woensdag 28 december 2011

28 december, dag 26, kapstok

Vanmorgen bedacht ik me dat ik de kapstok maar eens eventjes ging opruimen. Nou, vergeet dat "eventjes" maar gerust!!! Dit lukt me niet in 1 dag! Let op! Hier komt ie:
Een hele gewone, wel een beetje volle kapstok. Niets om van in paniek te raken, toch? Dit plankje boven de keukendeur hoort er eigenlijk ook bij. Die neem ik dus ook eventjes mee vandaag...
Hier horen sjaals, mutsen en handschoenen. O, wat schattig, ik zie nu pas het mooie doorkijkje naar achteren, naar het konijnenhok met Youp erin. Maar nee, ik mag me niet laten afleiden... Oke, daar gaan we... eerst alles eraf;
Je ziet het, ik ben zeer geconcentreerd bezig
Onder de kapstok staat net zo'n mandjeskast als ik ook in de woonkamer heb. Deze is voor alle bay- en dreumesspullen voor de kinderopvang. Dit kastje komt een andere keer aan de beurt. We moeten het tenslotte niet overdrijven, he?
Dit setje stond bovenop de kapstok. Mijn vader nam het eens mee en zette het er op. Eigenlijk heb ik het nooit mooi gevonden, maar op de een of andere manier kwam het er niet van om het weg te halen. Wat dat toch voor raars is? Jarenlang kijk je er tegenaan, terwijl ik het zo had kunnen pakken... Als niemand anders het wil, gaat het naar de kringloop. Maar het blijft niet in mijn huis!
3 peuter-fleecevestjes. Die gaan in het mandje met reservekleertjes.
Dit is mijn eerste echte schaam-moment van deze kapstok. 12!!!! sjaals!!! Voor 2 personen... Ik spreid ze netjes over een stoel en ga me hier even op bezinnen. Ook mag dochter er bij komen.
En dit is het schaam-verbijstering-dubbel-en-dwars-wit-weggetrokken-moment: 16!!! tassen en tasjes met "iets" erin!!! HELP!!! Het mag een wonder heten dat de kapstok nog aan de muur hangt. Het is eigenlijk zelfs een wonder dat de muur nog overeind staat! Hoe heeft ie dit allemaal kunnen dragen?
En het wordt nog erger: van het plankje boven de keukendeur komen ook nog eens 8 sjaals! In totaal 20!!! sjaals!!! Wanneer komt de horrorwinter?
Ook van het plankje boven de keukendeur: een mandje met allemaal waxinelichthoudertjes. Al 2 jaar niet gebruikt, dus weg. Annemarie neemt 4 mee naar school en de rest gaat naar de kringloop!
Heeeee boef, wat doe jij hier nou weer... Weg jij!
Dit is na afloop de plank; beide mandjes zitten vol sjaals, in het midden de sjaals die ik momenteel het meeste draag. Dochter heeft een aantal sjaals uitgekozen en mee naar haar kamer genomen, waar ze ook aan het opruimen is;-) En 6 sjaals mogen weg!
Iemand belangstelling? anders gaan ze ook naar de kringloop. En dit is het resultaat: ieder 2 jassen aan de kapstok... Ik moet eerst even bijkomen en bewaar de tasjes voor morgen! Tenslotte heb ik kerstvakantie;-) Terwijl jullie mijn blog mogen lezen, neem ik een kopje warme chocolademelk voor de schrik. Tot morgen!

13 opmerkingen:

 1. Hihi, omdat mijn kapstok er net zo uit zou zien als ik er eentje zou hebben had ik toen we naar dit huis besloten dat er geen kapstok kwam maar i.p.v. een kapstok hebben we een linnenkast in de garage gezet met bovenin hangdeel voor de jassen en onderin van die uittrekmanden voor schoenen, sjaals enzovoorts. Nooit doen! Die kast puilde tot vorige week ongenadig uit, en dat terwijl de schoenen inmiddels allang naar een andere plek waren verhuisd. Samen met de kids heb ik die kast twee weken terug of zo uitgemest en nu is hij for the time being netjes maar ik overweeg om gewoon weer een kapstok te kopen, die staat in het zicht en dan heb ik hoop ik toch iets minder de neiging er maar vanalles aan te hangen en op te gooien. Overigens heb je me met je blogjes dusdanig aangestoken dat ik al niet eens meer tot 1 januari wilde wachten en vandaag maar liefst 2 kastplanken heb gedaan. En ik word er zomaar helemaal blij van dus thanx Aafke voor je inspiratie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker he, opruimen en WEG DOEN! Wat heb je een mooie kapstok die je nu weer ziet. Zelf heb ik maar een das en een sjaal. Man en zoon willen nooit een das of muts. Dus ik heb het makkelijk. Aleen schoenen maat 45,48 is een probleem. Bedankt weer voor de inspiratie want die tasjes liggen bij mij ergens anders!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gek op sjaals ;-) Dus mocht je er serieus 1 kwijt willen, ik vind de derde van links en de blauw met witte erg leuk!


  En nu zou ik willen dat ik een foto had gemaakt van de 4 mandjes met ehm spullen die onder mijn banken vandaan kwamen vanmiddag. Schaam je niet, doe gewoon anders vanaf nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verheug me nu al op al die tassen!!! Ben je niet beniwud naar wat er allemaal in zit??? Heb laatst ook de kapstok opgeruimd...kwamen 3 tassen met spul er in af! 1 tas met spullen die dochter of zoon van school had meegekregen...2 jaar geleden hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whahaha... inderdaad je zal het niet koud hebben. En die tasjes... allemaal aan die kapstok?? Vast héle stevige bouten gebruikt, hahaha.

  Ik kan me voorstellen dat je even een warme kop chocolademelk nodig hebt om bij te komen... wat een verrassingskapstok, maar nu wel lekker opgeruimd en je kan alles weer vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kom maar weer tevoorschijn ik heb alles gelezen, en ik moet eerlijk zeggen: het valt reuze mee ;-) Zal ik je morgen met de tasjes helpen? Gooi ik ze leeg en ruim jij op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @mariska je bedoeld dan de 2e en de 3e van links? Ze zijn voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ GeaCrea Goed idee, dan kom je ook een tasje van jezelf tegen;-) met je omslagdoeken erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ik leef nog hoor ; ) het kan altijd erger, toch... Alhoewel ik ook regelmatig van mijn eigen foto's op de blog schrik. 't Is toch al stoer dat we het maarzo durven te tonen, of niet dan? Die sjaals hoeven we niet, maar Mirte was wel wég van je kat.... kansje? ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sorry Trudy en Mirte, helaas, we kunnen Pippi niet meer missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo...dat ruimt op zeg!!!En al die sjaals...ik ga de mijne niet eens meer tellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het zo inspirerend. Morgen ga ik naar de supermarkt voor bananendozen. Weg met de dingen die ik toch nooit gebruik, weg met boeken die ik toch nooit (meer) lees.
  Lang leve de ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet zachtjes lachen om je sjaals en tassen. Maar als ik bij mij de gang in looop zie ik hetzelfde maar dan met schoenen.
  Ik kijk uit naar je tasjes-blog.

  BeantwoordenVerwijderen