zaterdag 31 december 2011

31 december 2011, dag 29, boekenplankjes en meer...

Ik moest me er vandaag wel heel erg toe zetten om iets gedaan te krijgen en eigenlijk heb ik het gevoel dat de chaos alleen maar groter wordt! Ik ben een beetje moedeloos van alles wat ik echt óveral vandaan tover... Dingen die ik links vind en even rechts parkeer. Hoekjes die leeg worden, maar dan weer gaatjes die dichtslibben... Trots op de woonkamer, waar ik nu alles onder handen heb gehad en die er gezellig en netjes uitziet! Maar de trap ligt al weer vol met van alles wat ik normaal zo over de kapstok zou gooien... De keuken waar ik nog moet beginnen en waar ik als een berg tegenop zie. De kamer van zoon die sinds 6 weken op kamers woont, maar die nog vol staat met spullen... Ik weet dat ik echt veel dingen weg moet gooien/geven/verkopen, anders blijft het ruimteprobleem bestaan. MAAR... Ik ben echt superblij met jullie steun en support elke dag! Jullie slepen me erdoor met je complimentjes en aanmoedigingen! Jullie stimuleren me om toch elke dag weer wat aan te pakken en er een blogje over te schrijven. Want mijn (en vooral jullie) blog(s) maken dat ik mezelf met een korreltje zout kan nemen en af en toe ook een beetje kan laten overdrijven... En het is ook leuk dat ik nu al 3 keer iemand blij heb kunnen maken met spullen die ik teveel of over heb! Een doos vol wol is naar Birgit gegaan, 2 sjaals zijn nu bij Mariska en de roze All Stars van dochter die haar te klein zijn, gaan naar Ruth! Dus als je iets van je gading zie wat ik aanbied of weg doe, schroom dan niet er naar te vragen! Vandaag zie je een hele rij boeken onder elkaar, die ik weg wil doen voor 0,50 per stuk + verzendkosten. En ik stuur je er dan ook een kaart bij! (zie mijn kaartenblog) Nou, genoeg gekletst, we gaan naar boven, naar de 2 boekenplankjes boven mijn bed...
De gehaakte frutseltjes gooi ik weg, net als die cone met veel te dun garen in een kleur die ik lelijk vind. Geurkaars + neprozen gaan naar beneden. De taartpunt is een stuk zeep, die mag op de plank blijven. Lege parfumflesjes => weg ermee. Nog een nieuwe douchegel => in de badkamer.
Een schaal vol stenen, die nog van zoon 2 waren (en die al anderhalf jaar niet meer thuis woont) Ik zet de schaal eerst buiten op de tuintafel voor de sier. Ik denk dat ik die stenen maar in de tuin ga begraven ofzo. Veel te zwaar om in de vuilniszak te gooien.
inpakspullen, stickers (te laat gevonden voor deze kerst), die verhuizen naar beneden naar het mandje met stickers en kadopapier.
Tsja, naast de boekenplankjes heb ik ook een boekenkast. En daar bovenop staat deze doos, vol tijdschriften die ik ooit nog eens wil lezen... Weg ermee! Alleen de Margrieten uit mijn geboortejaar mogen blijven!
En dan staat er in een verstopt hoekje ook nog een krukje vol met tijdschriften... (schaam) Verdeeld in stapeltjes lag dit op het krukje:
Flows, die mogen op de boekenplank.
een vol dagboek. In de boekenkast
kinderboekjes naar beneden
Allemaal handwerktijdschriften, die gaan in de doos die bevenop de kast stond.
oud papier en nog een boek voor de boekenplank.
En zo mooi hangen de boekenplanken er nu bij!!!
De doos met handwerktijdschriften staat nu bovenop de wolvoorraad! En dan nu alle boeken die weer op de boekenplank staan, maar die ik eigenlijk ook wel kwijt wil. Ik heb nl ook nog een opslag met heel veel dozen vol boeken. En mijn doel is dat ik aan het eind van dit 365-project de huur van de opslag kan gaan opzeggen! Dus zie je er iets tussen wat van je gading is, reageer dan alsjeblieft of stuur me een mailtje. amzuidema at live punt nl Alle boeken gaan weg voor 0,50 plus verzendkosten. Ik doe mijn best om er brievenbuspost van te maken en anders laat ik het van te voren weten.
Tot in het nieuwe jaar! Tot maandag!

6 opmerkingen:

 1. Ik vind juist dat e het hartstikke goed doet. Weet je nog, je hebt mij geïnspireerd om ook te beginnen. Niet opgeven hoor!
  Ennuh, wat die boeken betreft: wacht maar tot je mijn boekenplanken tegenkomt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je doet het echt super hoor!!! En ik wens je als eerste een rustig opgeruimd en heerlijk 2012.

  Ik heb jaren boeken verkocht via Bol.com Het loond redelijk alleen is het wel veel werk om alles er op te zetten. Ik heb ook dozen vol boeken staan op zolder. Langzaam ga ik ze ook opruimen, weggeven en soms verkoop ik nog wat. Een boek weggooien blijft een soort dolksteek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ook dat het heel goed gaat als ik het allemaal zo lees. Moet wel zeggen dat ik zelf ook de ervaring heb dat de rommel die ik tegenkom allemaal nogal confronterend is.... Maar daar maken we nu toch korte metten mee? Succes verder met dit mooie project en een heel mooi 2012!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me het gevoel wel voorstellen, dat je het gevoel hebt dat het wel heel veel troep is en dat het eind soms een beetje zoek is. Maar misschien moet je dan gewoon je blogjes eens teruglezen, de voor- en na-foto's eens goed bekijken en gewoon kei-trots op jezelf zijn. Stel je was niet aan dit project begonnen, dan had je een huis met "vooraf-foto's". Nu heb je al een heleboel opgeruimde plekjes, hebben de Akelein-kindjes opeens allemaal nieuw speelspul erbij dat je overal vandaan hebt gehaald en heb jij eind van dit jaar een deken van alle wolletjes die je nu op 1 plek aan het opbergen bent. Kortom....je bent supergoed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken je gevoel helemaal dat je soms de spullen die je links en rechts normaal "ergens" neer zou ploffen (die beruchte kapstok) en nu "kan" je dat voor je gevoel niet maken, maar ja, wat dan... Ja... dat is hetgeen wat ik blijkbaar ook moet leren... keuzes maken waar mijn spullen dan wel heen moeten... Het liefst wil ik ruimte en lucht om me heen en ook de berging à circa € 60,00 per maand opzeggen, want ik vind het eerlijk gezegd zonde van mijn geld.

  Maar zoals ik nu weer die supermooie plankjes zie en een zwik weer is weggegooid... da's weer een mooi resultaat vandaag! Je mag trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoooooo goed bezig hoor. Lekker hè... Ik ga aan het einde van de week ook weer verder. Met de inloopkast. Gisteren mijn boekenkast gedaan. Handwerkboeken op volgorde gezet qua onderwerp. Stoffen uitgezocht. Tassen gevuld voor @vrouwhaaksma en @jootjestyling :))

  BeantwoordenVerwijderen