dinsdag 26 mei 2015

80/2015 "magneetplekken".

Mijn eeuwige rommelplekken, waar troepjes altijd op gedeponeerd worden. Dit kan nooit langer dan 2 dagen netjes blijven.
Als eerste de bovenkant van de tv kast. Gisteravond maakte ik de inhoud van de kast netjes, vanochtend begon ik met de bovenkant.

Kijk nou toch, hier mag wel wat geminimaliseerd worden. Nou ja, eigenlijk gaat er helemaal niet zoveel weg, maar wel opruimen en op de juiste plaatsen brengen.
2 dingen krijgen extra aandacht. Ten eerste deze decoratieboom:

Werkelijk overal komen pennen tevoorschijn. Maar die hebben nu ook een vaste plek en die kan ik binnenkort wel eens echt heel erg minimaliseren!

Maar nu ziet het boompje er weer decoratief uit:

Ik twijfel nog over de poesjes, eigenlijk heb ik mijn hele "stenen-poesjes-verzameling" al weggedaan, dus waarom deze er nog zijn? Maar dat bedenk ik pas nu ik het blogje schrijf, dus misschien gaan ze alsnog wel weg.
Maar... geldt dat ook niet voor de hartjes, ik had ook een enorme hartjesverzameling en die heb ik ook weggedaan.
Ik ben dus nog niet helemaal minimalistisch.
Als ze alsnog weggaan, hoor je het morgen.
Maar... als de hartjes ook weggaan, hangt er niks meer aan het boompje... moet die dan ook weg? Oeps, ga ik nu te ver?


En dan deze schaal
Die is zo vol, dat je de prachtige kleur niet eens ziet! Terwijl de schaal er staat vanwege de kleur...
1voor 1, alles door mijn handen laten gaan en op de goeie plek leggen/zetten, of weggooien.Net zolang totdat de schaal leeg is.
Kijk hoe mooi:


En dan ziet de kast er voor nu zo uit:

Voor vandaag ben ik tevreden, al borrelt er wel het een en ander van binnen...

Magneetplek nr. 2:
De eettafel.
Die lag nog vol met spullen die ik gisteren gehouden heb al die tassen, manden en dozen.
Maar die moeten ook nog een plekje hebben.

En zowaar, er gaan alsnog sommige dingen in de kringlooptas.

Deze mandjes kwamen gisteren leeg en werden vandaag aan een vriendin meegegeven.
Verder ook weer 1 voor 1 alles in handen gehad en binnen een kwartier was de tafel leeg:

Een ongeplande minimalisering van mijn zeer geliefde glazen ring:
Ik applaudiseerde voor een gastkindje en er brak zo een stuk tussenuit. Normaal zou ik de ring bewaren, omdat ik het zo ontzettend jammer vond, maar nu heb ik de ring meteen in de vuilnisbak gegooid...

En dan nog de ergste magneetplek! De bovenkant van de vaatwasser. Meteen naast de achterdeur. Daar wordt echt alles wat je snel even kwijt moet, opgesmeten.


Een kwestie van amper 5 minuten...
Hebben jullie ook magneetplekken? En zo ja, welke?

8 opmerkingen:

 1. Knap hoor dat je die magneetplekken zo snel weer netjes krijgt.
  Pff ik heb er meerdere.
  De tafel, de plank tussen keuken en woonkamer en het plankje in de kast voor 'de sleutels'(en papiertjes en bonnetjes en telefoons en... en...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En bijna net zo snel liggen er ook weer dingen bij... Ik stelde de vraag ook op facebook en gelukkig hebben heel erg veel mensen (vrouwen?) magneetplekken...

   Verwijderen
 2. Laat je niet ontmoedigen door magneetplekken en door wat ik schreef over onkruid wieden, dat onkruid/rommel altijd weer terugkomt. Ik zie het juist als een natuurlijk proces (nou ja, ook pas sinds dit weekend hoor :-)), niet als een tekortkoming van mezelf. De gedachte dat onkruid ontstaat omdat onkruid nou eenmaal die eigenschap heeft, is een veel lichtere gedachte dan te denken dat je weer lui bent geweest of de boel hebt laten versloeren.
  Dus: kijk niet naar wat je nog moet doen, maar naar wat je al in je emmer hebt ;-)

  Ik moet wel lachen om je gedachtengang bij de boom. Voor je het weet heb je de kast waar hij op staat ook weggedaan, hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, nou, ik denk dat de kast wel als allerlaatste overblijft. Daar ben ik heel erg aan gehecht! En heel erg bedankt voor je inzicht over de eigenschap van onkruid. Ik heb nl heel erg de neiging om te denken dat ik lui ben. Dat is me nl wel altijd aangepraat...

   Verwijderen
 3. Wat jammer van je ring. Het was wel een hele mooie.

  Magneetplek? waar niet. Strijkplank ligt vol met.......uhh......geen strijkgoed.

  En jij lui? Volgens mij heb je echt wel een dagtaak aan oppaskindertjes, tuin en dieren.

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het zo leuk om jouw vorderingen te lezen! Er gaat zoveel je huis uit, ik hoop echt dat je nu resultaat gaat zien. Magneetplekken zijn de tafel en de vensterbank, maar ik stoor mij er teveel aan om het te laten liggen, en houd het dagelijks bij. Dan blijft het ook overzichtelijk, als je het dagelijks, of meerdere keren per dag doet. Maar nogmaals, dat komt denk omdat ik mij eraan stoor, ik houd van lege plekken en lege kasten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overal waar je iets op kunt neer leggen ontstaat binnen de kortste keren rommel, troepjes. Nu hebben we een vaste bak als ik mijn avond rondje doe met rommel en troepjes op ruimen en niet weet wat ik er mee aan moet, of waar iets van is doe ik het in die bak, met die verstande dat die bak af en toe leeg gehaald word, och ja, soms is de bak zo vol dat ook de gehele plank waar die op staat een stort plek is geworden.

  Nu zijn wij de slaapkamers aan het opknappen dus vind ik werkelijk overal klusspul, schroeven, spijkers, schuurpapier, bitjes van de boormachine, papiertjes met maten er op, bonnetjes van de bouwmarkten noem maar op.

  De rommel neem ik maar voor lief, de kamers worden zo ontzettend mooi! En ooit gaan de kinderen hun eigen spullen opruimen. Zo niet, zullen ze ooit op zich zelf gaan en heb ik er geen last meer van. Tot die tijd, geniet ik van ons rommelige levendige leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. If you're looking for the most recommended Bitcoin exchange service, then you should choose Coinbase.

  BeantwoordenVerwijderen