dinsdag 17 januari 2012

17 januari, dag 43, aanrecht

Vandaag heb ik geen voor-foto gemaakt. Ik was al druk bezig toen ik er aan dacht.
Maar inmiddels kun je je er vast wel een voorstelling van maken...
In het begin stonden er vooral "gezellige dingetjes" op in de hoek, een plantje, een potje, een bakje... er als er eenmaal wat staat, trekt dat als een magneet weer andere dingen aan.

Maar wat heb ik er, behalve heel veel spul dat ik heb weggegooit (denk aan bellenblaaspotjes, cocktailprikkers, senseopad-afvalbakje;-) nog meer weggeruimd?
En dankzij de vorige opruimacties hebben veel dingen een andere, betere plek gekregen:


De theepot en de bloemengieter passen op de vensterbank.


De pot met keukenlepels past ook op de vensterbank.
Of noem je dit nu verplaatsen ipv opruimen? Maar waar hebben jullie die dingen?


En de lege plank in het kastje van gisteren is gevuld met de : grote ovenschalen, die altijd in de oven staan en constant eruit moeten als je de oven gebruikt. De koekdoos, die altijd op het aanrecht stond. De sap/waterkan die ook altijd op het aanrecht stond, omdat ie niet rechtop in een kastje past. En het hele grote serveerbord, die rechtop tegen de keukenmuur ook op het aanrecht stond, omdat ik de kleuren zo mooi vond.

Maar nu ziet mijn keuken er zo uit:
geen grote keuken, dus niet veel kastjes meer te gaan!


Tsjongejonge, wat een genot om naar te kijken!
En mijn werkruimte is verdubbeld, want "normaal" stond de linkerhelft vol met "belangrijke dingen" en de rechterkant was werkblad!

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heerlijk uit! Het werkt zo veel rustiger als je keuken opgeruimd is.
  Ik ben heel hard bezig om de eerste 2 echte grote klussen van het jaar te doen. Behangen in 2 kamers! Dus even geen tijd voor kleine klusjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er zo toch helemaal super uit?
  En op je vraag over al dat keukengerei, ik heb de luxe van een behoorlijk flinke keuken met veel kasten en diepe grote laden dus ik heb daar een la voor. En die hele la ligt er dan ook mee vol. Op zich is alles in een pot zetten (en desnoods eens in de zoveel tijd de hele berg een keer mee laten draaien met de vaatwasser) een prima oplossing lijkt me. Ooit had ik een klein keukentje (maar net als jij wel met een vaatwasser!) en toen deed ik dat ook zo, alles in een grote pot en eens per maand of zo kieperde ik de hele inhoud een keer in de vaatwasser met de gewone vaat mee. En dan was alles weer schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw keuken is echt een stuk groter geworden!
  Ik heb ook een grote keuken, met heel veel lades en een paar kastjes. Ik heb dus 2 lades voor keukengereedschap en dan ook nog wat dingen in weer twee andere lades. Mmm, misschien toch nog maar wat samenvoegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan gaan kokkerellen hoor, plek zat! Ik denk als je nu iets in de keuken moet doen je niet meer denkt... Ooooo... ook dat nog!

  Bij zit al het keukengerei in een la gepropt, soms blijft er wel eens een onderdeel irritant haken, want echt lekker ligt het er niet in... de stamper bijvoorbeeld... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een la voor dat keukengerei, maar alle houten roerlepels, etc. heb ik wel in een bak op het aanrecht staan. Omdat het hout is vindt ik het mooi en ook handig als ik tijdens het koken heel snel iets wil pakken. En in de la hebben die dingen inderdaad de neiging om zich in een of andere garde vast te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Netjes hoor! Je hebt echt eer van je werk.

  Enne.. hier zijn het aantal spatels en lepels behoorlijk uitgedunt (hoeveel houten lepels heeft een mens nodig?) en daarnaast hangt veel spul aan een rekje aan de muur. Dan is het van het aanrecht af, maar nog wel binnen grijp-bereik.

  Veel plezier met de volgende kast!

  Wat ga je doen als je klaar bent met alle kastjes en lades?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn keuken is precies even groot als die van jou, wij hebben de kooklepels in een van de laden (zie blog voor foto's).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de lepels en spatels in een tweede la in de keuken. De gieter staat onder in het kastje van de spoelbak en de theepot op een plankje. Ziet er zo fijn opgeruimd uit.
  groetjes en succes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen