maandag 4 mei 2015

62/2015

Vandaag wat tasjes en mandjes, waarvan ik er tientallen heb, door mijn hele huis...
Als eerste het rode tasje, daar zat de afgelopen tijd een breiwerk in, een dekentje, die ik gisteren af heb gemaakt. (op wat draadjes afhechten na) De overgebleven wol doe ik in een roze krat die uit de schuur is overgebleven. Daarin kan ik mooi alle losse bollen wol bij elkaar verzamelen. Want wol kom ik ook overal tegen. De rest kan weg, behalve een haaknaald en een schaartje. Het tasje past opgevouwen in mijn handtas, zodat ik altijd een boodschappentas bij me heb.
Volgende tasje: (deze 2 tasjes hingen dus aan een stoel bij de eettafel)
Nog meer restjes wol. Daar hoort nog een onaf project bij, raar dat die niet in deze tas zit. Ik ben benieuwd waar en wanneer ik die tegenkom. Wol mag ook in de grote roze bak. De rest weg. Mijn "oude ik" zou die ronde kartonnen hulzen nog bewaren) Pfff...
Nu gaat zelfs het tasje bij het oud papier.

Wit mandje uit de tv kast. Moet je nagaan; de afgelopen tijd heb ik die kast al meerdere malen opgeruimd. Al vaak wat weggedaan. En nu "zie" ik pas die volle mandjes...
Alle wolletjes in het roze krat, deel oud papier, paar nog te lezen dingen bewaren, losse spulletjes op hun eigen plek opruimen. En het mandje is leeg! En hoeft niet terug in de kast.

Volgende mandje (eigenlijk een klein mandje die in een groter mandje stond) Slaat nergens op.

Kinderboekjes in de kast, wolletjes in de bak, snoeren kunnen weg. En leeg is het mandje. Kan ook weg!

Next!

Handwerkspullen in het roze krat. Snoeren nagevraagd bij de kinderen en die kunnen ook allemaal weg. Spelletjes bij de spelletjes. (o, ik bedenk me net dat ik alle spelletjes in een doos had gedaan, daar kan ik nu ook mooi een krat die over is uit de schuur voor gebruiken) Nog een foto van dochter. Voor de grap zette ik die bij de snoerfoto's voor de jongens. "blijven of wegdoen; natuurlijk riepen ze allebei; wegdoen! Van je broers moet je het hebben he?
Yes! Weer ééntje getackeled...
Dan tenslotte nog een ordner, daarin zaten nog readers uit mijn PABO-tijd, 15 jaar geleden... Plus nog wat tijdschriften. Alles gaat bij het oud papier!!!

En dan is dit het roze krat:

En dit de kast waar alle mandjes stonden:

En dan te bedenken dat ik dacht dat die kast allang klaar was. In de reclame hoor je over "rommelblindheid", nou daar heb ik zeker weten last van!

En deze mandjes zijn allemaal over, die gaan ook weg, dan kan ik ze tenminste niet weer volproppen.

5 opmerkingen:

 1. Dit is echt een geval van "opruimeritus" hhahhah.
  Top zeg.

  Gr.
  Tiny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, het is geen rommelblindheid, het is gewoon het proces waar je doorheen gaat :) In den beginne denk je alles nog nodig te hebben en de keren daarna weet je dat dat niet zo was. Wordt het steeds makkelijker :) Niks mis mee toch??
  SUPERGOED bezig!!!! ECHT SUPER!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je goed bezig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Diepe buigIng voor jouw doorzettingsvermogen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat waren er inderdaad heel wat! Dat tweede tasje vind ik prachtig!

  Goed opgeruimd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen