerders en kabelnaalden, die ik voor het breien gebruik, die mogen blijven, samen met het muntgeld. De rest gaat allemaal naar de creaclub.


Kringloop!


Weer een bakje, ik kom er achter dat ik eerder altijd dacht dat zo veel mogelijk bakjes handig waren, omdat je daar al je rommeltjes en dingetjes in kon doen. Maar steeds meer ontdek ik dat hoe minder bakjes je hebt, hoe minder rommeltjes en dingetjes je op kunt bergen. En dat dus al die bakjes leeg en weg moeten!!!

De 3 plastic dingen op de 2e foto zijn rammeltjes en piepertjes die je in een gehaakte of gebreide knuffel kunt doen. Die mogen blijven.
Het bakje inclusief 3 borduurwerkjes mogen naar de creaclub.


En weer een potje... ik bedoel maar....
Maar dit is wel een schatkistje:

Deels sieraden uit mijn jeugd!
Dit kan ik niet weg doen, alleen de oranje kralenarmbandjes mogen weg. De rest gaat naar beneden in het bakje met al mijn ringen en armbanden. Dan ligt in elk geval alles bij elkaar. En ik ben er toch allang achter dat 1 opruimronde niet genoeg is om echt te minimaliseren. Maar ik weet wat ik heb en vind dat ik al heel veel los kan laten!

Hierna stop ik even.
Gisteren was dit.
En ik bracht 7 tassen vol spullen naar de kringloop!


Het is me wel eens gevraagd en soms denk ik het zelf ook. Kost het bloggen over opruimen niet teveel tijd? Het kost nl. best veel tijd, maar ik merk dat het me zo stimuleert en motiveert! Vooral als er reacties op komen, of als ik opruimblogs van anderen lees geeft me dat weer moed en zelfs zin om verder te gaan!
Dus ik ga er nog maar even mee door.
Tot de volgende keer!

6 opmerkingen:

 1. Wauw je doet het echt supergoed! Van je verhaal over je schuur herken ik dat is wel geen schuur maar 2 kasten, ik verlam dan een soort! Pff zucht ooit moet ik dit gaan doen, nu kreeg ik gisteren een folder van de Eemmaus die gratis op komen halen, ik ga deze week bellen en afspraak maken dus ik moet aan de slag! (ik heb geen auto en dan blijft alles weer staan dus ik ga koffie drinken en een beginnetje maken!

  Succes en ga zo door!

  Gr.
  Mina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Mina, lief, zo'n reactie! Ik ga ook koffie drinken!

   Verwijderen
 2. Omdat je zo graag een reactie leest! Dit vraagt ook weer tijd om door te lezen etc. etc.
  Kan me voorstellen dat je dat bemoedigd. Ieder wil graag horen dat men het goed doet.
  Zo zit ik ook in zo'n schuitje. Gisteren was ik een dagje alleen in huis en daar maak ik dan wel gebruik van. Toch is het weer een verplaatsen van dozen en dingen om orde te krijgen. Er blijven altijd van die "resten" over, waar ik in eerste instantie dan weer niet weet waar het te laten, want het mag nog niet weg.
  Die lamp van je is wel heel erg mooi kleurig! Zo heb ik op zolder nog een lampenkap gemaakt van macramé en nee die zou ik nooit weg doen. Het heeft me zoveel tijd en prutswerk gekost om het in elkaar te krijgen. Nu wordt deze ook niet gebruikt, en wil ik hem straks als alles opgeruimd is op zolder een kamertje/hekje maken met een luie stoel en die lamp.
  Geniet vandaag lekker van het weer.
  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een oogst! Een hele kofferbak vol.
  Het klopt, schrijven over het opruimen kost ook tijd, maar uit eigen ervaring weet ik dat het heel erg stimuleert om terug te kunnen kijken. Het kan soms lijken alsof je niks bereikt hebt, maar als je dan terug kunt kijken naar de foto's dan blijkt dat het toch heel veel is geweest.
  Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig ga je niet stoppen,je schrijft zo leuk en inspirerend,elke dag even kijken of er weer een blog is maar ik kan me wel voorstellen dat het veel tijd kost,dank je wel dat je dat wil doen en delen samen met de foto's is het een mooi geheel!

  En wat ontzettend fijn dat je veel spullen naar de crea club kunt brengen,zij zijn er heel blij mee en jij een last van je schouder af en schuld gevoel minder van oh daar moet ik nog steeds iets mee doen...
  Succes en weet dat er velen zijn die meelezen en die je inspireert!
  Veel liefs Joyce.
  G

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker Aafke! Ik vind het heel dapper en heel knap dat je dit zo allemaal deelt. En die reacties die verdien je gewoon! Zet hem op, het gaat je lukken!!

  BeantwoordenVerwijderen