zaterdag 17 december 2011

17 december, dag 17, plank 2 van de kamerkast

Durven jullie nog te kijken??? Nou, hier komt ie weer... De tweede plank van boven! En let op het verschil met de bovenste plank...
Stuk voor stuk hele logische spullen voor een servieskast, toch?
Hier zie je weer de complete uitdragerij op de tafel uitgestald. Ik ben benieuwd wat voor indruk jullie inmiddels van mij hebben;-)
De Wedgewood-serviesstukken gaan net als gisteren schoon en ingepakt naar de opslag.
Soepkommen en schaaltjes voor allerlei gebruik verhuizen naar de bovenste plank. (ruimte zat!)
Deze schattige schaaltjes in rieten omhulseltjes zijn een Spaans vakantiesouvenir die ik eens gekregen heb van een oppasgezin. Ik vind de kleuren zoooo gaaf. Deze gaan zeker niet weg, ook al gebruik ik ze amper. Ze mogen in de hoek van de bovenste plank. (ruimte zat;-)
3 gebaksschalen. Aangezien de gebaksbordjes ook op de bovenste plank staan, mogen deze erbij. (ruimte zat) (nog wel)
Dit zijn mijn borden... Ik ben gek op borden en kopjes en schaaltjes... Samen met de 4 borden die nog in de vaatwaser staan, heb ik in totaal 54!!!! borden geteld. En inmiddels wonen dochter en ik nog met z'n tweetjes in dit huis. Moet genoeg zijn toch... *schaam* (Excuus: heel veel oppaskindjes die altijd mee√ęten en de vaatwaser draait ook niet voor maar 2 bordjes, dus extra voorraad nodig)
3 pakjes kerstservetten. Dit is wel het beste moment om kerstservetten terug te vinden, he? We moeten maar flink knoeien en met onze vingers eten deze kerst...
Alle kerstkaarten die ik van vorig jaar bewaard heb om dit jaar te hergebruiken. Vorige week heb ik alle (nieuwgekochte) kerstkaarten verstuurd. *ZUCHT*
Tsja, deze spullen mogen toch echt niet terug in de kast. Ze hebben allemaal een nieuw plekje gekregen of zijn weggegooit.
En dit is toch wel weer het ultieme TADAAAAAA-moment! Hier doen we het voor! Wat een heerlijk gevoel om hier de week mee af te sluiten. Morgen heb ik weer mijn welverdiende (vind ik zelf) zondagse rustdag en maandag vol goede moed weer verder. Als ik hier in de woonkamer om me heen kijk, ben ik zoooo blij en tevreden en trots! En ik had nooooooit gedacht dat ik dit nu al 17!!! dagen heb volgehouden! En ik krijg alleen maar meer zin om verder te gaan. Het is echt ongelooflijk! Zo'n kick geeft het. Dat deze woorden ooit nog eens uit de mond van deze "vrouw Steen" zouden komen...;-))))

5 opmerkingen:

 1. super!! Ik dacht bij je 2e foto dat je twee witte broodjes in de kast had gevonden, maar dat bleek onderaan een oranje bol wol te zijn :-) Dat vindt je trouwens ook overal he ;-) kan wel zien wat je veel doet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is wel heel inspirerend zeg. Ik krijg bijna zin om ook aan de slag te gaan met 1 van de woonkamerkasten... bijna... ik wacht nog een paar van je klus'dagen' af... ik ben wel trots op je! Goed voorbeeld doet goed volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, weer zo'n mooie plank. Een geweldig resultaat, je mag zeker wel trots zijn op je werk... tadaa! Ik ben benieuwd waar je maandag aan gaat pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pas op hoor, dat je niet verslaafd raakt... ik ben het al en je kan echt niet meer terug. Wat een gave borden en schaaltjes heb jij zeg. Ik ben dol op kleur op tafel en ik vind het helemaal leuk te zien dat er meer zo zijn. En nee hoor, ik schrik nergens van... hoogstens van mijn eigen voor-foto's.. fijne zondag morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kleurtjes zijn inderdaad erg inspirerend! Ik denk dat ik een dezer dagen maar eens wat borden kapot moet laten vallen (a) of stiekem naar de kringloop brengen...

  BeantwoordenVerwijderen