zondag 31 mei 2015

De woonkamer tot nu toe...

Omdat ik vandaag vooral dingen heb weggebracht en de gewone huishoudelijke zaken heb gedaan, leek het me wel leuk om jullie mijn woonkamer te laten zien zoals ie er tot nu toe uitziet.
Zoals jullie ook wel zullen zien, is het nog niet helemaal klaar, maar al wel een heel groot gedeelte!
En het is nog steeds geen lege kamer, maar dat kan ook haast niet als je bedenkt, dat de ruimte ongeveer 6,5 x 4 meter is. En dat er overdag ook 1 tot 5 kindjes in moeten leven.
Stel je voor dat je in het midden van de kamer staat:
Dan is dit links achter; de eettafel en knutseltafel, die staat als we er niet zitten (of ik alleen) zo dicht mogelijk tegen de muur geschoven. En anders trekken we 'm aan en kunnen we er met heel veel aan zitten. We halen er dan een tweede kinderstoel uit de schuur bij en de grootste kindjes mogen dan in/op de vensterbank achter de korte kant zitten.


Dan rechtsachter. Die inbouwkast stond eerder propvol boeken. In dubbele rijen. En nu zijn de bovenste 3 planken leeg en daar staan nu gezellige retro-plantjes en potjes in mijn lievelingskleur oranje. Ik zal ook nog even een "eerlijk" plaatje laten zien. Dit zit er verstopt achter de stoel:

De onderste 2 vakken van de kast moeten nog leeg en uitgezocht en opgeruimd worden.

Dan de brede kast tegen de wand. Die is inmiddels al een aantal keren uitgezocht en opgeruimd. Hij staat nog steeds vol, maar je moet je bedenken dat de bakken met speelgoed er nu ín passen en die stonden eerder altijd op de vloer vóór de kast. Dus al een heel stuk beter en netter. De bovenkant is een dagelijkse aandachtspunt!

En nu sta je nog steeds in het midden van de kamer, maar nu met je rug naar het achterraam en het gezicht naar de voortuin.
Dan heb je links de grote kast:
De bovenkant is nog altijd helemaal leeg!!!
Je mag 'm ook aan de binnenkant zien:

De bovenste 2 planken had ik al gedaan, daar staat nog steeds niks overbodigs in, al mag alles wel weer eens rechtgezet worden. De onderste 2 planken moeten nog... De komende week maar eens zin in maken...


En rechtsvoor staat mijn bankje, een oud bankje die nodig aan vervanging toe is, maar die ik nog steeds mooi vind. (oranje he). Hier zit ik altijd met de laptop, want die wil niet meer draadloos, dus ik zit vast aan die hoek, waar het snoer vast moet.


En draai je dan nóg een kwartslag, (met je rug naar de brede kast), dan staat tegen de schoorsteen de box. En dan ben je rond. Dan heb je alles gezien. O wacht, nee, er is nog 1 klein kastje/tafeltje, die ik nog maar pas heb, die staat voor, tussen de stoel en de bank, tussen de beide voorramen.

Deze is pas "nieuw", ipv 2 bjzettafeltjes aan weerszijden van de stoel. De afstandbedieningen nu netjes in het laatje en mijn agenda plus een haakwerkje waar ik mee bezig ben in het kastje en verder niks.

Ik hoop dat je het leuk vond om alles te zien. Als ik weer een ruimte helemaal klaar heb, zal ik die ook laten zien.
Nu geniet ik van mijn zondag en mijn kinderen.

10 opmerkingen:

 1. Ziet er heel keurig en opgeruimd uit.
  Hopelijk kun je het zo houden.
  Geniet ervan!
  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook Tiny! Dat zal vast een nog grotere uitdaging zijn dan het opruimen...

   Verwijderen
 2. Wat leuk om het als geheel te zien! Oranje is ook de lievelings kleur van oudste zoontje, we hebben zojuist een muur in zijn kamer knal oranje geschilderd als het helemaal af is zal ik ook eens proberen. Wat. Foto's te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, die foto's laten zien! Ik ben heel benieuwd! Succes met het afmaken.

   Verwijderen
 3. Wat een gezellige woonkamer heb je!
  Heerlijk met oudere meubels, dat hebben wij ook, vind ik zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, ik waardeer de oudere meubels steeds meer, vroeger had ik alles wit en strak. Na de scheiding moest ik het doen met afdankers van anderen, en weet je... Ik ben er nu veel gelukkiger mee!!! Veel meer sfeer!

   Verwijderen
 4. Wat leuk de rondleiding in je woonkamer, het ziet er gezellig en knus uit!
  Je mag heel trots zijn dat je al zover bent gekomen,de kast met de plantjes is ook mooi in de kleur oranje en om het af te maken de mooi geel/oranje rozen op het tafeltje, ik kan me voorstellen dat je iedere keer weer blij en vrolijk wordt als je je op de bank nestelt met een kopje thee en een boek, of hand werkje.
  Na gedane arbeid is het daar goed toeven!
  Liefs Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er ook heel blij mee Joyce! Klein maar fijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o wat een gezellig huis! Wj hebben ook al oudere meubels en ik blijf het mooi vinden.
  Je bental aardig ver met het ruimen. Een applaus van hier!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Wat is je woonkamer fijn gezellig en opgeruimd.
  Je ziet dat er weinig overbodige zooi is. Dat moet fijn opruimen zijn zo.
  Die paar plankjes gaan je ook nog wel lukken.

  Erg leuk om even bij je binnen te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen