dinsdag 10 januari 2012

10 januari, dag 37, mandje


Dit mandje is vandaag aan de beurt, nadat ik de keukenla open heb gehad en vervolgens weer dicht heb gedaan... *zucht*
Het mandje komt van boven uit de boekenkast van 1 van de planken die ik nog niet gedaan heb.
Dus eigenlijk ruim ik hiermee ook een klein stukje boekenkast op.
Het is gehaakt van Zpaghetti in kleuren die ik nog steeds de allermooist vind.
Maar genoeg gezegt over het mandje, de bedoeling is dat ie leeg gehaald wordt, want ik heb er een plan mee!

Wat zit er in:


Allemaal losse blokjes en onderdeeltjes van blokjes en prachtige wol. Dit heeft met mijn plan te maken, maar ik leg het eerst even aan de kant.


Nog weer wat losse haak en breidingetjes. Gaan n het mandje van de mandjeskast bij alle andere losse haak en breidingetjes;-)


En dit ligt op de bodem van het mandje. Gaat ook verhuizen naar andere plekken. oa de batterijen naar de beruchte keukenla...


Het haakwerk mag terug. Wil je weten wat ik daarmee ga doen?
Nou, komt ie... nog zo'n ambitieus plan...
Zoals de meesten van jullie vast wel weten, doe ik ook mee aan het 365-dagen project: A-granny-a-day. Daar heb ik ook een blog over. klik hier maar
En, hoewel het gek klinkt, heeft dat ook heel veel te maken met mijn opruim-plannen dit jaar!!!
Namelijk: ik gebruik alleen garen uit mijn enorme voorraad, dus ruim ik garen op en verander het in dekens, die ik óf ga gebruiken op de bedden in mijn huis, óf ga weggeven.
En verder liggen er nog 3 dekens, die ik aan het haken ben en die uit granny's bestaan, die alledrie nog niet af zijn.
Als ik ieder dag, 365 dagen, een granny haak, moet het toch mogelijk zijn om ook die dekens een keer af te krijgen in 2012!?!
Eerst haak ik nog 7 granny's voor de grannykring en daarna ga ik met deze deken, waar ik al veel meer van heb, verder.
Vandaar dat ik dit mandje ervoor gebruik, en voorlopig blijft het dicht bij me in de buurt.

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij hebben we die allemaal: lades of kastjes die we niet aandurven. Je kunt ook 10 minuten doen en dan stoppen, dan wordt het ook beter behapbaar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom bewaar je batterijen in een keukenlade?Dat is toch ook rommelig en de batterijen worden bovendien vochtig wat niet echt aan te bevelen is.Beter in een afsluitbaar bakje in een droge kast bewaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik naar het mandje kijk wordt ik al vrolijk.. Een mooi plan trouwens om elke dag een granny te haken, is ook iets wat haalbaar is, lekker even op de bank, relaxt haken. Leuk!

  Ik doe dat met mijn breiwerk, elke dag twee toeren (die bestaan geloof ik uit tweehonderd zoveel steken) dus dat is ook goed te doen!

  Prachtkleurtjes garen trouwens... Het valt me op, dat je sowieso vrolijke kleurtjes in huis hebt. Of het nou wol is, servies, bakjes of mandjes... vrolijk en gezellig om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, nog iemand die meer dan een 365 project doet. Ik dacht al dat ik de enige was. Zie www.magistix.nl - Ik brei de skyscarf. Maar ik geef daar een heel eigen draai aan. En ik gebruik ook alleen maar wat ik op vorraad heb ☺
  Ik wens je heel veel plezier met je kleurrijke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om mee te kijken en zeker naar dit soort mandjes :-)
  Mooie kleuren gebruik je voor de granny!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oohh! Ik ben ook begonnen met zo'n deken. Ik dacht: Ik heb toch weltijd om elke dag één vierkantje te haken?! Ja, euh, nee dus. Of wel tijd, maar: andere dingen te doen, vergeten, geen zin enz enz. Daar staat tegenover dat áls ik dan weer eens aan de haak ga, ik er ook gelijk een heleboel (=relatief begrip) doe. Maar: op een dag...! Práchtige kleuren hier!!

  BeantwoordenVerwijderen