vrijdag 16 december 2011

16 december, dag 16, bovenste plank van de kamerkast

Officieel is het op het moment dat ik dit blogje typ al zaterdag, 0.27 uur, maar ik kom net van een verjaardagsfeestje en ik wil toch nog even laten zien welk klusje ik vandaag heb aangepakt. Eindelijk eens iets anders dan die knutselmandjes, al kwam ik vandaag toch ook wel weer wat "bekende" dingen tegen... In de woonkamer hebben we een grote kast staan, waar ons servies oa in staat. Let vooral op dat oa...;-) Ik ben begonnen met de bovenste plank.
Ahum... weer een behoorlijk genante foto van het soort "met de billen bloot"... En ongelooflijk hoeveel er op 1 kastplank past. Hier zie je het uitgestald op de tafel: Echt ongelooflijk!!!
De plank helemaal uitgesopt en schoongewassen. En dan uitzoeken, sorteren en hard zijn voor mezelf.
Dit schattige theeserviesje (er hoort ook nog een suikerpotje bij, maar waar die is?) heb ik eens in een kerstpakket gekregen, maar ik gebruik het nooit. Het gaat weg!!! Naar een vriendin die hetzelfde serviesje heeft en het wél gebruikt.
Dit zat in een schaaltje... Waarom tussen het servies??? Maar de wol gaat naar boven en de lintjes hebben een andere bestemming gekregen.
in verscheidene schaaltjes zaten bonnetjes, zegeltjes en papiertjes gepropt. Alles bij elkaar in een plastic zak, gaat in de mandjeskast bij de papieren die ik in de kerstvakantie wil uitzoeken.
Dit slaat echt nergens op; allemaal dingen die in de naaidoos thuishoren... En ik naai nooit!!! Waarom, waarom, waarom!!!
servetten, kerstkaarten en kaarsjes. Logisch! De servetten mogen in de kast blijven, de kaarsjes gaan we de komende dagen opbranden en de kerstkaarten versturen, die gaan in de kaartenbak.
Een mega kop en schotel van Blond. Ik vind het helemaal geweldig en heb het gekregen. (ik weet niet meer van wie) maar ik gebruik het niet en vind em te groot. De vriendin van mijn oudste zoon spaart een Blond-servies en dit ga ik aan haar geven!
Echte schatten gevonden; een geel-enwitgouden kettinkje die ik gekregen heb van de oma van mijn ex-man. Deze ga ik beter opbergen en af en toe weer dragen! En een boekenlegger die ik gekregen heb van een twittervriendin, maar al een poosje kwijt was. Waarom die in de servieskast lag???
Ook heeeeel logisch: een gepaperpieced blok. Zou een klein quiltje kunnen/moeten worden. In de hobbykast bij de andere projecten.
En een hele bos snoeren en stekkers enz. Die gaan in een zak en die mogen de kinderen uitzoeken en zelf opbergen. Mag niets van terug in de kast! Tsja, en dan blijft er allemaal serviesgoed over. 2 x de vaatwasser laten draaien, zodat alles weer schoon en stofvrij is.
Een hele grote doos voor mijn geërfde Wedgewood-servies. Van de plank eronder zal ook nog wel wat komen en dan gaat het allemaal veilig ingepakt naar de opslag. Voor later, als ik een deftige oude dame wordt. Nu gebruik ik het nooit en staat het voor de sier stof te vergaren in de kast in een huis waar veel te weinig ruimte is. Alleen een paar schaaltjes die ik regelmatig gebruik, mogen blijven. En dan blijft dit over voor de bovenste plank. Als de rest van de kast klaar is, zal alles wel weer wat beter verdeeld worden, maar voorlopig heb ik weer een heleboel ruimte gewonnen.

6 opmerkingen:

 1. *hapt naar lucht* Wow, wat een transformatie! Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet wel een heel lekker gevoel zijn als je klaar bent met zo'n klus!!!!! Ik vind het knap van je dat je hier mee bezig bent en het gaat hartstikke goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heee je zei al dat je ook zo´n boekenlegger had... en daar is-tie!! Geweldig! Hier is ook al menig ding terug gevonden tijdens het project. Helemaal blij zijn we ermee, 't is net of je weer wat nieuws hebt! Scheelt weer in de knip, toch??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw... er komt werkelijk van alles te voorschijn hè, hahaha. Ik kwam vandaag ook allerlei dingen tegen die niet in de mand hoorden. Het zorgt wel gelijk voor veel ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je al die zegeltjes gaat verzamelen en opplakken levert het opruimen nog geld op ook!

  BeantwoordenVerwijderen