zondag 24 mei 2015

75/2015

Een heerlijk relaxed en bezig weekend!
Gisteren dozen oud papier weggebracht.
4 tassen rommelmarktspullen, die al klaarstonden, weggebracht,
het gras gemaaid, en dat was hard nodig, 7 opvangbakken vol gras "geminimaliseerd", en verdeeld over de 2 composthopen, plus een beetje voor het konijn en voor de kippen.
Vrijdagavond zijn de kip en de haan gekortwiekt, de haan vloog nl in paniek de schutting over, toen hij schrok van een vreemde kat in onze tuin. Hij rende zo de straat op, en dat wil ik natuurlijk niet weer... Maar om ze nou op te sluiten in het kippenhok met een rennetje; daar kunnen ze ook niet vliegen, dus kortwieken lijkt me de fijnste oplossing, het voelt voor ze als nagels knippen. Ze bleven er ook heel rustig onder. En nu hebben ze weer de hele tuin om in rond te lopen en te fladderen, maar hoef ik niet meer bang te zijn dat ze wegvliegen.

Vanmorgen met dochter samen heel veel kleren van haar, die nog hier liggen, uitgezocht. Ik maakte foto's, stuurde ze via whatsapp naar haar en zij reageerde dan met houden of wegdoen... haha, dat ging mooi vlot en er staat inmiddels een grote blauwe I.keatas klaar voor de kledingcontainer.

Daarna ben ik bezig gegaan (verder gegaan) met het opruimen van haar (ex)kamer hier thuis. Ze had een zelfgemaakt stapelbed, waarbij ze de bovenste gebruikte als opslag... Inmiddels staat er geen bed meer onder, maar wel een campingbedje. En het matras lag op een andere kamer op de grond, wegens makkelijker...


Zo zag het er dus uit...


En dit op de andere kamer, de rommelkamer die hobbykamer moet worden. Waar dochter af en toe slaapt en ook haar troep laat liggen. (helaas lijkt ze daarin op haar moeder, slecht voorbeeld;-(

Maar goed, het bovenste bed leeg en schoon, dan het matras leegmaken en verschonen en op het stapelbed leggen.
Kijk nou! Zo hoort het!
En dan kan ik verder met een stukje lege vloer...
Maar eerst heb ik ook mijn eigen bed afgehaald, dekbed in de was gedaan, matras omgekeerd, kussen buiten gelegd. Ik zag trouwens dat er nog 2 schone dekbedden in mijn kast liggen, plus 1 op het logeerbed, (nu ook in de was) en 2 op mijn eigen bed, (ook in de was) Dus 5 dekbedden voor 2 bedden. Is dat niet teveel? Zal ik er 2 wegdoen? Of bewaren voor logees. Maar wanneer krijg ik nou zoveel logees tegelijk. En dan zou ik altijd iets kunnen lenen van vriendinnen ofzo. Als ze straks allemaal schoon zijn zoek ik de minste 2 eruit en doe ik die weg! Scheelt een volledige kastplank!

6 opmerkingen:

 1. Goed voornemen van je. Wat niet nodig is gewoon weg doen. Is het zo gemakkelijk?
  Logees zelf hun eigen beddengoed mee laten nemen?

  Gr.
  Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of het zo makkelijk is. Je zou het bijna denken, maar waarom heb ik dat dan niet eerder bedacht. Logees zelf hun beddengoed mee laten nemen kan denk ik alleen als ze met de auto komen. Maar eigenlijk neem ik zelf ook altijd het liefst mijn eigen kussen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een dekbedhoes neemt toch niet zoveel ruimte in? En ja, je eigen kussen is altijd het lekkerste.

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een dekbedhoes niet, maar een dekbed wel.

   Verwijderen
  2. Klopt. Nu nog eens terug gelezen en warempel je hebt het over dekbedden, terwijl ik hoezen had gelezen.
   Ja een dekbed prop je niet zomaar in een tas.
   Gr. Tiny.

   Verwijderen
 4. Did you think about exchanging with the best Bitcoin exchange company - Coinbase.

  BeantwoordenVerwijderen