zondag 24 mei 2015

76/2015 2e boekenkast boven plus buro voor de tweede keer

Vandaag heb ik flink de smaak te pakken, dus na het stapelbed-en dekbeddengedoe ga ik de 2e boekenkast op de toekomstige hobby kamer aanpakken. Heel erg kritisch plank voor plank leeghalen en zoveel mogelijk wegdoen! Echt! Ik heb in totaal 4 boekenkasten, formaat Billy, in huis staan. Het plan was eerst om er nog 1 naast te zetten. Een poosje geleden bedacht ik dat ik zoveel moest opruimen dat ik aan deze 4 genoeg moest hebben. Inmiddels is mijn streven dat er straks 1 boekenkast wég kan... Niet te geloven! Een paar maanden geleden had ik je voor gek verklaard als je me dit had voorgesteld...

Plank voor plank zie je de foto vóór en na:
Te beginnen bij de bovenste:

De onderste 2 planken blijven zoals ze zijn. In de blauwe bakjes zitten papieren en knutselpapier, die moet ik nog uitzoeken/wegdoen, en de rest zijn allemaal foto-albums. Die blijven zowiezo!
En dan is dit nu de kast:

Inmiddels stond het buro weer vol met allemaal twijfelgevallen.


Daarvan gaat een groot deel alsnog weg en voor een ander deel is er nu ruimte in overvloed in de boekenkast. Het meeste daarvan bestaat uit oude agenda's en dagboeken. Die durf ik niet zomaar weg te doen. Of ik verscheur ze helemaal, maar daar wil ik nog even over nadenken...


En terwijl ik gisteren 4 tassen vol had weggebracht, staan er in de keuken nu alweer 6 tassen met voornamelijk boeken, plus een doos oud papier, plus boven nog een grote ikeatas met kleren van dochter. Ik zet het straks in de kofferbak van de auto, dan is het mijn huis uit en moet ik het binnen een week weggebracht hebben!
Ik ben tevreden!

18 opmerkingen:

 1. Wat blijf je goed bezig! Heb je ook al bedacht hoeveel dit straks scheelt als je gaat verhuizen? Volgens mij heb je dan in no-time alle leuke dingen ingepakt en weet je ook precies wat je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik me zéker bedacht! Het is zelfs de voornaamste reden en de stok achter de deur om door te zetten!

   Verwijderen
 2. Goed gedaan !! Ga zo door ;-) Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vooruitgang bij jou. Heerlijk zo'n lang weekend.
  Goed bezig.

  Gr. Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Tiny. Heerlijk he? Morgen komt er iemand helpen in de tuin, maar de weersverwachting is wel minder...

   Verwijderen
 4. Wat moet jouw huis mooi netjes worden zeg!
  Merk je zelf het verschil als je rondkijkt, of als je aan het poetsen bent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het huis moet idd netjes worden, maar het is nog lang niet klaar hoor. Wel zie ik zeker verschil al. Vooral in de kasten. Ik ben niet zo'n goeie poetser, maar het gaat al wel sneller. En het is leuker, omdat ik overal makkelijker bij kan. Het gaat hopelijk alleen nog maar beter worden.

   Verwijderen
 5. Super om te zien hoe goed je gaat! Heerlijk, dat er steeds meer ruimte komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje!En die ruimte is zeker heerlijk! Maar er moet nog veel meer ruimte komen...

   Verwijderen
 6. ik bewaarde voorheen alles waarvan ik dacht dat het nog wel eens van pas kon komen en boeken deed ik al helemaal niet weg. nee , ik kocht telkens weer bewaardozen om alles in op te bergen. maar eigenlijk wil ik kleiner gaan wonen en bedacht me toen dat als ik kleiner wil gaan wonen , dat nog een probleem ging worden ,want waar liet ik dan al mijn spullen? dus ben ik gaan opruimen en ik schrok van het aantal bewaardozen die ik al in meer dan een jaar nooit meer opengemaakt heb , een teken dat ik die spullen helemaal niet meer ga gebruiken dus waarom bewaren? eerst heb ik een heel groot deel van mijn boeken weggegeven aan een kennis, want de meeste heb ik al zeker 2 keer gelezen en ga ik niet meer lezen. verder ben ik ook mijn kleding en andere spullen eens goed gaan uitzoeken en heb ook die weggegeven of naar de kringloop gedaan. daardoor kon ik ook een flink aantal bewaardozen wegdoen, eigenlijk best zonde van het geld dat ik daar aan besteed heb. vanaf nu doe ik iets weg voor elk nieuw kledingstuk of boek wat ik koop .nu ik zoveel spullen opgeruimd heb is schoonmaken ook een stuk minder bewerkelijk en als ik straks ga verhuizen bespaar ik ook flink op de kosten omdat ik veel minder mee hoef te nemen en ik ben sneller klaar met in en uitpakken en mocht mij wat overkomen zadel ik mijn dochter ook niet op met heel werk op een moment dat zij naast haar verdriet om mij ook nog eens de emotie van het opruimen van al mijn spullen als extra belasting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is precies waarom ik ook ben gaan opruimen. Bij mij begon het toen ik na mijn scheiding van een heel groot naar een heel klein huis ging verhuizen en wél alles wat me dierbaar was,wilde meenemen. Maar nu ik weet dat ik over 2 jaar ga verhuizen, omdat dit huis wordt afgebroken, moet en wil ik alles opruimen en minimaliseren.

   Verwijderen
 7. Hoi Akelien,
  Wat een girlpower dit weekend!Je zit in een wel heel goede flow!
  Knap van je al die boeken uitzoeken daar moet ik ook aan beginnen,ze staan bij mij op de zolder en elke keer als ik daar kom en naar de boeken kasten kijk ben ik in mijn hoofd al aan het selecteren die blijft en die mag weg..

  Ik heb ook het boek van de huishoud coach 35 mini morfoses heel leuk en kompakt
  omschreven per klus hoe je het aan moet pakken met tijds duur,heel handig.
  Van van alles je kledingkast administratie en boeken en, echt een aanrader!

  Wat leuk op de laatste foto de kipjes komen even buurten!
  Gaat het goed met de poesen en de kippen?
  Ga zo door door jouw heb ik ook weer zin om verder te gaan!
  Liefs Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Joyce, dankjewel voor je reactie. Ik zit idd even in een goede flow, en opeens kan ik dan makkelijker dingen wegdoen. Het gaat super met de kippen en de katten. Ze laten elkaar met rust en de katten lopen met een boogje om de haan heen. Ze zijn allemaal heel gezellig en heel nieuwsgierig;-) Jij ook heel veel succes met opruimen!

   Verwijderen