zaterdag 2 mei 2015

60/2015 schuur deel 5

Zonder foto's deze keer, maar ik heb een flinke slag geslagen vandaag.
Van half 12 tot half 5 ben ik bezig geweest vanmiddag. (minus een kopje koffie met de buurvrouw)
Geen mandjes en bakjes uitgezocht, maar alleen grote dingen en grote dozen.
En er is het één en ander weggegaan!
114 cd's en dvd's
4 tassen vol speelgoed
een waterslang om de verwarmingsketel bij te vullen
kroonluchter voor kaarsen
tas vol decoratieharten
tas met snoeren, opladers, stekkers ed
een "tomtom", maar dan van een ander merk
2 tassen met bollen acrylgaren
3 tassen met kinderboeken
loopkar
paar regenlaarzen die me niet passen

Dit alles had ik klaargezet om naar de kringloop te brengen.
De buurvrouw kwam even langs, zij heeft in de tassen gekeken en wat leuk speelgoed plus de regenlaarzen eruit gezocht. De laarzen voor zichzelf en het speelgoed voor haar kleinkind.

Daarna had ik de rest in de auto gezet om naar de kringloop te brengen. Die is niet in ons dorp, maar een km of 10 verderop. Opeens kreeg ik een ingeving. Laatst las ik op een facebookgroep dat iemand zocht naar gratis rommelmarktspullen. Terug opgezocht en ja hoor, ze had nog steeds belangstelling. Én ze woont maar 1 straat bij me vandaan! Ik heb meteen alles weggebracht. Zij blij, ik blij, en ik heb bij haar ook gezellig nog wat gedronken. Zo leer je weer mensen in je omgeving kennen, die je anders niet snel ontmoet had.
Met de tas decoratieharten had ik wel even moeite. Jarenlang hingen er door mijn hele huis veel hartjes.Ik vond/vind ze prachtig. Sommige gekocht, veel gekregen, veel zelf- of door vriendinnen gemaakt. Maar ja, ik wil opruimen, dus na een flinke aarzeling toch weggedaan.

Ik heb maar 1 plastic tasje met kapotte dingen in de vuilnisbak hoeven gooien. Nog 2 tassen met glas en flessen naar de glasbak gebracht. En de 3 vuilniszakken, die van de week uit mijn kledingkast kwamen, zijn nu naar de kledingcontainer gebracht.
De schuur is nu ruim half leeg.
Er zijn nu 6 lege plastic opbergbakken.
Er staan 5 dozen oud papier klaar.
Ik ben moe, mijn wangen gloeien van de zon en ik ben zeer tevreden!
Het was gezellig werken, de kippen en katten scharrelden de hele middag om me heen. Ik was helemaal in mijn element, gezellig gekletst met de buurvrouw, mensen blij kunnen maken. En daar heb ik zo lang tegenaan gezien! Ik hoop dat ik volgend weekend nog steeds in zo'n positieve flow zit.

Fijne zondag allemaal! En eerst nog een gezellige zaterdagavond!

7 opmerkingen:

 1. Tjonge, ik weet niet wat ik lees.
  Wat ben jij goed bezig geweest vandaag.
  Op 5 mei kun je ook nog naar de vrijmarkten.

  Gr.
  Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie werf hoezee! Voor je super opruimactie en vervolgacties!! Het is gelijk ook echt helemaal klaar, dat moet echt een supergevoel geven!! Geniet er maar lekker van.
  En wat betreft een verzameling wegdoen, snap ik je heel goed, wij hadden ooit zo'n verzameling en toen we het boeltje gingen opknappen vonden we het even toch ook lastig deze verzameling weg te doen...... Gelukkig was er iemand die de spulletjes voor een leuk prijsje via Marktplaats wilde overnemen, daarna heb ik er nooit meer om gemaald, en gelukkig heb ik er nog foto's van! Want ludiek was het wel zo'n Zebra verzameling op het toilet ;-)
  Ik ben erg benieuwd naar foto's van je half lege schuur!
  Dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekker positief verhaal. Krijg gewoon zin om mijn eigen schuur ook eens aan te pakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Vind het zo knap dat je zoveel spullen weg kunt doen! Die spullen gaan je nooit weer in de weg liggen, heerlijk joh! Hier gaat het als volgt: spullen die ik heel mooi vind maar wel weg mogen, gaan op marktplaats. Verkoop ik ze niet, dan gaan ze naar de rommelmarktdozen. Verkoop ik ze daar niet, dan gaan ze naar de kringloop... het duurt dus nogal even voor iets daadwerkelijk weg is... Maar stukje voor stukje wordt het huis wel steeds leger. Pas las ik in een toptienlijstje over minimaliseren: accepteer dat het tijd kost, en dat vond ik wel een eye-opener. De één kan het misschien in een maand, de ander doet er misschien wel vijf jaar over... hier zijn de meeste kamers wel netjes en zijn er geen overbodige spullen, maar het beperkt zich tot de schuur en zolder en nog twee grote kasten. Maar ik accepteer het voor nu, deze manier past bij me. Heel veel succes verder, ik lees je blog heel graag! En ik hoop dat je de bevrijding steeds meer zult voelen van minder spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwwww, wat mega goed van je!!! Je hebt echt hard gewerkt!
  Stom is dat he?? Van die mega klussen waar je zo tegenop kan zien en die dan uiteindelijk wer meevallen als je eenmaal goed op dreef bent!
  Helft klaar dus volgende x helemaal? Zo ging het bij mij ook, in 2 dagen was die schuur gepiept terwijl je er ECHT niet kon lopen van de zooi!
  Kanjer ben je ook he?? SUCCES met de volgende ronde!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap van je!! Komt allemaal goed!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Are you looking for free YouTube Views?
  Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen