donderdag 12 januari 2012

12 januari, dag 39, keukenla 1


De voor-foto van de bestekla.
Helemaal leeggehaald en schoongemaakt en alleen er in terug wat er ook echt inhoort.
Papiertjes, zegeltjes en bonnetjes en prulletjes weg.


Alle batterijen (wat veel!!!) in een afgesloten zakje. In 1 van de reacties stond dat batterijen niet in een keuken horen, wegens eventueel vochtprobleem, maar waar berg ik dan mijn batterijen op? Eerst ook maar in de la van de gangkast, maar aangezien de gangkast mijn eerste project was, en ik nu veel dingen in de gangkast doe, wordt die al weer aardig vol. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Soms weet ik het ook even niet meer. Dan wordt het verplaatsen van de rommel. Hebben jullie dat ook? Of doe ik iets fout?


Ach, kijk eens wat ik ook vond: een 5 gulden munt. Die doe ik natuurlijk niet weg, maar ook hiervoor geldt: waar hoort zoiets nou te liggen???


Dit is een gemakkelijke, ik heb sinds de scheiding al geen fonduepan meer, ik hoef ook geen fonduepan, dus deze vorken mogen naar de kringloop. Ik denk dat ik in de andere keukenla ook nog 3 fonduevorken zal vinden.


Alle plastic lepels en kinderbestekjes mogen in deze oranje pot in de keukenvensterbank.
Daarvoor stond die pot ook al in de vensterbank, maar langzamerhand kwam er steeds meer in de la terecht.


En zo ziet de la er nu uit.
Dit was de minst erge la;-) Morgen zal een moeilijke worden.
Tenzij ik van jullie dé tip krijg waar al die losse, nergens bij horende, onduidelijke dingetjes nou opgeruimd horen te worden.
Tot morgen!

8 opmerkingen:

 1. Beginnen ze bij de kringloop niet al te lachen als je weer binnen komt? Maar wel een verbetering en daar gaat het toch om. Ik heb vandaag alleen een blog gemaakt over mijn gruwel van handwerken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond ook overal en nergens batterijen. Nou gebruiken wij er ook nog best regelmatig een aantal dus ze liggen nu bij elkaar in een bakje, die gaan we eerst opmaken en daarna komen er pas nieuwe. Uiteindelijk hebben we daardoor dan ook geen enorme voorraad meer en liggen ze niet meer zo lang en is vocht ook geen punt meer.
  En tsja, al die rommeltjes waarvan je denkt, waar laaaaaaaaaaaaaaat ik het, ik herken dat helemaal hoor. Nu verdwijnen ze, als ik even niet weet wat ik mee moet nog wel eens naar een plek die later in het project aan bod komt maar goed, ooit zal ik moeten beslissen wat er dan mee moet. Ik denk vooral heel kritisch zijn of je het echt moet bewaren. En zo ja, dan misschien een plek maken voor allemaal van dat soort dingetjes. Uiteindelijk kun je ze dan beter allemaal bij elkaar in 1 la of mand hebben dan dat ze overal en nergens zwerven en je ze, als je ze nodig hebt, natuurlijk nergens meer kan vinden toch?

  Weet je wat ik wel heel erg heb, even aanhakend op jouw reactie op mijn blog, dat ik het opruimen en dan voor het resultaat natuurlijk zo leuk vind dat ik nu alweer 2 klussen heb gedaan vandaag en overweeg om er zo nog maar een derde tegenaan te gooien. Nog even en ik ben ècht voor de zomer klaar ja....haha....als dat gebeurt geef ik een feestje....

  Goed, nog een kwartier voor de kids uit school komen , net genoeg om de koelkast ff te doen...haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En omdat het bloggen me zo leuk afgaat tegenwoordig ben ik ook maar met een nieuwe begonnen. http://ikleesdusikleef.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 2 laden (1 in de keuken en 1 in de boekenkast) waar rommeltjes in mogen...je moet ze toch ergens kwijt! En geregeld die laadjes even doogaan om te kijken of er ook dingen in zitten die eigenlijk wel weg kunnen ;-) Heb je geen blikje of leuk potje dat je toch niet weg wilt doen waar die batterijen in kan doen? Ik heb bijvoorbeeld een oud blikje wat van mijn oma is geweest en dat kan ik echt niet weg doen! Daar zitten de D.E. punten in!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik heb dat ook. Er komen dingen uit opgeschoonde vakjes en laatjes, die geen thuis hebben. Ik heb ervoor gekozen om ze dan voorlopig nog maar heimatloos te laten. Het komt eerst allemaal in een doos. Dat betekent dat het aan de ene kant ordelijker wordt, en aan de andere kant hoopt het zich (voorlopig) op. Maar ik heb met de grote en kleine medebewoners afgesproken dat we er doorheenkijken. Uiteindelijk komt het ook aan bod.

  De vijf gulden munt lijkt mij iets voor een nostalgie-doosje of zo. Of een plek waar ook avondvierdaagsemedailles (ik roep maar wat) en speldjes komen. Misschien komen nog meer waardevolle munten of bijzondere knopen, sieraden met een verhaal tevoorschijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, dat wou ik ook nog zeggen: De batterijen bewaren wij in een van die blauwe bakken met onderverdeling van Ikea. Daar past ook de batterij-spanningsmeter in. Die ik trouwens erg handig vindt. Sinds wij die hebben is er geen twijfel meer of de batterij vol is of niet. Ook de reserve computercartridges passen erin. Lege batterijen doe ik in een lege jampot, die ernaast staat. Want als zo'n lege batterij uitloopt wordt je niet vrolijk. En glas schijnt het enige te zijn wat ertegen kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de dingen waarvan ik even niet wist wat ik er mee moet in een la gedaan die nog moet worden uitgespit. Heb ik even de tijd om te bedenken wat ik er mee moet... Maar ja, soms ontkom je er denk ik niet aan. En als er gewoon rommeltjes overblijven die je niet weg wil gooien doe ze dan allemaal in een mooi doosje, is het verstopt in iets moois en heb je geen hersengekraak meer over wat je er nu toch mee moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zou je niet al die dingetjes waarvan je het op dat moment even niet weet in 1 mand kunnen stoppen...en aan het eind die mand weer door nemen en alles een plekje geven (of alsnog weggooien) (of als je bedenkt: daaar moeten die batterijen liggen het eruit halen)

  BeantwoordenVerwijderen