vrijdag 9 december 2011

10 december, dag 11, mandje 3 van de knutselkast

Het gemakkelijkste mandje op zaterdag! Maar daar heb ik me sterk in vergist!!! Want met de hulp die ik kreeg, ben ik toch minstens van de wal in de sloot terechtgekomen. Kijk maar:
Dit is em: mijn "catania-katoen"-mandje. Wat een rijkdom, mensen die ook van haken houden, zullen kwijlen bij de inhoud van dit mandje!!!
En hier is mijn opruimhulpje van vandaag: Pippi. Ze vind het helemaal geweldig en is supergemotiveerd om te helpen, ieder bolletje wat ik op wil rollen, grist ze uit mijn handen om het van me over te nemen. Ze test dan ook meteen de sterkte van de draad en de soepelheid of het goed in de poot ligt. Verder houdt ze mij uit alle macht tegen als ik wat weg wil halen, er mag niks weg, alles is nog leuk en bruikbaar. Het mandje wordt ook in alle hoeken en gaten bestudeerd. En uiteindelijk goedgekeurd. Je snapt wel dat ik heel erg snel opschiet...
De onaangebroken bollen gaan naar boven in de speciale catania-bak. Jaja, ik heb nog veel meer katoen-voorraad...
De kleine restjes gaan in een zakje bij de kleine restjes van mandje 2 van gisteren, ook naar boven.
Net als gisteren vond ik ook in dit mandje kleine haak-frutseltjes (vooral hartjes), die mogen bij de rest in mandje 2. (tenzij iemand anders ze wil)
En dit zijn alle aangebroken katoentjes, die terug mogen in het mandje... Tenminste..... Als Pippi klaar is met haar werk...
Je ziet hoe vermoeiend opruimen en uitzoeken is... Als Pippi straks weer wakker is, kunnen de bolletjes terug in het mandje en kan het mandje terug in de kast. Nooit geweten dat huishoudelijke klusjes zo leuk zijn. Ik heb ervan genoten. Morgen een vrije zondag en maandag weer verder!

5 opmerkingen:

 1. wat een schatje! :D ik wil die kat wel hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit is natuurlijk team-work hahaha. Het duurt wat langer, maar dan heb je ook wat. Alles is getest... gecheckt... gecontroleerd... gaat uiteindelijk naar z'n plek en nog een goed slaapplekje ook... en wij... wij hebben een heerlijk verhaal om te lezen en superleuke foto's om te bekijken... dank je wel Pippi dat je zo heerlijk met je baasje ook meedoet met Een kastje per dag hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig, die Pippi. Enig.
  Ik ben ook een super Catania fan dus ik zat al met mijn neus tegen het scherm om al die mooie kleurtjes te bestuderen. Ik mis er nog een paar!

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach hoe lief is dat! ´t Is maar goed dat onze hond Tukker niet in de mand van vandaag paste, anders had ik ook mooi een reden gehad acuut te stoppen ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh nu weet ik weer wat ik mis in huis, een kat!

  BeantwoordenVerwijderen