vrijdag 23 december 2011

23 december, dag 22, de inhoud van de India-kast.

Een mega-klus, die eigenlijk wel voor 5 dagen zou kunnen tellen, 3 vakken in de kast en 4 mandjes. Maar toen ik 1 vak netjes had, leek de rest zo raar dat ik meteen ben doorgegaan. Wat een goede besteding op mijn 1e kerstvakantieochtend. En om 12 uur tussen de middag was ik gewoon al klaar!!!
De kast voor aanvang van deze klus, met mijn hulp/plaaggeest van vandaag paraat!
Zie je haar boos kijken? Het is een baas die haar personeel flink achter de vodden aanzit. Gelukkig wil ze graag helpen alles leeg te halen...
oud papier en kapotte boekjes... weg dus.
Alle goede kinderboekjes gesorteerd. Ik ben gek op die kinderboeken en we lezen dan ook heel veel (voor)! Ik kan dus niet garanderen dat deze plank lang netjes blijft. Maar wel de komende anderhalve week, want zolang is "Akelein" gesloten.
in de knutseldoos en speelgoedbak.
No excuse...
Alleen alle Drops-Paris katoen blijft in dit mandje. Lekker dicht bij de hand, want deze gebruik ik altijd voor de grannykringen. (zie mijn andere blog www.akelein.blogspot.com.)
Zo ziet de linkerhelft van de bovenste plank er nu uit!!!
En dit gaat naar boven. Ik ben sinds een paar dagen bezig met het uitwerken van een idee om het komende jaar iets te gaan doen met mijn grote voorraad wol die nu boven ligt. Hou ook daarvoor mijn andere blog goed in de gaten;-)
De slordige, maar gelukkig niet overvolle rechterhelft van de bovenste plank.
En eigenlijk is dit de rechterhelft na afloop. De radio die er instond met de 2 boxen doet het al een paar jaar niet en staat er voor de show/sier? Aangezien ik altijd kindjes om me heen heb en geniet van de stilte als ze er niet zijn, luister ik echt nooit naar de radio! Dus er uitgehaald en die gaat naar de schuur om later door te reizen naar de milieustraat. En dan verder met de plank rechtsonder...
De dekentjes gaan in de was, zoals iedere 2 weken, dus die komen wel weer terug in de kast.
Opruimen, de kleurplaten mogen blijven, kerstkaarten in de kerstkaartendoos
Hoera, mijn schaapjesbreinaald teruggevonden;-)
Deze stapel Handwerken zonder grenzen zijn van een vriendin en ik ga die vandaag nog terugbrengen!
Weer iets teruggevonden, het klepje van de tv-afstandsbediening! Mooi zo!
Dit is het enige wat voorlopig teruggaat op de onderste rechterplank!
De EHBO doos gaat ik de ouderwetse EHBO koffer, die ik een keer langs de straat bij grof-vuil heb gevonden. Mijn lievelingskleur!
De meest bewerkelijke plank met 2 mandjes en een aantal hobbyboeken.
Boeken sorteren en netjes in de rij. Als ik boven bezig ben ga ik proberen alle hobbyboeken bij elkaar te zetten, want boven staan er ook een heleboel. En het eerste mandje wordt een cd-mandje. Ik ga nog cdmapjes kopen en alle hoezen van de cd's en dvd's gaan weg. Dat scheelt heel veel ruimte.
Deze stapel kan dus allemaal weg!
En het TADAAAAAAAAA-moment van vandaag! Nu heb ik alle kasten en alle planken en alle mandjes in de woonkamer gehad! De eerste ruimte in mijn huis die volledig is ontdaan van alle overbodige spullen. Waarvan ik alles in handen heb gehad en waarvan ik nu weer precies weet wat ik allemaal heb! Ik ben trots op mezelf en ook op alle mede-opruimers die zo meeleven en ook bezig zijn en me iedere dag weer stimuleren en zelfs zin geven om aan de slag te gaan! Een hoeraatje voor ons allemaal!!! En bedankt voor het meelezen en reageren. Want de reacties zijn zo ontzettend leuk en positief! Ik ga in elk geval voorlopig met plezier door!

6 opmerkingen:

 1. Ik weet niet wat ik zeggen moet. Ik sta (nou ja eigenlijk zit ik) paf!! Goed gedaan Aafke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst....wat een onwijs mooie kast!

  En verder vind ik het supergaaf dat je al één ruimte helemaal af hebt. Kan me zo goed indenken dat dat een goed gevoel geeft. Misschien ga ik gewoon wel eerder dan 1 januari van start....het werkt aanstekelijk...hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt zó op de plankjes en lades van mijn salontafel... Overal handwerkboekjes, frutsels, papier, stiften.... Toch eens moed vatten, m'n kratje heb ik éindelijk leeg, dus misschien wel een goed volgend project...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauwie wat een mega klus heb je zomaar geklaard in een paar dagen tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HAllloooooooo, wat een mega project, ik ben supertrots op je!
  Samen staan we sterk, komt helemaal goed met ons huishouden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, knap hoor en wat ziet de kast er zo prachtig uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen