dinsdag 20 december 2011

20 december, dag 19, plank 4 van de servieskast

Eerst had ik nog een verrassing nav de klus van gisteren: 1 van de groenteschalen van mijn Arzbergservies zat propvol met geur-waxinelichtjes;-) Dus de kaarsjes branden al de hele dag. Ik moest wel even heel hard lachen, hoor. Steeds als ik denk dat het niet erger kan komt er weer wat tevoorschijn. Vandaag de onderste plank van de servieskast. Naar mijn idee moest die nog wel een beetje meevallen... Nou, vergeet het maar! Kijk mee en geniet er van en je mag gerust lachen, hoor. Doe ik zelf ook...
In de kast...
en uit de kast, met hulp van mijn kleine vriendjes... Vooral deze kleine boef geniet enorm van meehelpen. En de grrotste beloning die je hem kunt geven is dat hij mag stofzuigen...
gekleurde fotolijstjes, ik weet niet wat ik er mee moet, maar kan het ook niet weggooien. Ze mogen in de hoek op de onderste plank terug.
paaseikaarsen, en nu maar hopen dat ik ze met Pasen niet weer vergeet op te branden. Bij de fotolijstjes.
Lappen stof. De gekleurde is van Ikea, voor kussenachterkanten. En de groene zou voor gordijnen voor de slaapkamer van zoon zijn. (hij woont sinds een maand op kamers, dus hier heeft hij ze niet meer nodig. Tsja, ook weer onderin de kast. Ik weet niet zo goed wat ik ook hier mee moet...
Een heleboel kraaltjes en "dingetjes". In het kraaltjes en dingetjes mandje in de mandjeskast;-)
2 kransen. En het autootje werd er pas net in geparkeerd, hoor, die komt niet uit de kast;-) De kransen gaan naar de schuur.
Ook naar de schuur!
Een ordner met garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen. Daar is nu in de al opgeruimde boekenkast voldoende ruimte voor! Bij alle andere ordners op de plank. Keurig in het gelid!
Tsja... geen commentaar...
Weer iets waar mijn mond van openvalt; vuurwerk! Hoe kan dat nou? Gelukkig is het bijna oud en nieuw. Mag dochter mooi afsteken, dan is het maar weg.
Niet te geloven, van minstens drie jaar kerstkaarten die ik zou hergebruiken... nu alvast in mijn agenda zetten dat ik volgend jaar geen kerstkaarten hoef/mag kopen! Nu in de kaartenbak. (die inmiddels uitpuilt)
knutselpapier en een knex-fotolijstje. In de knutselbak en in de knex-doos.
Afval!
Jullie hebben je de afgelopen 4 dagen waarschijnlijk slapgelachen om mijn kast en om alles wat daar uit tevoorschijn kwam, maar nu ben ik degene die lacht! Ik ben zóóóó blij! Wie het laatst lacht, lacht het best! (alleen morgen nog de la en de bovenkant)

6 opmerkingen:

 1. zijn wij toevallig zussen of ergens gerelateerd ;-) tjonge, jonge het zou zomaar een kast hier kunnen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je me gaat overtuigen, dat ik ook mee moet gaan doen.
  Mijn hoofd is op dit moment te vol en deze week is voor mij de drukste week van het jaar dus deze week ga ik er niet aan beginnen maar ik begin òf aan het begin van de kerstvakantie, òf 1 januari òf zodra de kerstvakantie voorbij is. Maar ik denk dat ik in elk geval mee ga doen....ik word helemaal hoopvol als ik jouw eindresultaat elke keer zie. En tot die tijd ga ik genieten van jouw vorderingen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Aafke,

  Ik heb net even door al je kast-dagen heen gelezen. Wat een mega-klus heb je gedaan!!!

  Echt iets om erg trots op te zijn. Je hebt echt je tanden erin gezet en niet losgelaten. Super.

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Dat zou inderdaad ook mijn kast kunnen zijn. Die slordige dan hè! Leuk ... ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, is het niet een idee om een webshop te beginnen met al die wol en katoen ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Applaus, diepe buiging voor het prachtige resultaat. Volgens mij kan je nu minstens een jaar breien, haken, knutselen, en handwerkjes afmaken... Is ook leuk!! Hahaha.

  Wel gezellig als je een kastje aan het doen bent, je van die gezellige hulpjes hebt.... vooral die Hélemaal niet ondeugend op z'n shirt, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen