zaterdag 7 januari 2012

7 januari, dag 35, boekenkast boven

Als dit blog er niet was geweest en jullie niet altijd zo fijn reageren, dan had ik vandaag vast niks gedaan...
Ik ben al een paar dagen moe en "hangerig" en ben een beetje in mezelf gekeerd. Lekker op de bank met een boek en een haakwerkje... Af en toe heb ik van die periodes dat ik me het liefst opsluit in mijn eigen huis in mijn eigen wereldje.
Maar uiteindelijk, aan het eind van de middag, "moest" ik van mezelf nog een klusje doen. Ik ben naar boven gegaan, omdat dat door de week niet kan met al die kleine kindjes om me heen.

Naast mijn bed staat een boekenkast, maar er zitten meer niet-boeken in dan wel-boeken.


Dit zijn de bovenste 2 planken. (en ook de minst erge;-)
De bovenste plank had ik al eerder een keer gedaan een paar maanden geleden.
Die was nog steeds netjes... (kan ook weinig mis aan gaan he?) Vol is vol.
Ik ga proberen de komende tijd daar een aantal boeken van te verkopen op marktplaats of weg te geven of naar de kringloop te brengen.
Dan de tweede plank:
Daar staat een rijtje handwerkboeken en daar ligt het beddengoed voor de campingbedjes van de kleine gastjes van "Akelein".
Dat beddengoed wil ik graag in mijn kledingkast erbij hebben.
Maar waar? Dan moet daar eerst plaats voor gemaakt worden, dus pakken we deze plank in de kledingkast. De plank van de pyjama's en kussenslopen...

Leeghalen, doekje erdoor en sorteren. Pyjama's op een andere plank, slopen sorteren, de helft kan wel weg. Naar de kledingcontainer.
En dan kan het kinderbeddengoed er gemakkelijk bij:


Deze stapel verdwijnt uit mijn huis;-)))


En dit zijn dan de bovenste 2 (van de 5) planken van de boekenkast!


Die 2 potjes zitten vol sierraadjes, die moet ik binnenkort een keer uitzoeken en sorteren.


6 opmerkingen:

 1. Dapper hoor als je je niet helemaal lekker voelt, applaus voor jou! Voor verkoop van 2-dehandsboeken gebruik ik zelf bol.com. Moet je even uitzoeken, vooral qua prijsstelling, maar als je dat uitgezocht hebt dan hoef je alleen maar het ISBN-nummer en de prijs in te voeren en dan gaat de rest vanzelf... Beterschap en zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergoed zeg. Volgens mij kun je bij jou thuis het verschil inmiddels goed zien! kun je nagaan hoe het eruit kan zien na afloop van alle 365 dagen... Gewoon doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik vind het maar knap. Als ik zo'n bui had -en eerlijk gezegd had ik die ook wel vandaag- dan kom ik tot niets. Behalve die koelkast van vandaag dan, maar dat móest gewoon echt van mezelf,het kon echt niet meer wachten. Super dat je je zelf bij elkaar hebt geraapt..! En; ik ben ook wel erg benieuwd naar die potjes met sieraden..! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zooo, wat goed! De boekenkast is terug. En ook hier zie ik weer een aantal boeken die ook bij mij in het rek staan ☺ Hopelijk is de dip door dit leuke resultaat ook gelijk bezworen. En als niet: morgen lekker cocoonen! Oh ja, en over bol.com: als je het doet: goed over de prijs nadenken die je gaat vragen! Je moet de verzendkosten er zelf bij incalculeren. Alleen bij hele dikke boeken krijg je een verzendkostenbijdrage. En als je de boeken iets te duur op de markt zet, raak je ze ook niet kwijt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb jaren boeken verkocht via bol.com. In het begin leverde het best nog wel wat op. Maar precies wat Ela zegt, je moet wel de verzendkosten rekenen. En er zijn nu zo veel aanbieders die gewoon ver onder de prijs gaan zitten. Als je een boek verkoopt via bol van zeg 10 euro gaat er eerst 10% vanaf voor bol.com + 1 euro en dan nog je verzendkosten van ong 2,75. Al met al hou je dan net de helft over.
  Ik ben er dus mee gestopt omdat het ook veel tijd in beslag neemt om de boeken uit te zoeken en inpakken en versturen.
  Ik zet er nu wel eens een paar op Marktplaats als ze echt goed zijn, de rest zet ik in een doos en als er vrienden komen zoeken ze maar uit wat ze graag willen lezen.


  Even een andere vraag,
  bij sommige blogspots kan ik een reactie geven onder mijn eigennaam en URL. Maar bij deze bv niet, ligt dat aan de instellingen? Want mijn link naar het blog doet het zo niet. Niet zo erg hoor, maar het viel mij op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van het een komt het ander, maar zo heb je weer een mooie boekenkastplank en een plank in je kledingkast... en die sieraden potjes is weer een mooi klusje voor een andere dag.

  Wat dat betreft baal ik wel dat ik nog steeds op de bank geplakt zit, maar dankzij Een kastje per dag blijft het wèl netjes... Iedereen die wat laat vallen her of der, waar ik het ook zie vraag ik om het op te ruimen/mee te nemen. En het is nog steeds netjes in de woonkamer, normaal was dat niet, dan kon ik zodra ik beter was gaan puinruimen... en dat gebeurt deze keer (denk ik) niet.

  Het fenomeen Een kastje per dag geeft toch een soort van drive... ook als je niet helemaal lekker bent. Super gedaan weer... en nu een lekker kopje thee... ik neem er ook een...

  BeantwoordenVerwijderen