donderdag 19 januari 2012

19 januari, dag 45, bakla onder de oven.

Ik kom nog even terug op gisteren. Een aantal mensen hier en op twitter vroeger naar de poffertpan. Als geboren Grunninger ken ik poffert al mijn hele leven lang en vind het dus heel gewoon.
Maar het is dus een gronings recept.
Hier vond ik een duidelijk recept: wij gebruiken ipv 500 gr. zelfrijzend bakmeel 250 gr. bakmeel + 250 gr. cakemeel. En in de oven heb ik het nog nooit gehad. Altijd in een pan met water au bain marie.


Nu over vandaag. De grote la onder de oven was aan de beurt.


De bakla!


Ik heb serieus nooit geweten dat de vloer onder de la gewoon doorloopt;-( Ik moet zeggen dat de viezigheid me na 5 jaar nog wel mee viel...
De la zelf was viezer, meer kruimels enzo.


Maar de stofzuiger en de glassex zijn gewillig...


En dit bezit ik allemaal op het gebied van bakken. Nu weet ik weer hoe rijk ik ben en krijg ik meteen zin in koekjes bakken.


Of Dora-cakejes. Mmm...


kerst-cakejes... Deze afgelopen kerst helemaal vergeten. Jammer...


Het cupcake-blik dat gisteren uit de pannenkast kwam.


Nóg 2 bakblikken.


2 rollen bakpapier en de deegroller. (die heb ik al 6 jaar niet meer nodig, hihi)


Dit ijsblokvormje gaat naar de kringloop en de ronde taartvormen zijn oud en verbogen en mogen weg.


En dan was dit 'm alweer.
Morgen alleen nog het schoonmaakmiddelenkastje en dan heb ik alle keukenkastjes gehad.
Toch nog een voordeel ontdekt van een kleine keuken; minder kastjes en laatjes...

9 opmerkingen:

 1. Ziet er weer top uit!
  Grappig, ik heb de bakspullenzooi voor morgen op mijn lijstje staan. Dat valt te zeggen, mits ik zoonlief straks kan verleiden om mee te gaan naar de Ikea want ik heb (vind ik zelf) de ultieme oplossing voor het nog verder opruimen van mijn kastje van vandaag gevonden, zo ultiem dat de bakspullen er volgens mij ook nog allemaal bij moeten kunnen zodat ik die niet meer in de oven en in een la hoef te bewaren. Nu maar hopen dat zoonlief even mee wil, het is toch geen buitenspeelweer per slot van rekening....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke opruimblog. En die deegroller wel bewaren hé, je weet nooit wie er nog eens op je pad komt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijna de keuken helemaal gedaan, Super zeg! Inderdaad een voordeel als je geen grote keuken hebt, heb je ook minder kastjes, laadjes en rommeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!
  Ik zal me binnenkort ook eens wagen aan de bakspullenla (bij mij zit veel in lades). Hij kan nog net dicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht dat wij redelijk wat lades hebben... Maar geen la voor bakspullen. En ook geen la onder de bakoven. Wel hebben wij in de freezer een extra-laatje voor koelakku's en ijsblojes. Eigenlijk best luxe. Je bak-la ziet er weer heel overzichtelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook altijd zo'n lade gehad, maar mijn huidige fornuis heeft dat dus niet. Ik mis die la nog steeds. Ik weet nog steeds niet waar ik met mijn bakspullen naartoe moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschil, ongelooflijk toch; even wat aandacht en de la is een andere la.

  Leuk dat recept voor poffert. Mijn opa en oma woonden in Groningen (Nassaulaan) en nu begint het hele poffert-gebeuren langzaam weer bij me terug te komen. Ik ga het een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey waar ben je aan die vormpjes van dora geraakt ik zoek er al heel de tijd achter en vind er nergens tot nu bij jouw zie ik ze staan? kan jij mij helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anoniem, helaas kan ik je niet helpen, ik heb ze zelf kado gekregen, en weet niet waar ze gekocht zijn. Maar ik gebruik ze niet meer. Als je me mailt op amzuidema at live punt nl, dan wil ik ze wel naar je toesturen tegen vergoeding van de verzendkosten.
   Groetjes, Aafke

   Verwijderen