donderdag 29 december 2011

29 december, dag 27, tasjes van de kapstok

Zitten jullie er weer klaar voor? Het valt reuze mee hoor! Echt waar! Kijk, dit was het gisteren:
Hier leek het nog heel erg...
Het eerste tasje wás leeg, maar die heb ik gevuld met wol en gaat in een doos onderweg naar Birgit. Dus een tasje opgeruimd en een doos wol minder in huis!
In het tweede tasje zaten 2 gestokhaakte omslagdoeken die ik voor de workshops had geleend van Gea. Gelukkig kwam Gea vandaag bij mij op bezoek en heeft het tasje meegenomen, dus weer een tas weg!
Dit was de zeer zinnige inhoud van het volgende plastic tasje. De deo mag blijven, de rest gaat weg!
Dit is een leuke, ook heel logisch om op je kapstok te hebben... een tas vol indianentooien... In de knutselbak voor de kindjes van "Akelein".
Nog zo'n mooie: een tasje met spuitbusjes gekleurde haarspray. Bij de indianentooien...
Dit is gemakkelijk; 2 lege tasjes die ook nooit meer gebruikt worden. Weg ermee!
Een zo goed als lege tas. De rommeltjes gaan weg, de tas aan de tassenhaak in de kelder.
Een door mij gebreide en gevilte tas. Het gehaakte brillenhoesje gaat in de mandjeskast, tampons in de wc, pennen in de pennenbak, pepermunt in snoepbak kelder. Deze tas mag terug aan de kapstok!
En nog zo'n zelfgemaakte tas met vergelijkbare inhoud. Niks spannends aan toch? Nou ja, wat die 2 muisjes voor de poes in die tas doen? Pippi is er blij mee en de muizen liggen inmiddels ergens onder de bank... Ook deze tas mag weer aan de kapstok. (ruimte genoeg;-)
*UCH*
Nog een lege (fiets)tas, gaat ook naar de kelder.
Mijn Pip-tas. De belangrijkste vondst: mijn huissleutels die al een poosje zoek waren! Verder pennen en pepermunten die ik echt overal vind... lippenstiften, badges, een granny, neusspray, elastiekjes, een kerstkaart... alles heeft inmiddels z'n plekje weer teruggevonden en de tas hangt in de kelder op een uitpuilende haak. Verplaatsing van het probleem??? Maar die tassen wil ik echt niet kwijt!!!
En weeeeeer een tas, deze heb ik vorig jaar op een rommelmarkt gekocht en is nu kapot. De voering is ook aan alle kanten los. De spullen gooi ik weg of ruim ik op en de tas leg ik voorlopig op de naaidoos. Ik denk dat ik de voering er helemaal uithaal en de buitenkant weer repareer.
Behalve oud papier vond ik eindelijk mijn blauwe haaknaald weer terug en ook een kabelnaald, veel pennen, katoen, een hartje, parfum en een ring! Nou, dit was het weer... de voorstelling van vandaag is afgelopen;-) Viel best mee, toch? Tot morgen! Ik heb nog geen idee wat ik dan ga doen...

8 opmerkingen:

 1. Hee, wat een moed om die tasjes om te keeren. En alles lekker uit gezocht. Fijn dat je je sleutels weer gevonden hebt. Kon laatst mijn lippen stift niet vinden, koop een nieuwe. Zaten ze alle drie in een uit gaan tasje. ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha.....alweer herkenning alom...tasjes....daar ga ik er ook nog velen van tegenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenning ook hier, maar dan staan deze tassen bij de meiden op de kamer.. ´k heb wel eens geopperd of het geen goed plan is om met een tassenkraam op de markt te gaan staan! Moeten ze ze ook wel eerst even uitpakken. Krijg je kreten als "oh yes, daar was......" zijn ze helemaal blij en dan denk ik...ja, hèhè natuurlijk zoek je daar eerst....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog een hele plank met tassen in mijn kast. Vrees het ergste...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha weer een zak met wol ;-) jij bent erg (zei zij lachend ;-).
  Maar ik ben benieuwd wat je morgen gaat doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was een kleurige dia-voorstelling. En weer een tas met wol, hahaha, je kan een winkeltje beginnen, hahaha. Ik ben benieuwd wat je morgen aan gaat pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Viel mee, maar 1 tas met wol hahahaha En tassen zijn ook heerlijk om te hebben, zeker zulke mooie als deze allemaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe herkenbaar, Akelein, en wat leuk dat ik een kijkje mag nemen in je tasjes. Wie bewaart, die heeft wat, heb ik geleerd, maar als de deur van je kamer niet meer dicht kan, is bij mij de limiet bereikt. Alhoewel, hij kan al een jaar niet meer dicht...

  BeantwoordenVerwijderen