dinsdag 13 december 2011

13 december, dag 13, mandje 5 van de knutselkast

Het 5e en meest succesvolle mandje tot nu toe, al deed ik er wel ontzettend lang over met vele onderbrekingen door 5 kleine kindjes om me heen.
Dit is em; overvol en onoverzichtelijk. En dit zat er allemaal in. Vele vergeten en onverwachtte schatten!
Na het leeghalen ging dit meteen weg.
Een heleboel wol. Hup, naar boven in de wolbakken. Ik heb echt nog veel meer stash dan ik al dacht!
parfumflesje in toilettas dochter, elastiek, tornmesje, veiligheidsspeld in naaidoos, stopcontactbeveiliger in keukenla, decotape terug in mandje, lijm in vuinisbak, want is helemaal uitgelopen en verdroogd, bankierdingetje bij administratiespullen.
En ja hoor, weer een (door opa gemaakte) ketting: in sieradendoos, kabelnaald bij de breinaalden en stukje lint in het zakje bij de andere linten in mandje 1.
En ja hoor, weer een heel stel gehaakte frutsels. De granny gaat bij de granny's van de grannykringen en de rest bij de andere haakfrutsels in mandje 1.
Dit zijn een paar patchworkblokken die ik al verwacht had tegen te komen. Deze gaan bij de andere in mandje 2.
En dit levert me een hele diepe zucht op. Wat moet ik hier nu mee. Dit zijn allemaal losse onderdelen van een gebreide giraffe en een gebreid varken. Ik was er zo ontzettend zat van en bovendien van de giraffe was er niet genoeg katoen in de goede kleur. Na een poosje dubben gooi ik het in de vuilnisbak. Hoef ik er ook niet meer over na te denken en kom ik het nooit meer tegen.
Een nog veel diepere zucht! Dit is een blok van een sprei die ik aan het haken ben, maar die al anderhalf jaar stil ligt. Dit gaat in de tas bij de rest van het dekentje. Ik hoop dat ik het patroontje nog kan vinden, dan moet het echt afgemaakt worden. Ik vind het nog steeds geweldig mooi. Vooral de kleuren, dit zijn echt mijn lievelingskleurencombinaties.
ZUCHT! Nog zo'n beauty! Hoeft alleen maar dubbelgevouwen en dichtgenaaid worden. Dan is het een schattig kussentje. In mandje 2 bij andere bijna-affe kussentje en patchworkblokken.
Gekocht bij mijn eerste handwerkbeursbezoek. Een kantenklaar patchworkpoezenquiltje die alleen gedubbeld en doorgepit moet worden. Ja, alleen maar... ik hoop dat ik in 1 van mijn kasten of mandjes een megazak met vrije tijd vind!
Een restje knalroze, stevige katoen. Vanwege de kleur mag die blijven. In mandje 2.
WHAAAAAAAAAAA, dit is het mandje zoals die weer in de kast geschoven wordt....

3 opmerkingen:

  1. Akelein, ga zo door met deze blog (en delen via Twitter), ik ben bijna overstag om volgend jaar ook te gaan ruimen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pracht van een leeg mandje... héérlijk toch. Ook weer her en der onderdelen terug gevonden en een héleboel handwerkjes... Je zal je voorlopig niet vervelen, hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen