woensdag 11 januari 2012

11 januari, dag 38, doos 1 en 2 uit de opslag

Vandaag ben ik vrij en had dus de kans om buiten de deur wat dingen te doen.
Ik ben naar de opslag geweest die ik huur voor 20 euro per maand.
1 van de hoofddoelen dit jaar is dat ik in huis zoveel opruim en ruimte overhoud, dat alle spullen die in de opslag staan, een plekje in dit huis krijgen en dat ik voor het eind van het jaar de huur kan opzeggen.
Ik denk dat het grootste deel van de spullen in de opslag uiteindelijk ook weg kunnen.
Het zijn vooral heel veel dozen met boeken en spullen met emotionele waarde, die ik na mijn scheiding, 5 jaar geleden, niet bij mijn ex-man achter wilde laten, maar waar ik in mijn veeeel kleinere huisje ook geen plaats voor had.
Maar nu heb ik willekeurig de eerste 2 dozen uit de opslag gehaald en mee naar huis genomen.Dit mag dus meteen al niet weg, dagboekjes en vriendenboekjes van dochter toen ze 10/11 jaar was.
Te schattig, maar het kan wel op haar eigen kamer.


Deze boekjes mogen vast wel naar de kringloop. Ik heb nooit een balletmeisje gehad, wel een basketbal- en streetdancemeisje.Ach, kijk nou toch, het bijbeltje dat ik kreeg bij mijn afscheid van de lagere school in 1978.
Nou, die doe ik toch echt ook niet weg.
Die krijgt een mooi plekje beneden in de boekenkast.


Al deze boeken mogen naar de kringloop.


Oooohhhh, dit zal dochter leuk vinden; haar kap-pop. Daar had ze zelf voor gespaard enhr hier heeft ze echt heel veel mee gespeeld. Ik ben benieuwd hoe ze hierop reageert als ze thuis komt uit school. En wat ze ermee wil...


3 boeken van oudste zoon, die mag hij mee naar zijn kamer in Groningen nemen.


ooohhh en aaaahhh, ik geloof dat ik deze kerstkaart in 1999 gemaakt heb met een foto van mijn 3 lieve schatjes. Oudste en jongste allebei een door mij gebreidde trui aan;-)
(ja, zo komt de wol toch nog een beetje in dit blogje terug, he;-)


En deze boeken krijgen een plekje in de boekenkast boven! Ze passen er gemakkelijk bij!


Dit gaat bij het oud papier, nadat ik de mooiste pagina's uit de tijdschriften heb gehaald om enveloppen van te maken.


Tadaaaaa.... deze kofferbak vol heeft mijn huis voor altijd verlaten. 1 vuilniszak voor de kledingcontainer en 3 dozen naar de kringloop gebracht.
En terwijl ik naar de kringloop moet, combineer ik dat met een heeeel gezellige koffievisite bij mijn lieve twittervriendin Christel Nolle. Zij is degene die mij ooit aan het bloggen heeft gekregen!

Bij de kringloop liep een hele lieve oude meneer rond, die daar aan het helpen was. Hij zag dat mijn rechtervoorband halfzacht was, en ging vervolgens met mij mee naar het pompstation, waar hij al mijn banden heeft opgepompt! Wat ontzettend aardig, he?

Pffff.... wat weer een verhaal voor 2 van die doosjes... ik ga nu even lekker genieten van mijn teruggevonden schatten...

10 opmerkingen:

 1. Wow, dat zijn vast twee dozen van je opslag die leeg zijn, dat is vast een top-begin vind je ook niet? Dat is ook wel het ongelooflijke voordeel van dit hele opruimgedoe, dat je in je eigen huisje behalve een lekkerder gevoel ook plek krijgt voor die dingen die je ooit op moest slaan maar die je eigenlijk lekker voor het grijpen wilt hebben. Op naar genoeg ruimte in huis voor de volgende twee dozen zou ik zo zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja toppie op geruimd ! Maar die meneer hoe oud was die? Ene... met wat voor auto was hij? Ene.. was het echt niks?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat al aan de dozen uit de opslag bent begonnen. Elke keer een beetje en waarschijnlijk ben je ruim voor het eind van het jaar klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent echt zo goed bezig. Heerlijk. Doordat je kwam heb ik ook gauw opgeruimd (ok een beetje dan haha) vanmorgen. Was gezellig hoor. Je bent mijn eerste twittervriendin. Vond vanmiddag een zo toepasselijk kadootje voor je. Komt een volgende keer. Zag je auto nog bij de kringloopwinkel staan. Volgens mij heb je niets gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoer doel vind ik dat, je opslag eind van het jaar op kunnen zeggen!
  Volgens mij ben je lekker op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je toch lekker bezig. Maar uhhh kom je de volgende keer naar de kringloop in Pieterburen? Daar willen ze vooral graag oude handdoeken en lakens enzo.... Zeehondencrèche dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is het begin van je uiteindelijke doel... de berging leeg krijgen, super hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he, zo genieten van je nieuwe oude spullen... Ik vond deze week een doos met kettingen, ooit zelf gemaakt. Deze zaten in keukenhanddoeken. Waren destijds nieuw toen ik de kettingen erin deed. Mirte vroeg van de week waar ik de nieuwe handdoekjes gekocht had. Geshopt op zolder, was mijn antwoord!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heee Cindy Ziet Ballet wel zitten!!! Ik vond die boeken echt geweldig! (ook al ben ik geen balletmeisje (helaas, waarom ben ik niet zo flexibel? ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed, wat dapper dat je de "willekeurige" dozen aandurfde. Volgens mij viel het uiteindelijk mee, toch?

  BeantwoordenVerwijderen