woensdag 20 mei 2015

74/2015 tassen in tassen

Gisteren kreeg ik veel gedaan met 4 kindjes om me heen, maar vandaag ben ik helemaal druk met 1 baby, die alleen maar bij mij wil zijn. En dat gaat natuurlijk voor!!! En samen met baby ben ik vanmorgen op kraamvisite geweest bij een nieuwe baby, waar ik over een maandje ook op mag passen. Ik greep vanochtend snel 2 tassen van boven mee naar beneden en nu net heb ik even tijd om te kijken wat er in zit en wat weg kan. Baby slaapt.
De voorste tas, is net als de groene tas van gisteren door mij zelf gebreid en gevild. Maar deze is erg stoffig. Dus die mag wel blijven, maar gaat eerst in de wasmachine. Wat zit er in?
haha, big suprise... er zitten 2 tassen in. En wat losse troepjes:
Nou, die troepjes zijn snel opgeruimd.
Dan de eerste tas die uit de eerste tas kwam;-)
Echt alleen maar rommel, ik gooi het allemaal weg! En de tas mag naar de kringloop.
Een lege patchwork tas, die de moeder van een Duitse kennis voor mij gemaakt heeft als kerstkado, alweer jaren geleden. Deze gaat ook in de was en past opgevouwen mooi in de boodschappentas. Dan hoop ik dat ik m gewoon intensief ga gebruiken ipv al die plastic tasjes. Daar ben ik helemaal klaar mee.
En dan de tweede tas die ik mee naar beneden nam.
Eigenlijk vind ik deze tas nog steeds heel erg mooi! En er passen ook veel boodschappen in. Als ik de vorige tas opgevouwen in deze tas doe, dan loop ik voortaan een stuk vrolijker door de supermarkt!
Maar wat zit er in?
Een poncho van mij!?! Die heb ik deze winter niet eens gemist... Dus naar de kringloop.
Een (erg kreukelig) vest van dochter, die zo te zien behoorlijk te klein is. Ook naar de kringloop!
Brrrr... en nog allemaal troep. Dat overkomt mij nou niet snel, dat ik chocola weggooi, maar deze zak m en m is al een jaar over de datum. Weg ermee.
De hartjesbakjes gaan in de afwas en krijgen nog even de kans hun nut te bewijzen. De zonnebril mag blijven, is een leesbril. De rest weg. O, nee, nog een batterij in de verpakking mag ook blijven.

En dat was het dan weer, ik hoor baby huilen, dus die wil er ook weer uit. Ik hoop dat het snel avond is, ik heb weinig puf vandaag. Tot morgen.

8 opmerkingen:

 1. Toch maar weer mooi twee tasjes gedaan!
  Succes nog met de baby!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. huh? ik had toch echt een bericht getikt en geplaatst?
  Het ging over een tassentic, een terug gevonden poncho, die niet gemist werd.
  Over mooie tasjes om te bekijken en niet om te hebben.
  En dat ik zelf papieren had uitgezocht.
  en dat we elkaar zo konden inspireerden.

  Fijn dat je toch vandaag weer iets hebt kunnen wegdoen.
  Zelf M&M's : hoe had je die nu kunnen vergeten.

  Soms heb ik er moeite mee om de dingen goed te kunnen zien, omdat je zo'n bont tafelkleed hebt. Misschien iets effens onder de spullen leggen?

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gek dat je eerste bericht weer weg is! Ik had m al wel gelezen! Als ik er aan denk zal ik idd de volgende keer een effen ondergrond nemen. Jij ook goed bezig met die papieren, die stel ik altijd het langste uit.

   Verwijderen
 3. heerlijk dat is volgende keer weer een volle vuilcontainer. Ben een beetje aangestoken door je opruimvirus, Thanks!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je gaat lekker! Doordat ik bij jou steeds de foto's zie hoe het opknapt en opruimt ben ik zelf inmiddels ook begonnen. Elke dag een klein stukje, kastje, plankje, laatje of tasje uitzoeken. Het werkt echt heel motiverend elke keer als je het opgeruimde plekje zo netjes en schoon ziet, dankjewel! Voor je inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Amandjuh, wat goed van jou dat je ook begonnen bent! Ik vind het altijd zo gek/grappig dat mensen mij bedanken en als inspiratie zien, terwijl ik zelf juist altijd leer van anderen en ik me schaam omdat ik zo'n rommelkont ben... Succes!

   Verwijderen
  2. Je mag dan een rommelkont zijn, maar je bent heel goed bezig hoor! En ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die continue in de opruimmodus is, en net als jij ga ik steeds meer met andere ogen kijken naar mijn spullen. Als ik sávonds met mijn hondje voorbij de huizen loop vind ik het altijd zo netjes bij iedereen bij mij (alleenstaande moeder met 2 kids en hond) lukt dit altijd maar heel even en dan is de boel weer ontploft pff maar ja ooit ga ik het netjes houden zucht (en tot die tijd ruimen we lekker (ahum) op!

   Groetjes van Mina

   Verwijderen